Rýma u devítiměsíční dcery

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
678
16.4.12 08:08

rýma u devíti měsíční dcery

Ahoj holky, dcera (9m) má už týden rýmu, svojí první. Kapala jsem Nasivin Sensitiv a teď Vincentku. Zdálo se, že je to už lepší, ale dneska v noci se jí začaly tvořit husté hleny. Odsávám obyč.odsávačkou, té na ten vysavač se bojím :,( Ale cítím, že tou obyč. toho neodsaju tolik. Mám přeci jen koupit tu na ten vysavač? Někdo říká, že se tím hodně dráždí sliznice, někdo trvdí zase opak…Už si nevím rady, týden v noci nespíme :,( Nerada bych, abych něco zanedbala, aby se jí ty hleny nezačly usazovat v dutinách. Poraďte prosím jak dál. Moc díky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13837
16.4.12 08:12

Určitě se té na vysavač neboj, jedině ta vytáhne to hustý opravdu až zezadu. Dr. mi jí doporučila právě proto, aby se to neusazovalo v uších a nebyl z toho nějaký zánět. Sama jsem si tu odsávačku zkusila na sobě a mě to lochtalo jako když se mi chce pšíknout, rozhodně to nebolelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
16.4.12 08:15
@micelinka píše:
Určitě se té na vysavač neboj, jedině ta vytáhne to hustý opravdu až zezadu. Dr. mi jí doporučila právě proto, aby se to neusazovalo v uších a nebyl z toho nějaký zánět. Sama jsem si tu odsávačku zkusila na sobě a mě to lochtalo jako když se mi chce pšíknout, rozhodně to nebolelo.

jenže dcera se bojí vysavače jen když ho zapnu, natož abych se s ním k ní přiblížila…Ale u odsávání dělají asi všechny děti drahoty,že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
888
16.4.12 08:22

Ahoj, právě jsem synka odsála vysavačem, no vyrvál dělá hroznej, je mi ho líto chudáčka, fakt strašně křičí, ale tou obyč jsem nevysála ani třetinu toho co s tou na vysavač., a jak píše micelinka, opravdu to nebolí, oni řvou spíš kvůli hluku z vysavače a náš malej kvůli tomu že ho pevně držím :? A rozhodně to stojí za to, než aby měl píchaný ucho :( :( …Hlavně odsávat v sedě, a rychle :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
888
16.4.12 08:24

Jo, a přes vysavač hážu peřinu, nebo tlustej polštář, ať to tolik neřve :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
16.4.12 08:27

Ahoj já bych tu odsávačku zkusila.Přece jen ten vysavač pomůže víc než klasická odsávačka.Malá se možná bude bát ale zase se jí bude líp dýchat.Jinak já jsem postupovala při rýmě takhle.Zvlhčovala jsem hodně vzduch.Potom jsem koupila v lékárně mastičku,už nevím která to byla.Každopádně to byla mastička,se kterou jsem malé vždycky natřela látkovou plinku,kterou jsem ji přivázala k postýlce a nebo jsem ji tu mastičku natřela na bodyčko na místo,který bylo co nejblíž k nosu.Mastička je příjemně peprmintová a krásně protáhne nos.Potom jsem tu mastičku dala do misky do horké vody,která byla položena v místnosti.A taky jsem ji kapala do nosu Stérimar je sice dražší ale vydrží dlouho a jsou vážně účinný.Dcerce tohle všechno zabralo tak do 2-3 dne potom nastala jen slabá rýma.A nikdy jsem odsávačku na vysavač nepoužila přesto,že ji mám doma.Tak ať jste brzo zdravý :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
16.4.12 08:29

tak já teda pověřím manžu, ať jí zajde koupit. Holky a to stačí přiložit na kraj nosánku? Nebo to mám zastrčit hlouběji? 8o A kolikrát za den? Asi ne moc často, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
16.4.12 08:35
@Agi20 píše:
Ahoj já bych tu odsávačku zkusila.Přece jen ten vysavač pomůže víc než klasická odsávačka.Malá se možná bude bát ale zase se jí bude líp dýchat.Jinak já jsem postupovala při rýmě takhle.Zvlhčovala jsem hodně vzduch.Potom jsem koupila v lékárně mastičku,už nevím která to byla.Každopádně to byla mastička,se kterou jsem malé vždycky natřela látkovou plinku,kterou jsem ji přivázala k postýlce a nebo jsem ji tu mastičku natřela na bodyčko na místo,který bylo co nejblíž k nosu.Mastička je příjemně peprmintová a krásně protáhne nos.Potom jsem tu mastičku dala do misky do horké vody,která byla položena v místnosti.A taky jsem ji kapala do nosu Stérimar je sice dražší ale vydrží dlouho a jsou vážně účinný.Dcerce tohle všechno zabralo tak do 2-3 dne potom nastala jen slabá rýma.A nikdy jsem odsávačku na vysavač nepoužila přesto,že ji mám doma.Tak ať jste brzo zdravý :)

