Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mám 3týdenní miminko a od včera má v nosánku šušínky a soplík, taky často pšiká, já jsem byla nachlazená tak to asi chytil ode mě, pordte mi jak mu pomoci, čistím mu nosánek tou buničitou vatou, oddělávám soplík, ale pořád slyším jak dýchá přes noc.mám i ústní odsávačku,ale nevím, nezkoušela jsem to sní.
Ahojky, já používám nosní kapky Sterimar Bébé jsou přírodní s mořskou solí a pro děti od 0-3 let. Stačí několikrát denně nastříkat do nosíku a je po rýmě. ![]()
Kup odsávačku na vysavač (názvu se nelekej:), stojí kolem tří stovek, zatím jsem snad neslyšela maminu, co by na ní nadávala. Jinak taky prodávají Nasivin 0-1rok, to teď nevím, jestli je hned od narození nabo od pár týdnů..v lékárně ti řeknou. Pak můžeš trochu zvýšit matraci v postýlce, dáš pod ní např.stočenou deku, ale jenom trochu, stačí aby se zvedla o 10cm. A nakonec pořádně zachumlat a na čerstvý vzduch ![]()
Tan Nasivin dávali Majdě už v porodnici, takže bez obav, ta mořská voda je taková přírodnější…
A odsávačka na vysavač, taky zrovna vysáváme ![]()
Ahoj
Sterimar, a odsávačka, a máte vyřešeno a bude líp…
sterimar stojí do 200kč, odsávačka ta nejlevnější asi 40kč.
děkuji, vyzkouším, odsávačka na vysavač? šmarja, a jak se ot používá, to se zapojuje do normálního vysavače? není to drastické?
Vůbec ne. Malý měl teď šílenou rýmu a nemůžu si tu odsavačku vynachválit. Poprvé plakal, protože se bál toho zvuku vysavače, ale pak si tak zvykl, žemu to vůbec nevadí. Je to odsáté během pár vteřin a uleví se mu. Myslím si, že drastičtější je ta obyčejná odsavačka. Tou bych to nedělala. Já mám z lékárny Baby vac 2 za 300 Kč.
Sajinkax píše:
děkuji, vyzkouším, odsávačka na vysavač? šmarja, a jak se ot používá, to se zapojuje do normálního vysavače? není to drastické?
Neohrabaně popíšu
Máš hadičku, na jednom konci má jakousi plastovou bakuli, bublinu apod.výrazy. Tu dáš do roury od vysavače, ono jak se to zapne, tak ten vysavač tu bakuli sám dovnitř vtáhne. Na druhym konci hadičky je taky plastový cosi, do čeho zasuneš nástavec (v balení jsou dva) a ten nástavec rovnou strkáš do nosu. No a nebo jsem sem mohla dát jednoduše fotku, ale jsem pc primitiv a psaní mi jde líp ![]()