Rýma u měsíčního miminka

Anonymní
20.11.24 13:57

Ryma u mesicniho miminka

Ahoj, omlouvám se za hloupý dotaz ale je to me první miminko, jsem ze všeho vydesena a tak se ptám- našemu malému je měsíc, v noci jakoby „chrochtal“ pak psikal a vysel mu z nosiku hlen. Tak jsem myslela, že má rýmu, doma jsem měla jen mořskou vodu, tak jsem mu to vystrikala a je klid- žádné chrceni, hezky dýchá, spinka, papá. Ryma by asi bez odsávání tak rychle nezmizela, nebo jo? Nemohlo ho tam jen neco zlobit? No uvidíme v noci, jinak zítra zavolám doktorce, jen bych se ráda zeptala, jakou máte zkušenost vy 😀

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
zuzanka320
20.11.24 14:03

Doufám, že to byla mořská voda pro kojence (je šetrnější a míň koncentrovaná aby nedráždila sliznici).

Jinak pokud mu nevytéka rýma z nosu, nebo nemá vyloženě ucpaný nos, tak asi není moc co řešit. Mohl mít jen něco v nose o to ho dráždilo.

• Citovat
  • Upravit
35890
20.11.24 14:06

Měl tam jen nějaký sopel, ten vyšel ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
20.11.24 14:07

Stejně jako dospělým se u miminku může prostě udělat zaschlý hlen v nose, který ono ale ven nedostane. Dospělý ho vysmrká. A ne, nemusí to být rýma, sliznice produkuje hlen jako ochranu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
20.11.24 14:49

Mě tohle přijde u dětí normální. Mám 4 a všechny, narozené na podzim a v zimě, si tímto prošly :think: osobně bych jen sledovala. Pokud by se ti něco nezdálo, nejlepší je beztak dojít k vašemu dr :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6674
20.11.24 15:18

Chrochtání je časté i když třeba mají z pláče hlen v zadních dutinách a to nedostanou ven ani splichanim. Prostě se to zase nějak vstřebá, nebo postupně odejde. Takto měl z něčeho prostě soplik, který jsi dostala ven :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
20.11.24 15:23

Chrochtání někdy bývá i u refluxu…jinak moje druhé dítě mělo už ve dvou týdnech rýmu, přineslo ji starší dítě. Myslím, že jsem nic nedělala, asi jen tu mořskou vodu a plenu s eukalyptem na topení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí