Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky, syn má už přes týden rýmu. Stříkám jen mořskou vodu a pak odsávám vysavačem. Ale moc to nepomáhá. Navíc mi teď kamarádka říkala, že bych neměla odsávat víc jak týden, abych nepoškodila sliznici
Jak to prosím je? Co bych mohla ještě dávat? Děkuji
Rýmu co přetrvává víc jak týden bych resila s doktorkou. Nám předepsala pamicon. Antibiotické kapky, do tří dnů bylo po rýmě
Dala bych i nasivin kapky na úlevu. A není to už zelené? Na delší rýmy, hnisané se pak dává pamycon.
Zalezi, jaka ta ryma je.
Zabira zvysene spani, zvlhcovac vzduchu, nakrajena cibule k posteli, davala jsem i kvalitni eukalyptovy olej do aromalampy.
Jo a neodsavala bych fakt tak dlouho. Odsavani je podle me na krizove vyjimecne stavy, sem tam, jinak ne.
Rýma je zelená? Dcera od roku do dvou taky trpěla na rýmy. Doktorka nám předepsala taky pamicon a pomohl. Nicméně rýma se vracívala od dvou let už nic. Zašla bych k doktorce, aby udělala stěr na bakterie (pokud je rýma zelená).
Když byl syn malej, tak jsem četla, že čím častěji budeš odsávát tím ta rýma bude víc.
Takže zkus jen občas, stříkej vincentku - pokud nemá rýma žádnou barvu. A nemůže mít třeba i alergii pokud je rýma spíš vodová?
Pokud má nějaké zabarvení od žluté po zelenou - šla bych k doktorce. Rýma týden už by otravovala i mě.