No pmě právě překvapilo, že za týden se to ještě zhoršilo…Asi fakt špatně odsávám :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
16.4.12 08:38

Ahoj, odsavačka na vysvavač je to nejlepší, co jsme pro děti kdy koupili. Děti se vysavače nebojí, ale u odsáváni nosu vždycky řvou, není to nic úžasného, ale taky jsem to zkoušela a super, zbavilo mě to ihned ucpanýho nosu. Odsavačka sama ti nedovolí strčit ju moc hluboko do nosu, ba naopak, má kuželový tvar, je to intuitivní, nemůžeš ju použít špatně, pokud si vysavač dáš na nejmenší otáčky. A kolikrát? Já odsávám podle potřeby. Přes den si to nepamatuju, ale u obzvlášť silné rýmy většinou jednu noc i co hodinu. Jen nezapomeň po každém odsátí prostříknout/prokápnout noc „Vincentkou“ nebo jinýma vhodnýma kapkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
16.4.12 08:39

Taky bych se přimlouala za odsávačku na vysavač, nedám na ni dopustit. Vůbec to nebolí, já to taky nejprve dceři ukazovala na sobě, aby se toho nebála. Ona se teda vysavače nebojí, spíš když vysávám, krade mi ho a chce taky vysávat :) Ale když má rýmu, řve, jakmile vysavač uvidí. No teď už má tu rýmu 5.den a už se nechá odsát v klidu, ze začátku každé rýmy ju musíme jeden držet a druhej odsávat :lol:
Jinak při rýmě taky vlhčím prostředí, máme aromalampu a do té na noc dávám eukalyptový kapky, vysáváme nos tak 5× denně a před tím odsátím jí nos vyšplíchnu Humexem. Tak pevný nervy :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
16.4.12 08:40

Ja zkusila ruzne odsavacky a ta na vysavac je proste nej. Neboj, neboli to, jen je to neprijemne plus ten kraval z luxu, ale rozhodne se vyplati, hleny nestekaji na prudusky. Budes zirat, co odsajes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
16.4.12 08:43

děkuju Vám za rady a tipy :hug: A jak bych poznala, že to má třeba už usazené v uších? Bolely by ji?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
@Ywett píše:
Ahoj, odsavačka na vysvavač je to nejlepší, co jsme pro děti kdy koupili. Děti se vysavače nebojí, ale u odsáváni nosu vždycky řvou, není to nic úžasného, ale taky jsem to zkoušela a super, zbavilo mě to ihned ucpanýho nosu. Odsavačka sama ti nedovolí strčit ju moc hluboko do nosu, ba naopak, má kuželový tvar, je to intuitivní, nemůžeš ju použít špatně, pokud si vysavač dáš na nejmenší otáčky. A kolikrát? Já odsávám podle potřeby. Přes den si to nepamatuju, ale u obzvlášť silné rýmy většinou jednu noc i co hodinu. Jen nezapomeň po každém odsátí prostříknout/prokápnout noc „Vincentkou“ nebo jinýma vhodnýma kapkama.

Tak my bydlíme v paneláku a jediný, co mě štve na odsávačce na vysavač je to, že právě nemůžu odsávat v noci :roll: by nás sousedi zabili :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
@renule2 píše:
No pmě právě překvapilo, že za týden se to ještě zhoršilo…Asi fakt špatně odsávám :think:

Nemyslím si, že to bude tím :think: Jsou maminky, které vůbec neodsávají, nebo minimálně, nudle jen utírají a děti mají v pohodě. My teď taky válčíme s rýmou a kašlem, u obou dětí, když už myslím, že je to lepší, zhorší se to :zed: A to sedíme doma :zed: Takže radím prostě vydržet. Odsávat, zvlhčovat nos i prostředí.
A pokud nemá horečku, zabal dítě a vem ho do lesa - to mi radila učitelka v mateřské školce a něco na tom bude :think: Každopádně mým dětem se s rýmou venku dýchá líp, jen kdyby nelítali :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
16.4.12 08:45
@Ywett píše:
Nemyslím si, že to bude tím :think: Jsou maminky, které vůbec neodsávají, nebo minimálně, nudle jen utírají a děti mají v pohodě. My teď taky válčíme s rýmou a kašlem, u obou dětí, když už myslím, že je to lepší, zhorší se to :zed: A to sedíme doma :zed: Takže radím prostě vydržet. Odsávat, zvlhčovat nos i prostředí.
A pokud nemá horečku, zabal dítě a vem ho do lesa - to mi radila učitelka v mateřské školce a něco na tom bude :think: Každopádně mým dětem se s rýmou venku dýchá líp, jen kdyby nelítali :zed:

Jo, to mi mamka taky radí, pokud nemá teplotu, běžte ven. Obzvlášť teď je tam pěkně čerstvo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí