Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky ![]()
Vím že diskuzí je tu dost a dost ale nemám čas vše pročítat takže…
Naše malá- 2.5 roku klasicky nastydla. Bolí jí v krku, v noci má zvýšenou teplotu a je slyšet že je zahleněná. Rýma má ale proudem jí rozhodně neteče. Ani nemá noc ucpaný zelenými hleny takže to bude ucpané asi někde jinde. Na ouška si taky nestěžuje, přes den je bez teplot. Na očích je vidět že je zahleněná, má je črvené, trochu slazí ale co mě zaráží je hnis v jednom z nich. Ráno jsem si myslela že se jedná jen o hojnější ospalky ale po odpoledním spánku nemohla ani otevřít oko jak ho měla zalepené.
Myslíte že se jedná o obyčejnou rýmu nebo by z toho mohl být třeba zánět spojivek? Popřípadně dutiny? Na bolest hlavy si ale nestěžuje…
Malá vůbec nebývá nemocná tak nemám vůbec zkušenosti.
Nerada běhám s každou nudlí k doktorce tak jsem si říkala že to máte třeba někdo za sebou..? Díky
Nase mala ma ted zahlenene obe oci. Ma to vzdycky kdyz ma rymu. Kapu ji opthalmo septonex nebo visine.
![]()
@Janichka Díky
Říkala jsem si že to bude k tomu.
Jen jsem to nikdy neviděla. No, všechno je jednou poprvé ![]()
S hnisem v očích při nachlazení chodím bez debat k MUDr. Děti na to dostávají antibiotické oční kapky.
Jak píše Fragola - dneska jsem zrovna byla, taky máme tuhle lahůdku ![]()
Já na to taky trpím…od dětství…rýma mi leze očima…
tak 2 x za rok…stačí oslabená imunita a pár kýchajících dětí ve školce…prsknou mi do očí a mám vystaráno…oči jí omývej vlažnou žínkou…můžeš vypláchnout ophtalmo septonex vodou…ať hodně pije…a hlavně čisté ruce a nedovolit si mnout oči! Jinak se ten zánět může rozjet.
@Maky.C vetsinou to byva tak za 3 -4 dny pryc. Nemusim hned davat antibioticke kapky ![]()
S manzelem jsme meli virozu, u male se projevila „pouze“ hnisem v ocich. Okamzite ji jeji ocni (nase kamaradka)!dala antibioticke kapky + ant.mast s tim ze hned lecit nebo to bude daleko horsi.
No tak já nevim.. Zítra teda pro jistotu zajdu k doktorce. Bud nám něco napíše nebo ne. Stejně se bojim těch dutin a uší tak at se na ní podívá. Je totiž slyšet že je plná rýmy, huhňá a je v obličeji oteklá. Přitom dýchá čistě a ani s kapkami jí z nosu skoro nic neteče tak by mě zajímalo kde to má… Bůhví jestli nás nečeká „veselá“ noc… ![]()
@Jitka1976 @Aishenka @fragola @evcav @Janichka
Jako bych to s tou „veselou nocí“ předpověděla
… Už máme za sebou hodinový srdcervoucí pláč že jí bolí ouško..Oko hnisá levé, ucho bolí pravé… dala jsem Nurofen sirup na bolest ať se vyspinká a ráno frčíme na ORL..
Takže dík za rady kdyby tady v téhle diskuzi někdo někdy hledal radu tak radím nečekat a hurá k doktorovi… Já už příště pojedu i s blbou rýmou
![]()
čím otřít očičko, dcera je nastydlá, trochu mžourá a má hnis v očičkách, ráno jsme myslela, že jsou to ospalk,y ale dělá se ji to pořád, zelené barvy..červená očka nemá, jsme ted pryč a lékárny jsou tu zavřené. dá se to nečím omýt? heřmánkem třeba? čiraději nechat být a počkat zda horší - k doktorce, či to přejde, ale kdyby to šlo nečím opláchnout, žádné kapky tu bohužel nemám, je jí 2 a půl