Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Potřebuju se poradit..minulý čtvrtek mě propouštěli z porodnice, byla jsem tam na vyživovacích infuzích, holčička v bříšku málo rostla…jsem 37tt, váhový odhad 2400g, vše ok, akorát se jim nějak nezdál monitor, i když nikdo neřekl proč, jen že mám v neděli (dnes) dorazit na kontrolní CTG. Tam mi řekli, že miminko má hodně vysoký tep - 180/min, ale že to není tak hrozné, a že kontrola v úterý a uvidí se..neměla jste to některá taky takhle? Je možné, že to bylo jen tím, že se mimčo zrovna hodně hýbalo (na všech CTG z poslední doby, po kterých mi řekli, že je tep moc rychlý, malá lítala jako splašená), trochu se to uklidnilo když jsem si lehla na bok..mám strach, nemůže se jí nic stát.. ![]()
Ahoj,
nemám s tím žádné zkušenosti, ale našla jsem na netu něco podobného, ale ta paní brala nějaké léky které to asi způsobili, Můžeš se na to kouknout tady http://www.rodina.cz/dotaz69319.htm
Snaž se být v klidu a nestresovat, lehko se to říká já vím.
Kdyby to bylo vážné, tak si tě nechají v porodnici na sledování. V úterý budeš vědět více.
Přeji vám, ať jste obě v pořádku. Určitě budete. Pohodový porod a zdravou holčičku.
Ahojky, tak já jsem byla 39 tt a taky na kontrole u gyndr. jsem měla vyšší tepovou frekvenci a tak jsem honem šupejdila do nemocnice kde mi dělali kontrolní ekg a vždy to bylo v pohodě, ale to se mi stalo jenom jednou v pátek a v neděli se malá narodila, tak nevím jestli to bylo už tím, že už jsem byla fakt na rozpad ale vzpomínám, že se mi zdálo, že je malá jakási akční..tak klid kdyby něco tak ti vyvolají porod, určitě..ale taky mě to vystrašilo..měj se hezky a krásný porod Denisa s Natálkou
Ahoj, a nemáš vysoký krevní tlak? Já jsem od 32. tt začala mít vysoký tlak a později taky trochu otoky a musela jsem brát tuším Dopegit. Tep miminka býval také kolem 180ti. Chtěli mi z toho důvodu v 37. tt vyvolat porod, ale malý se narodil přirozeně asi 3 dny před tím, než mi měli porod vyvolat. Strach jsem měla taky, ale člověk musí věřit, že to dobře dopadne. Tak přeju ať je vše v pohodě.
Já měla ten samý problém, malá měla na kontrolách dvakrát přes 180/m, tak si nás tam nechali dva dny na pozorování, poté nás propustili, vše bylo v pořádku, pan doktor mi řekl, že se jí zřejmě jen nelíbí že jí měří a že to bude asi velkej vztekloun. No a měl pravdu, je zdravá a strašně uvztekaná, má svou hlavu. Takže rozhodně hned nemyslet na špatné věci a věřit, že se jí to jen nelíbí…
Jé, to znám. Moje druhá dcera v břiše dělala taky psí kusy, tep měla na ozvách pořád vysoký. Někdy mě zvali na další ozvy na odpoledne (ten den), ale pak už zjistili, že to tak máme stále - a vše bylo OK. Po porodu vše normální, dcera je v pořádku a ani není éro. Jo - a tlak jsme měla spíš nízký ![]()