Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
My takhle jednou odsávali na dovolené:-) taky z nás měli velkou radost:-) a ten vysavač, co tam měli, byl ještě jak když vzlétává letadlo, rámus děs, ale co naděláš?
holky moc díky za reakce a myslíte, že mám dávat ještě ten Nasivin? Nebo už jen Vincentku na rozředění těch hlenů? Nebo zavolat raději mudr? Zas kvůli rýmě nechci plašit…Nebo začít odsávat pořádně „vysavačkou“ a pak se uvidí?
Pokud by byla zelená třeba ještě další 2 dny, tak bych radši zavolala Dr. Kapkám do nosu jsem se vždy snažila vyhnout, dala jsem je jen 1 a to když se mi při kojení dusila. Jinak používám - vyvýšenou postýlku, někdy malý polštářek pod hlavu, na noc na topení mokrý ručník namočený v eukalyptovém oleji, libenar (ten kápnu po tom vysátí, aby se sliznice zase zvlhčila) a Stérimar. A spaní jen venku, obvzlášť teď když je chladněji a prší
.
Ja driv taky zaklekavala, ale v tom sede jdou ty nudle lip ven.
Lux jsme s sebou tahli vloni na dovolenou do penzionu, rano na nas vzdy koukali
. Ja odsavam i v noci a moc to neresim. Jako schvalne bych kraval urcite nedelala, ale tohle je o zdravi, tak to beru, ze to jinak nejde. O ten lux je zapnuty par vterin, alespon u nas.
Přesně tak, vsedě to za prvé jde líp - a za druhé, na té odsávačce (tedy aspoň na té, co mám já) bylo výslovně uvedeno, že se má odsávat ve svislé poloze, nikoli vleže.
Holky a zkoušely jste tymiánový krém na rýmu, nám zabírá, je super. Dokonce jsme celou zimu byli bez rýmy. Jak byl náznak, mázli jsme a byl klid. A spolu s Eucasolem dobrá prevence.
Ano, zkoušela jsem - a naprosto stejnou službu udělá Eukalyptový olej z lékárny. Natřít s ním zádíčka, nakapat na polštář, přidat do zvlhčovače vzduchu nebo do aromalampy.
Výsledný efekt stejný, cena desetinová.
Já si za eucasolem stojím, je tam směs éterických olejů a nemá stejný účinek jako eukalypt. Navíc je super stříknout dítěti na tričko které bude třeba nosit ve školce, v období chřipek a nějakých virů. Nedá se srovna eukalyptový olej a Eucasol ( éterické oleje z eukalyptu, rozmarýnu, máty, jalovce, smrku, kosodřeviny, borovice lesní, mentol, kafr.....)
@regy , víceméně totéž, nahraditelný Koalkou nebo čímkoli podobným eukalyptovým. Upřímně - jediné, k čemu se nám natírání tělíčka osvědčilo, byly voňavé výpary, které protáhly nos. Ale kašel to rozhodně nijak nezmírnilo… ![]()
Tymián u nás účinkuje spíš v čaji - svařený s majoránkou, medem a ještě pár dalšími věcmi, takový recept po babičce.
Jinak, ten Eucasol měl pro mne jedinou výhodu - rozprašovač. Aplikace je rychlá a jednoduchá.
Ono ten tymiánový krém kašel nezastaví, ale působí na odkašlávání, rozpouští a uvolňuje hleny, takže na zahlenění. No a u nás na rýmu nenahraditelný.