Rýma už několik let

Anonymní
20.1.23 08:06

Ryma uz nekolik let

Ahoj vim ze to za me nevyresite, ale treba mate zkušenost. Na stredni skole jsem trpela na zanety dutin, doktor mi cpal porad jedny a ty sama antibiotika - Cotrimoxazol. Porad jsem si strikala kapky do nosu Olynth. Pred 4mi lety jsem byla na alergologii, byl mi predeps mommax na 6tydnu, ze alergii nemam, pripadne jit na orl. Jelikoz jsem byla porad na skole, kaslala jsem na to. Samozrejme ucpanou dutinu (ruzne se to strida ty strany) mam porad. Jsem ted 2mesice po operaci kde museli zasahovat do dutiny vedle nosu kvuli zubu, myslela jsem si ze to treba bylo tim…jenze ryma je tu porad. V zimě trpim na zanety dutin, bolesti hlavy. Ja vim ze musim na orl, jenze se strašně bojim dalsi operace. Spatne jsem se budila po narkoze, a zuby nehty se ji chci vyhnout. Nemám klasickou rymu jako kdyz vam tece z nosu, ale tak ruzne ucpanej nos, sem tam neco vysmrkam.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7356
20.1.23 08:23

A stále stříkáš ten olynth?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
20.1.23 08:26

Jestli si porad něco strikas do nosu, tak je to tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5706
20.1.23 08:37

Podle mě sis zničila sliznici v nose, když si pořád stříkáš kapky do nosu. Je to návykové a smí se užívat vždy jen ten cca týden. Zkus to nějakou dobu vydržet bez nich. Nicméně na ORL bych šla, při první návštěvě tě jistě nikdo operovat nebude ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
20.1.23 08:38

Závislost na spreji do nosu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.23 08:39

Nene holky, nestrikam furt. Treba 2× za zimu tyden. Kdyz mam opravdu ten nos strasne ucpany.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.1.23 08:41

Pred nekolika lety jsem si strikala treba mesic v kuse… ale ted uz opravdu jen pri silny ryme.

• Citovat
  • Upravit
7356
20.1.23 09:02
@Anonymní píše:
Pred nekolika lety jsem si strikala treba mesic v kuse… ale ted uz opravdu jen pri silny ryme.

Zkus ten momox pravidelně každé ráno stříknout. Dej si k tomu zodac. Já byla závislá na kapkkách 10 let. Takto to mám teď zodac a momox.
A vydržet a olynt už nikdy! Ta sliznice je porušená. Já měla rýmu na podzim a kapala muconasal.. a zase jsem to měla ucpané, podrážděné… můžu max tři dny kapat na noc… nikdy už více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.23 09:25
@Anonymní píše:
Pred nekolika lety jsem si strikala treba mesic v kuse… ale ted uz opravdu jen pri silny ryme.

Mám v pěstounské péči chlapečka, kterého jsme přebírali s tím, že má trochu rýmu a zatím se jí nepodařilo vyléčit. Houby trochu rýma - zjistili jsme, že má otřesnou rýmu celý život a nalomené zdraví. On snad ani několik let nedýchal nosem. Z nosu mu šly permanentně žlutozelené bubliny - nudle samovolně celodenně vytékaly. Nechali jsme chlapečka vyšetřit a měl tam tolik bacilů, že to bylo k neuvěření. Samozřejmě jsem to chytla, byl z toho pořádný zápal plic. Vyléčit se nám to dlouho nedařilo. Trvalo nám rok a půl, než jsme ho toho zbavili, snad poprvé v životě začal dýchat nosem až po čtvrtém roce života. On byl chudák tak naučený, že je normální, že dýchá pusou a ne nosem, že to bylo k pláči. Sám se dral o to, že mu budu vysávat nos vysavačem. Kolikrát říkal já sám a vysával si ty nudle. Pomohla až jedna skvělá doktorka na ORL, díky ní už několik let dýchá nosem, byť na rýmy trpí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.1.23 10:43

Zen mommax uz nemam, bylo to pred peti lety. Myslis ze mam rict pravdu, ze jsem si ho nestrikala? :?

@KKK85 píše:
Zkus ten momox pravidelně každé ráno stříknout. Dej si k tomu zodac. Já byla závislá na kapkkách 10 let. Takto to mám teď zodac a momox.
A vydržet a olynt už nikdy! Ta sliznice je porušená. Já měla rýmu na podzim a kapala muconasal.. a zase jsem to měla ucpané, podrážděné… můžu max tři dny kapat na noc… nikdy už více.
  • Citovat
  • Upravit
7356
20.1.23 11:35
@Anonymní píše:
Zen mommax uz nemam, bylo to pred peti lety. Myslis ze mam rict pravdu, ze jsem si ho nestrikala? :?

Pravdu komu? Hele zajdi na orl. Já si našla super doktorku ORL a fakt mi pomohla. Je třea at se ti do nosu někdo podívá. Mi se nemohli kamerou tam dostat poprve…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24688
20.1.23 18:27

Na ORL, nikdo jiný vám nepomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.23 18:48
@KKK85 píše:
Pravdu komu? Hele zajdi na orl. Já si našla super doktorku ORL a fakt mi pomohla. Je třea at se ti do nosu někdo podívá. Mi se nemohli kamerou tam dostat poprve…

No tomu lekari na orl… :? Jestli mu mam rikat ze jsem se na ten momax vykaslala…

• Citovat
  • Upravit
7356
20.1.23 19:17
@Anonymní píše:
No tomu lekari na orl… :? Jestli mu mam rikat ze jsem se na ten momax vykaslala…

to určitě…řekni mu přesně co a jak!! Teď si kup nějakou mořskou vodu na ucpaný nos…to můžeš stříkat hodně… a objednej se na orl určitě. Pokud máš nějaký zodac třeba, dej si denně. Mi to pomáha.. moje doktroka říkala že to taky pomůže oplasknout tu sliznici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24688
20.1.23 19:34
@KKK85 píše:
to určitě…řekni mu přesně co a jak!! Teď si kup nějakou mořskou vodu na ucpaný nos…to můžeš stříkat hodně… a objednej se na orl určitě. Pokud máš nějaký zodac třeba, dej si denně. Mi to pomáha.. moje doktroka říkala že to taky pomůže oplasknout tu sliznici.

Jj třeba Otrivin Breathe Clean, ta je fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí