Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jdu si pro radu, mou dceru uz nejak nic moc nebavi, vymyslime neco noveho, jake nove hracky? Kuchynky, prebalovaci pulty, obchody? S cim si hraji vase holcicky? Nejake tipy?
Panenky barbie atd. ty ji zatim neberou.
Různé interaktivní hry, celkově zábava vhodná pro předškoláky, různá vyplnování, kde se učí na přípravu do školy - ale já mám šestiletou. A kolektivní hry nejrůznějšího typu - pexeso, člověče, karty, vrchcáby, sázky a dostiky…Někdy stavebnice. Panenky ji taky až tak neberou.
Ja mam taky 5 letou a moc rada cese panenku, dela ji culiky, dava sponky. Rada kuchynku, barbinu a hlavne kena, kuchynka pro barbie. Taky si casto hraje s poniky My little pony, plysovou kockou, rada kresli, maluje vodovkama, modeluje s modelinou. Jo a rada se maluje detskym licenim a chce lakovat nehty ![]()
Poslední dobou ma nejradeji malování, puzzle a člověče, u kteryho se vzteka, kdyz ji vyhodim, nebo prohrává. Takze jsme to omezili
Taky ma ráda plastelinu, ze kterych dela zvířátka atd. Nebo je rada na pisku, u stavebnice, navlikani korálků. A děsně se zacla zajimat o modu, vidim prvni vzdor u toho, co si oblikne do skolky, jaky sponky si da do vlasu..
![]()
Příspěvek upraven 08.03.17 v 15:34
Tak nase bude mit pet a nejvic si hraje s panenkama…Disney princeznama… jinak se dost nudi, hodne kresli, ale nejradeji by me mela furt za zadkem. Chce porad neco vyrabet, vystrighavat atd., ted vyjela ven s kocarkem a venku maji i kuchynku, kde vareji lektvary, ale proste v tech kelimkach musi mit vodu, v tom nejakou kytku a vari to. Rada si hraje tak nejak doopravdy. Proste furt nekde napousti vodu, neco mydli, umyva. Minule si u babicky dve hodiny hrala, ze uklizi. Jo a to pexeso u nas ted taky frci, nejvic samozrejme milujou Frozen, ale mame i spoustu jinejch. Hodne se z toho nauci… uz umi diky tomu pismenka, hudebni nastroje, ruzny stromy a kytky a ted frci dopravni znacky ![]()
@Luciet2 nemá toho náhodou až moc? Děti, které mají hraček přespříliš pak nevědí, co dřív..
Jinak naší (4,5 roku) ted strašlivě baví časopis Předškoláček - řeší tam ty úlohy, vybarvuje, hledá, dokresluje..atp.. samozřejmě ve spolupráci se mnou. Pak hodně skládá zažehlovací korálky.. Hodně frčí magnetické kuličky.. Střídavě má puzzle vlnu, vařící vlnu v kuchyňce (máme tu z Ikey a je super)..
@Luciet2 píše:
Jdu si pro radu, mou dceru uz nejak nic moc nebavi, vymyslime neco noveho, jake nove hracky? Kuchynky, prebalovaci pulty, obchody? S cim si hraji vase holcicky? Nejake tipy?
Panenky barbie atd. ty ji zatim neberou.
Panenky jakékoliv taky ne. U nás jede kuchyňka, lego duplo, zvířátka z D´Agostini, malování, tvoření, lepení, stříhání
A zažehlovací korálky ![]()
@Luciet2 tak dceru v pěti letech bavilo kreslení, puzzle, lego (to asi nejvíce), stříhání a lepení všeho na papír, různé předškolácké vyplnování, počítání, psaní. Panenky trochu.
Dceru hodně bavilo čtení- četli jsme jí různé knížky od pejska a kočičky po různé doplňovačky, skládání puzzle, tvoření, zažehlovací korálky. pokud si s ní někdo hrál, tak vydržela dýl, sama si nerada hraje dodnes ( má 7 let)
Já mám dvouletou, ale pětiletá dcera kamarádky má ráda Brainbox.
Uz ji bude sest. Miluje kresleni, porad neco striha, lepi. Hraje si s panenkama, barbie i mimino. Lego, vlackodraha, kapla stavebnice. Karetni hry - prsi, valka, cerny petr, vole padni. Puzzle.
Hravala si vloni hodne na skolku, zapisovala dochazku a peskovala deti ![]()
U nás taky to co tu padlo, barbie a poníci bohužel teda, lego oboje, panenky, zvířátka, tvoření, pořád dělá nějaké výrobky
puzzle, ale i různé kostky a dřevěné hračky, vláčkodráha., taky furt počítá, píše, „čte“..karty, deskovky..
Zakladatelko, máš jenom jedno dítě?
No, docela si vyhraje s doktorskou sadou a obvazy, taky se spečopkama jinak ji hračky moc neberou, spíš společenský hry a knížky pro předškoláky. Mám pocit, že raději, než aby si hrála s hračkama mi pomáhá uklízet
![]()
Jo a ještě dřevěné kostky, tam skládá hrady a dělá domečky pro spečopky.
Nejradeji panenky a zivy plysak (britak, to je agent provokater, ktery furt drazdi decka, kdyz sam nespi, aby si s nim hrali).
No a bez ohledu na vek a pohlavi vsichni tri radi malovani, puzzle, clovece nezlob se a ted maji oblibene karty, obycejny Cerny Petr. Ted uz je venku lip o to dyl chteji radit venku.