S chřipkou k doktorovi?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
90
4.2.18 09:49

S chřipkou k doktorovi?

Dobrý den,
syn (14 let) měl včera celý den teplotu přes 38°C. Dnes už teplotu nemá, ale stěžuje si, že ho bolí v krku a hlava. Nevím jestli třeba nemá angínu a není to na antibiotika. Koukala jsem se mu do krku a žádné čepy tam nemá. Manžel říká, že když už teplotu nemá tak to nic nebude a je zbytečný ho táhnout k doktorovi, kde může v čekárně od ostatních chytit ještě něco horšího. Šli byste k doktorovi nebo se na to vykašlali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5696
4.2.18 09:51
@peckova píše:
Dobrý den,
syn (14 let) měl včera celý den teplotu přes 38°C. Dnes už teplotu nemá, ale stěžuje si, že ho bolí v krku a hlava. Nevím jestli třeba nemá angínu a není to na antibiotika. Koukala jsem se mu do krku a žádné čepy tam nemá. Manžel říká, že když už teplotu nemá tak to nic nebude a je zbytečný ho táhnout k doktorovi, kde může v čekárně od ostatních chytit ještě něco horšího. Šli byste k doktorovi nebo se na to vykašlali?

Počkala bych do pondělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
4.2.18 09:52
@Zabatko píše:
Počkala bych do pondělí.

Anebo klidně i do úterý, i kdyby to byla angína, tak to není tak, že by to bylo nebezpečné pokud se nenasadí antibiotika hned první den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
4.2.18 09:53

Já bych šla. Nemoci se nemají přecházet. I kdyby to byla jen „hloupá“ viroza… Vy, jako laici, to nepoznáte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
4.2.18 09:53

Asi bych počkala do zítra. Kdyby mu nebylo hůř, nechala bych ho jen doma. Jestli to tedy jde kvůli škole. Jinak k doktorovi ať má omluvenku. Nevím jak tohle chodí. Když to bude angína, tak ten krk bude špatný i zítra a to bych šla. Strikate mu něco do krku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
4.2.18 09:55
@nini77 píše:
Asi bych počkala do zítra. Kdyby mu nebylo hůř, nechala bych ho jen doma. Jestli to tedy jde kvůli škole. Jinak k doktorovi ať má omluvenku. Nevím jak tohle chodí. Když to bude angína, tak ten krk bude špatný i zítra a to bych šla. Strikate mu něco do krku?

Má teď jarní prázdniny. Takže doma zůstane tak jako tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3406
4.2.18 09:58

Nesla bych

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
4.2.18 10:02
@Tableta píše:
Já bych šla. Nemoci se nemají přecházet. I kdyby to byla jen „hloupá“ viroza… Vy, jako laici, to nepoznáte.

No jo, jenže na virozu je nejlepší právě ležet a nikam se netáhnout po doktorech. Na virozu neexistuje přímá léčba, pouze symptomatická. A angína se fatálně nezhorší behěm 2 - 3 dní. Chodím k doktorovi nejdřív 3. den, pokud mám za to, že to je angína nebo něco bakgeriálního na ATB.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
4.2.18 10:04

Sla bych, pro jistotu. Taky jsem mela anginu bez horecky, jen s ukrutnou bolesti v krku, normalne jsem fungovala, ale krk bolel strasne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
4.2.18 10:07

Ne nesla bych, u viroz bezne boli hlava a v krku. Hodne pit, hodne ovoce, vitaminy. Udelat zabal na krk, vytahne horkost, dat treba strepsils, nebo neco kloktat. Radi chripky, mela bych strach, ze oslabene telo chytne neco horsiho.

• Citovat
  • Upravit
6445
4.2.18 10:22

S virozou nechavam kluky 3 dny v posteli, o navsteve dr. uvazuju az 4. den pokud se nelepsi. Nastesti je to treba jen vyjimecne. Ale oni na anginy netrpi. Jednou jsem sla k dr. hned, protoze byla v okoli hodne spala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
4.2.18 10:23

Zitra bych sla, pokud furt bude bolet krk. Ja u anginy nikdy nemivam cepy, minule jsem nemela ani cepy, ani teploty, a ve vyteru streptokoka ano. Uleva po atb je velmi rychla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
4.2.18 10:51
@Zabatko píše:
No jo, jenže na virozu je nejlepší právě ležet a nikam se netáhnout po doktorech. Na virozu neexistuje přímá léčba, pouze symptomatická. A angína se fatálně nezhorší behěm 2 - 3 dní. Chodím k doktorovi nejdřív 3. den, pokud mám za to, že to je angína nebo něco bakgeriálního na ATB.

Zítra už to třetí den bude, a jestli to je viroza nebo bakteriální infekce pozná doktor, ne rodiče (pokud nejsou lékaři).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
4.2.18 16:38

Ahoj, ještě bych počkala. Celá rodina jsme do dnes leželi s chřipkou typu A, dnes poprvé bez teplot. Syn /16let/ horečky přes 40, nasadili nám Tamiflu, ale neudržel ho v žaludku ani jeden z nás tak jsme sráželi Paralenem. Tři dny jsou fakt mazec, k tomu všichni suchý kašel a trochu bolest v krku. Chce to klid a odpočívat, nic na to jiného nepomáhá. Myslím že angína to nebude. U doktora toho teď fakt asi víc chytne. Čtvrtý den už je lépe, jen jsme oslabení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí