Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj,
já osobně bych odzkoušela jiný druh UM. Každé chutná jinak. My si také museli najíd to pravé ![]()
Malej má 1,5roku a pije cca 500ml Beby HA denně.
Jinak DM má jak rýžové, tak pohankové, tak ovesné mléko. Já to používám do vaření - malej má alergii na kravské mléko. Ale jako náhražku na pití za UM nebo MM bych to nedala. Nemá to vitamíny ani minerály …
Poraď se s Dr raději.
Pěkný den
…jo a jinak dřív jsem kupovala rýžové v Kauflandu, ale ta cena je brutální…cca 50Kč za krabici.
Jo a eště mě napadlo, že UM můžeš dochutit…buď Glukopurem, nebo Fruktozou a nebo já svého času dávala lžici Sinlac kaše.
Ja uz vyzkousela temer vsechny UM, krome beby, tu mela jen HA. Jedine, co do ni dostanu je 100ml bananoveho sunaru s detskou susenkou, po lzickach…ten glukopur bych mohla zkusit, dekuju za tip.
a co odvar? třeba právě rýžový, nebo zu oves.vloček?
já jsem musela dávat rýžový odvar cca před 1,5 měsícem,kdy mělaá malá řídkou stolici a náramně jí to chutnalo
Ahoj,
já tohle řešila u syna v jeho 8 měsících. Sice jsem kojila, ale už moc nechtěl a UM mi nepil. Ve zdravé výživě jsem se ptala na rýžové mléko, to není vhodné proto, že je tam dost velký podíl solí. To z DM bude to samé, jen asi od jiné firmy.
Vitamíny a minerály tato mléka mají určitě srovnatelné s kravským, v tom bych problém neviděla. Kravské mléko je potrava pro tele, tak nevím proč by ho měli pít lidi. Teleti by se taky asi nelíbilo, kdyby mu někdo dával mléko velrybí. A v tvém případě, kdy prcek má alergii, bych mléčné výrobky fakt vynechala. Neobsahuje nic zvlášť cenného, co by malej nezískal z ovoce, zeleniny, masa a ostatních potravin (stále omýlaný vápník nevyjímaje).
Já to vyřešila tak, že jsem koupila přístroj, který se jmenuje Veganza, je to výrobník obilného mléka, dá se v něm vyrobit mléko rýžové, obilné, dokonce mandlové a pod. Dobře se v něm vyrábí i různá pyré. Funguje na principu - uvaří, rozmixuje a hotovo (během 15-20 minut. Jestli tě to zaujalo, koukni SEM
Já ho kupovala za 3000,–, dneska je už o 1000,–- levnější.....
Sorry, blbě jsem četla, alergii na kravské mléko má klučík od ADA76. Jinak platí, co jsem napsala výše ![]()
Jojo to jsem my alergici ![]()
A co kozí mlíko ochucené třeba Glukopurem a nebo třeba zakysaná mléka? Ty pije malej od kamarádky a chutnaj mu
Nebo sojoví .....a už mě nic nenapadá.
Jo my eště používáme OVES MILK - sušené v krabici za 50Kč. z toho i vařím. A pak Zajíc má kupu sušených náhražek, které pak můžeš spotřebovat ty do vaření ![]()
Ahoj, já dávám rýžové mléko s vápníkem z DM drogerie od 15 měsíčů dcery, kdy jsem ji přestala kojit. Nikdy nedostávala umělé mléko, Sunary apod. Je maximálně zdravá, budou jí 2 roky, nemocná nebývá vůbec. Letos za celou zimu nic. Ani rýma. Antibiotika neměla zatím vůbec. Pravdou je, že se zdravě stravujeme. Já můžu rýžové mléko jen doporučit.
Ahoj. Věra
Zdravím ![]()
dneska jsem se byla podívat v DM a chtěla koupit rýžové mléko. Zmátlo mě ale, že je na krabici napsáno, ze není vhodné pro přípravu kojenecké stravy. Chtlě jsem ho koupit právě pro malého (1 rok). Od kdy jste toto mlíčko dali dětem? A dá se z tohoto mléka vařit třeba puding, krupice, palačinky? Ptám se jak trotl, ale o rýžovém mléku (jako náhražka kravského) jsem začala uvažovat teprve nedávno..
Děkuji ![]()
Tak me maly pil nejlip prave BEBU a ted, kdyz UM neni nezbytne nutne, davam mu UM taky z DM.
janicce: kojenec je oznaceni pro deti do jednoho roku a jestli neni syn alergik, je vhodnejsi kravske nebo jine zivocisne, protoze obsahuje vitaminy a mineraly. Davala bych max pro zpestreni..
janicce píše:
Zdravím
dneska jsem se byla podívat v DM a chtěla koupit rýžové mléko. Zmátlo mě ale, že je na krabici napsáno, ze není vhodné pro přípravu kojenecké stravy. Chtlě jsem ho koupit právě pro malého (1 rok). Od kdy jste toto mlíčko dali dětem? A dá se z tohoto mléka vařit třeba puding, krupice, palačinky? Ptám se jak trotl, ale o rýžovém mléku (jako náhražka kravského) jsem začala uvažovat teprve nedávno..
Děkuji
Ahojky,
já syna sice ještě kojím,ale myslím, že je vhodnější dávat třeba ovesné.POkud vím to rýžové obsahuje sůl.
Já pro syna kravské/kozí mléko ani UM nepoužívám vůbec. ![]()
Agatha píše:
Ahoj,
já tohle řešila u syna v jeho 8 měsících. Sice jsem kojila, ale už moc nechtěl a UM mi nepil. Ve zdravé výživě jsem se ptala na rýžové mléko, to není vhodné proto, že je tam dost velký podíl solí. To z DM bude to samé, jen asi od jiné firmy.
Vitamíny a minerály tato mléka mají určitě srovnatelné s kravským, v tom bych problém neviděla. Kravské mléko je potrava pro tele, tak nevím proč by ho měli pít lidi. Teleti by se taky asi nelíbilo, kdyby mu někdo dával mléko velrybí. A v tvém případě, kdy prcek má alergii, bych mléčné výrobky fakt vynechala. Neobsahuje nic zvlášť cenného, co by malej nezískal z ovoce, zeleniny, masa a ostatních potravin (stále omýlaný vápník nevyjímaje).
Já to vyřešila tak, že jsem koupila přístroj, který se jmenuje Veganza, je to výrobník obilného mléka, dá se v něm vyrobit mléko rýžové, obilné, dokonce mandlové a pod. Dobře se v něm vyrábí i různá pyré. Funguje na principu - uvaří, rozmixuje a hotovo (během 15-20 minut. Jestli tě to zaujalo, koukni SEM
Já ho kupovala za 3000,–, dneska je už o 1000,–- levnější.....
Super, to si myslím i já.
Ahoj, naše 11 měsíční dcerka odmítá UM, MM už taky téměř nechce (jen cca 2krát v noci). Kamarádka mi poradila rýžové mléko z DM, je prý přirozeně sladké. V okolí ale DM nemáme, v prodejně zdravé výživy jsem našla rýžové mléko, v tetrapaku, ale je na něm napsáno, že není vhodné pro kojence. Jak vypadá to mléko z DM? Děkuji.