Rýma a kašel v těhotenství

12134
10.3.11 17:23

rýma a kašel v těhotenství

ahoj holky,

potřebuju znát vaše názory a zkušenosti, mam pár týdnů před porodem (možná i dnů, prý to může přijít kdykoliv) a jsem dost silně nachlazená. mam rýmu a kašel a z toho mě bolí celý podbřišek a žebra, vůbec se to nelepší… Jediné co mi na rýmu zabírá je Olynth a podobné spreje, jenže názory dr. se dost liší, jestli škodí nebo ne… Zkoušela jsem všechny možné alternativy, ale je to jak droga a já si pak stříknu ten Olynth a mam zase výčitky, jestli neubližuju miminku..Vždycky mi to zmizelo do pěti dnů, ted to ale trvá dlouho. Na kašel mam Mucosolvan a v případě potřeby si beru paralen…
Jaké míte vy zkušenosti s léčbou nachlazení a co vám nejvíc pomohlo??
děkuju za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
252
10.3.11 17:46

já v těhotenství radši neriskuju a nedávám si nic, když už mi bylo onehdá moc blbě a vypadalo to na chřipku, tak půl paralenu zapít horkým čajem s medem..naštěstí to za dva dny pustilo..rýmu mám už tři týdny a furt se mě drží :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3802
10.3.11 17:48

Ja se lecim zazvorem, cesnekem, rakytnikovym sirupem.
Zazvor si nastrouham, stavu vymackam, soupnu tam med, citron a po lzickach behem dne uzivam. Ale s tim zazvorem by se to nemelo prehanet. Pak si udelam topinky, a cesnekuju, snim treba hlavicku cesneku.
Rakytnik je dobra prevence, je v nem hodne vitaminu C, vic nez v citronu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
663
10.3.11 19:19

Mně moje gynekoložka řekla, že se kapek do nosu nemám bát, že se jedná o lokální léčbu. Samozřejmě se nic nesmí přehánět a stříkat bys měla co nejmíň. A taky je vhodné prostřídat druhy kapek, s různou účinnou látkou. Aby sis na ty jedny nevytvořila resistenci.
Já si prošla nachlazením v lednu a to celý měsíc. Sice jsem taky měla trochu výčitky, ale lepší si stříknout, než se trápit. Hlavně třeba na noc. Přes den to šlo, ale večery byly hrůza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
10.3.11 19:54

léčba dle přírody

já měla rýmu a kašel a horečku :-( na rýmu mám inhalátor s vincentkou a pár kapek Pinosol kapky ty jsou na rýmu s tee tree oilema úplně v pohodě, můžeš jak do nosu nebo do napařovací lázně ( dvě polévkové lžíce řepíku, dvě lípy a jedna máty, samozřejmě sypané to celé dáš do největšího hrnce a zaliješ vařící vodou a přikryješ poklicí a ručníkem po 10 minutách si vezmeš velkej ručník nebo plátěný prostěradlo a strčíš si nad to hlavu a tím vším si přikryješ hlavu a máš parní lázeň :-) je to dobrý jak na puštění dutin tak na rýmu a i na astma, mě to pomáhá vždycky :-) na pití čaje sem teď měla 2 čajové lžíce maliníku, 2 lípy, jedna podbělu to celé zaliješ do litrový konvice a po 10 minutách do termosky, piješ s dvěma lžičkama v konvici s citrónem a osladíš medem, no ajo perlička na závěr půl paralenu :-) já sem ještě si do toho občas dala jitrocelovej sirup :-) taky sem ještě měla hedelix na odkašlání ale to se určo nemá používat dlouhodobě v těhotenství ale docela bodnul vzala jsem si ho jen dvakrát. Jo a když ti bude líst už čaj krkem tak můžeš pít vincentku v pokojový teplotě ta je dobrá na odhlenění :dance: doufám že sem te tím nedorazila :lol: :dance: ale mě to pomohlo jo a hodně se potit a být v posteli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
10.3.11 20:05
bara2 píše:
Mně moje gynekoložka řekla, že se kapek do nosu nemám bát, že se jedná o lokální léčbu. Samozřejmě se nic nesmí přehánět a stříkat bys měla co nejmíň. A taky je vhodné prostřídat druhy kapek, s různou účinnou látkou. Aby sis na ty jedny nevytvořila resistenci.
Já si prošla nachlazením v lednu a to celý měsíc. Sice jsem taky měla trochu výčitky, ale lepší si stříknout, než se trápit. Hlavně třeba na noc. Přes den to šlo, ale večery byly hrůza.

tak já jsem na těch kapkách ted závislá, než mi splaskne sliznice, tak musím kapat, výčitky mam taky, ale dr. říkala, že lepší než když se budu dusit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
10.3.11 20:06

holky jinak díky, já ale přírodní léčbu zkoušela týden a vůbec mi nic nepomohlo, dneska mi dr. dal Mucosolvan na kašel a konečně je mi trochu líp a paralen prý taky mohu, tak si beru ale jen vyjímečně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
11.3.11 16:26
MR píše:
holky jinak díky, já ale přírodní léčbu zkoušela týden a vůbec mi nic nepomohlo, dneska mi dr. dal Mucosolvan na kašel a konečně je mi trochu líp a paralen prý taky mohu, tak si beru ale jen vyjímečně…

Ahojky,jsem v 38tt a od středy jsem na antibiotikách (Penbene-penicilin)-šílený zánět nosohltanu,horečky,rýma,…No je to mazec :-? . A schválil mi toobvoďák i dr. na gyne. Prý je to lepší co nejdřív vyléčit než jít takhle rodit (já jsem slabá,jak moucha)! A kapky do nosu mám Pinosol.Tak hlavně zdravíčko ať máme k tomu porodu :wink: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
4.4.14 08:56

Ahoj můžu se zeptat jak ste léčily rýmu na začátku těhotenství?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí