Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky pred mesicem jsem byla s maliu 10 m u dr. S rymou a kaslem dala nam spiropent pry to trosicku zacinalo lezt na prudusky.. Kasel jaks fakz presel, ale ryma se od te doby zhorsuje a zlepsuje.. Volala jsem dr. Minuly tyden a ta mi rekla, zeu tak malycch deti to muze trvat i 2 mesice???
Opravdu je normalni, ze dycha pusou tece ji z nosu a obcas ma zlutou rymu uz skoro mesic???
Porad mi tovrta hlavou jestli jeste pockat? Nebo dneska jit?
Dekuji
@Moniulik Nemyslím, že je normální nechat dítě zahleněné, navíc s bakteriální rýmou /žlutou/.
Udělala dr výtěry? Dobrý je sinupret. Je sice od jednoho roku, ale je to přírodní přípravek, tak si nemyslím, že by to ublížilo o dva měsíce dříve. Měl by se užívat alespoň 14 dní, uvolňuje a rozpouští hleny.
Jinak bych zašla na výtěry, jestli tam není nějaká potvora, na kterou platí třeba bendovky.
Podle mě to normální není. Očividně se v dýchacích cestách něco děje.
Urcite to res, uz to trva celkem dlouho, stery jsou na miste, nas jednou doslova vysvobodil Pamycon (kapky, lokalni antibiotikum) taky se ta ryma s malou pekne tahla.
At doktorka udela vyter, normalni to neni, muze to prejit v chronickou rymu.
@Moniulik Dcera to tak taky má, když nastanou zimní měsíce, tak má rýmu s přestávkami skoro celou zimu, chvilku lepší, chvilku horší, chvilku je bez. Když byla malá (5 měsíců), tak bývala i protivná a hodně se jí změnila nálada, tak jsem často chodila za doktorkou, protože se mi nechtělo věřit, že je to jen kvůli rýmičce, a bylo, doktorka udělala stěry, vzala jí krev a všechno dobré. V tu dobu mívala Pamycon každou chvíli. I teď se jí rýmy často drží, ale už smrká, spreje do nosu miluje a stříká si je sama.
Malému trvá rýma klidně 5-6 týdnů (ted je mu 1,5 roku), takže to tak být může. Ale většinou jsem to už taky řešila - výtěry, Pamykoin do nosu, několikrát denně odsávat, prokapávat Vincentkou, Sinupret 3 x denně. A hlavně nechodit ven, což se dá těžko přežít, ale lepší než píchat uši ![]()
@Moniulik ahoj. Reaguji uz na starý příspěvek, ale ráda bych se zeptala, prosím, jak to dopadlou u tvého dítka s tou rýmou? Řeším něco podobného u 10 měs. - už přes měsíc má žlutou rýmu, pak chvíli vodnatou a tak pořád dokola. Dětská napsala Pamycon, ten nezabral.
Popř. je tu někdo, kdo se s tím u tak malého dítěte taky trápí?
@evulkanov naše pediatricka radí dat celková ATB kvůli špatnému osídlení bakteriemi v dýchacích cestách. Musim říct, že jsem se tou dost bránila, ale synovi to pomohlo a ryma konečně zmizela. Dnes bych už tak dlouho nečekala. Jinak probiotika, otužování atd.