Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Hezký den holky, dneska jsem byla u Dr. a miminko váží 1400g, prý je pro toto období vhodná váha 1300-1600g, tudíž já jsem v té spodní hranici, bojím se aby to neznamenalo že se malá třeba pomalu vyvíjí nebo to je prostě tím že je malinká a u porodu alespoň nebude obr
měly jste to podobně?
@terolka nešil, když je vhodná váha 1300-1600 a tvoje dítě má 1400, tak nejsi na spodní hranici, ale spis průměr. Navíc je to odhad, klidně muze mít o půl kila víc. Kdyby se něco delo, Dr by to řešila.
@terolka píše:
Hezký den holky, dneska jsem byla u Dr. a miminko váží 1400g, prý je pro toto období vhodná váha 1300-1600g, tudíž já jsem v té spodní hranici, bojím se aby to neznamenalo že se malá třeba pomalu vyvíjí nebo to je prostě tím že je malinká a u porodu alespoň nebude obrměly jste to podobně?
Klid. Máš normální průměrný miminko. Já jsem měla ještě míň u prvního a je naprosto v pořádku.
@terolka odhad je plus-mínus půl kila. Naše poslední miminko bylo drobné po celou dobu, doktor říkal tentokrát odhaduju, tak 3,5kila. Miminko měli 4600g při narození
@terolka Dnes jsem byla na kontrole, stejný týden, odhad 1260g, u prvního mi říkali jak bude malej, narodil se s 3560g, takže ten odhad je prostě +-.
@Janli píše:
Je to jen odhad. Já měla 2,5kg a málem mě to tam složilo…
Ahoj jsem 28+6 tt a byly jsme je to asi týden na kontrole a dr říkala že malý má 1300 g.. 😊Což je hezký 😊nestresuj se úplně zbytečně prcek ještě nabere neboj se jde to rychle.
Nestresuj se.. Tak bude menší.. Ne každé mrne musí mít 4 kg.. Já měla vždy menší Odhady, prcek pp narození 3.3 kg.. Takové malé milé mrne
Předpokládám že doktorka ti nic o spodní hranici neřekla, že? Protože na spodní hranici není a navíc je to jen odhad
Já teda nevím, kolik měli kluci v tomhle týdnu, ale chci ti jen říct, ze to jsou fakt odhady! 14. dni před porodem jsem měla odhad 3,2 kg… rodila jsem 38+5 a syn měl 2,890g… a byl v pohodě ![]()
Vždyť vůbec není na spodní hranici, je pěkně v rozmezí, jak má být. Navíc ty odhady jsou velmi velmi nepřesné. U porodu je to klidně o půl kila jinde. A je lepší rodit menší než větší dítě. Nechápu, co řešíš.
Já měla v 29+2 odhady od tří doktorů: 990g, 1160g a 1074g. Ten poslední byl od genetika. Ty máš ukázkovou váhu.
Dale mi porod 37+3 vyvolávali kvůli odhadu 2100g a o 4 týdny menšímu bříšku, opět se na tom ten den shodli tři doktoři. Maly měl 2600g a bříško úplně normální.
Tolik k odhadum doktorů. Navíc, odhad nemáš opravdu ani na spodní hranici. Neměj žádné obavy.
Moje malá se narodila se 2,79 kg ve 40+1tt a byla naprosto v pořádku ![]()
Tak mě naopak dr na 31+0 odhadl 1610 a objednal mě za týden na kontrolu, protože se mu to zdá na kluka ve spodní hranici. Kontrolu jsem nestihla, o dva dny později se mi začala odlučovat placenta a malej se narodil s 1690. Ale že by byla váha 1610 ve 31tt málo se mi nezdá, jen tím chci říct, že ne vždy se s odhadem váhy seknou o půl kila ![]()