Rýma, kašel v prvním trimestru - čaj nepomáhá

35792
19.3.19 13:04

Nic, za týden to přejde. Pokud máš extra kašel tak k lékaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1351
19.3.19 13:13

Poradí v lékárně.
Na rýmu kapky a esenciálními oleji, př.Pinosol, ev.mořskou vodu. Na kašel je toho v lékárně taky dost, jestli chceš úplně čisté, udělej si tymiánový sirup, strejda Google pomůže. Jinak vitamin C a napařovat. Mně se osvědčilo nosit i doma čepici, ať jsou dutiny v teple. A vydržet, jak píše @pikola za týden bude cajk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
19.3.19 13:13

Já rýmu hodně proplachovala mořskou vodou a nebo vincentkou. A jinak bych se zeptala v lékárně nebo poradila na gyndě, pokud je ti opravdu špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
19.3.19 13:20

Vincentka, kloktat, proplachovat s ni nos. Jinak lehnout do postele a vyležet to. Rýma není smrtelná nemoc, za týden zmizí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
950
19.3.19 13:27

Do nosu si kapu vymackanou šťávu z cibule, kterou ředim napůl vodou, je to sice hnus, ale pomáhá. Na kašel cibuli s cesnekem a medem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
19.3.19 13:49

Při vlhkém kašli je dobrý jitrocelový sirup (i pro těhotné), např. Mucoplant. Je i Mucoplant Na dobrou noc, který by měl pomáhat hlavně při kašli, co budí v noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1295
19.3.19 13:56

Konvicka se slanou vodou a proplachovat…na kasel zkusit Tymianovou smes (Dedek korenar),ale nevim, zda muzou tehotne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
19.3.19 14:55

Ještě jsem si vzpomněla: kámošky dost mluví o sirupu Stopkašel pro děti od Dr. Weisse. Můžou děti od 1 roku i těhotné. Obsahuje extrakty z 5 bylin. Osobní zkušenost nemám, ale slyšela jsem samou chválu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1779
19.3.19 17:32

Mě na to v lékárně doporučili homeogen. Že mi nic jiného, jako těhotné, nedají. :nevim: Nicméně do rána se rýma i kašel zlepšili, do dalšího dne odezněli úplně. Od té doby ho beru kdykoliv mě začne škrábat v krku nebo začnu soplit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
19.3.19 17:48

Do nosu normální kapky do nosu, já kupuju Muconasal, když je fakt nejhůř, rozhodne nestříkat celý den. Na bolest a horečku paralen nebo ibalgin (muze se bezpečně v 1+2trimestru) . To co ti tu píšu mi řekl primář gynekologie, kdyby se tu do mě někdo chtěl pouštět. :nevim:
Na kašel … na vykašlávání cibule s cukrem nebo medem. Pokud je to ošklivý kašel, tAK k doktoru.,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
19.3.19 18:18
@atominnka píše:
Do nosu normální kapky do nosu, já kupuju Muconasal, když je fakt nejhůř, rozhodne nestříkat celý den. Na bolest a horečku paralen nebo ibalgin (muze se bezpečně v 1+2trimestru) . To co ti tu píšu mi řekl primář gynekologie, kdyby se tu do mě někdo chtěl pouštět. :nevim:
Na kašel … na vykašlávání cibule s cukrem nebo medem. Pokud je to ošklivý kašel, tAK k doktoru.,

Místo Ibalginu radši Paralen už… Co se píše: „Těhotné ženy mohou užívat Ibalgin® 400 pouze v 1. a 2. trimestru těhotenství, a to jen na výslovné doporučení lékaře.“

Takže pokud to lékař doporučí, OK. Ale jen tak bych si Ibalgin v těhotenství nebrala. Taky jsem jako těhotná brala antibiotika, ale to už jsem měla dost velké zdravotní problémy, tak mi je lékař předepsal…

https://www.abctehotenstvi.cz/…-ibuprofenum

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
19.3.19 19:25

@Calendulka samozřejmě. já s aLERGIÍ NA PARACETAMOL Neměla na výběr, takže jsem právě zjištovala jestli a kdy ten ibalgin smim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí