S čím můžu počítat

207
22.8.22 07:10

S čím můžu počítat

Ahoj holky, rozešli jsme se s partnerem do toho jsem skončila na úp na jaké dávky mám nárok, mám 2 děti. Vím, že se můžu zeptat rovnou na socce ale dovolat se tam je problém, tak bych tam chtěla zajít už připravená a vědět s čím počítat. Děkuju ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101709
22.8.22 07:31

@agnes0405 No, pokud máš odpracovaných 12 měsíců za poslední 2 roky, tak máš nárok na podporu v nezaměstnanosti. Na zbytek potřebuješ mít alespoň oficiálně rozjeté vyřešení dětí, plus alimenty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
22.8.22 07:33

@j.a.n.i1 nebyli jsme manželé, takže nestačí se domluvit, že děti budou u mě a peníze na ně si domluvíme mezi sebou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65205
22.8.22 07:35
@agnes0405 píše:
@j.a.n.i1 nebyli jsme manželé, takže nestačí se domluvit, že děti budou u mě a peníze na ně si domluvíme mezi sebou?

Ne, musis to mit oficiálně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
659
22.8.22 07:44

Ja bych treba pocitala s prací, ale chapu, ze je jednodussi jit si pro davky na urad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
22.8.22 07:45

@vokishka Dobře díky tak to bude běh na dlouhou trať :roll: tomu jsem se chtěla vyhnout ale bez oficiální cesty to teda zřejmě nepůjde :zed: nebydlí už u nás ale trvalý bydliště tam ještě má. Alimenty a děti do pěče teda vyřešim taky na sociálce? Vim že se ptám jak trdlo ale nemám s tim zkušenost :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
22.8.22 07:48

@HappyPotato nejsem žádná nemakačenko, jen mi zaměstnavatel neprodloužil smlouvu a sešlo se to vše dohromady proto se ptám a v tom že si mám hledat práci nepotřebuju poučovat to vim i bez toho a taky to dělám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101709
22.8.22 07:58
@agnes0405 píše:
@j.a.n.i1 nebyli jsme manželé, takže nestačí se domluvit, že děti budou u mě a peníze na ně si domluvíme mezi sebou?

Tak domluvit se stačí, ale pak celkem logicky nemůžeš žádat o žádné sociální dávky závislé na příjmu rodiny. Nebo na ně musíš dokládat celý příjem otce dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101709
22.8.22 07:59
@agnes0405 píše:
@vokishka Dobře díky tak to bude běh na dlouhou trať :roll: tomu jsem se chtěla vyhnout ale bez oficiální cesty to teda zřejmě nepůjde :zed: nebydlí už u nás ale trvalý bydliště tam ještě má. Alimenty a děti do pěče teda vyřešim taky na sociálce? Vim že se ptám jak trdlo ale nemám s tim zkušenost :(

Ne, na soudě, ale pokud tam půjdete s dohodou, tak to bude výrazně rychlejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí