Rychlý puls v prvním trimestru

318
10.3.14 14:50

Rychlý puls v prvním trimestru

Ahojky budoucí mamči, jsem krátce těhotná, v 8 tt a vyletěl mi puls. Normálně jsem mívala tak 80 za minutu /před těhu/ a nyní 100 /v těhu/. To je normální?? Nemám zkušenost, tak díky za reakce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9299
10.3.14 14:55

@Korin
To je normální, já měla i přes 100, ale na to jsem dostala léky, protože se léčím s vysokým tlakem. Pokud míváš tlak v normě, tak to bude v pohodě, oni si tě doktoři pohlídají, kdyby se jim tep nezdál

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4838
10.3.14 15:05

Jj to znam. ono se to strida, ale vseobecne mam v tehotenstvi vyssi puls.. ted uz treti trimestr, ale stejne je to takove neprijemne. Ja mam teda spis nizsi tlak a k tomu vyssi pulz, ale nejak jsem to vzdy rozdychala… :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
10.3.14 15:11

A pockej co ve tretim trimu.. :). to mam taky od zacatku, me se ale pridal i tlak od toho 14tt, to buseni, muze znacit i kolisavej tk, nebo vysi, ale tak to neni nic co se neda resit.jen je to neprijemne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
318
10.3.14 15:13

@Mazlucha @nadus @Andy27 Díky holky za reakce, tak jsem úplně v normě :), to je fajn :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
10.3.14 15:14

@Korin
A kolik míváš ten tlak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
318
10.3.14 15:20
@Mazlucha píše:
@Korin
A kolik míváš ten tlak?

Ahojky, tak 125/80, to je asi v normě.. ale před těhu i daleko víc, klidně nad 130/..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
10.3.14 15:23

@Korin
To je krásnej tlak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8877
10.3.14 15:58

Tak ja puls normalne mivam 100-130/min takze pohodicka :-) vem si, ze pres tvoji krev se bude zivit i mimco, tak musi srdicko vic makat aby vas oba utahlo :mrgreen: a tlqk mivam nizsi, v tehu byl diky tomu v norme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
318
10.3.14 17:18

@Clairisek Fíha, to je taky dost :).. Jsem prvně těhu, ale teď už jsem konečně informovanější, díky za reakci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
10.3.14 17:41

Ahoj. Trápí mě přesně to samé. Jsem v desátém týdnu a taky mám rychlejší pulz. Když sedím, je to ok, mívám tak 72-80, ale když chodím, stojím, tak kolem 100, i 120 a když vyjdu schody, měla jsem i 140 :/. Tlak mám v normě kolem 115/65… Jsem asi i docela přecitlivělá, bála jsem se, jestli je to ok, tak jsem byla se srdcem u doktora, dělali mi ekg ( jak jsem byla nervozní, tak samozřejmě sinusová tachykardie ) a pak ultrazvuk srdce, kde mi řekli, že mám zcela zdravé srdce… Můj gynekolog tvrdí, že je vyšší tep i ty tachykardie součást nepříjemných vedlejších příznaků v těhotenství, že se to po 1. semestru upraví a že mám užívat hořčík… Tak se to tak snažím brát, ale stejně.. je to nepříjemné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
10.3.14 17:56

@Pink Bird
Tak já tu tachykardii na EKG měla i před těhotenstvím a nyní jsem v desmým měsíci a stejně se nic nezměnilo. Srdíčko je v pořádku, prášky beru jak mám, tak nač se stresovat? Hořčík brát můžeš, ale jeho užívání nemá s tlakem nic společného, spíš je to prý takovej tišící činitel, aby tělo bylo nervově v pohodě a je dobrý v těhotenství proti křečím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
10.3.14 18:28

Já jsem ji na ekg měla před těhotenstvím taky. Ale tomu nějak nepřikládám váhu, protože jsem prostě typ, co bývá na vyšetření ve stresu a vím, že mi to srdce prostě tak rychle tlouklo z nervů. Bohužel jsem zatím nepřišla na to, jak to ovlivnit… Dr mi ten hořčík nepředepsal na tlak, ale právě na ty pocity slabosti a bušení srdce, protože si myslí, že mám tetanii… a jak říkáš, pro uklidnění nervů.
Momentálně je pro mě nejhorší vařit… stát nad hrncem v místnosti, kde je teplo. To je mi zle a slabo pokaždé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
28.7.17 19:11
@Mazlucha píše:
@Korin
To je normální, já měla i přes 100, ale na to jsem dostala léky, protože se léčím s vysokým tlakem. Pokud míváš tlak v normě, tak to bude v pohodě, oni si tě doktoři pohlídají, kdyby se jim tep nezdál

Chci se zeptat co jsi brala za leky na vysoky puls

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
30.7.17 19:50

@yyymonyyy
Vasokardin 50mg, půlku ráno a večer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek