S dětmi do Anglie

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
25.6.13 14:16
@Joceleen píše:
Ještě podotknu, že chlap jede taky první a my až za tří měsíce.

Ahoj my bydlime v Edinburku.Taky jel prvni chlap a my za tri mesice.Tak nejak to trvalo nez si nasel praci. Bydleni mel u kamarada, ale po dvou mesicich se nepohodli a musel se odstehovat. Zasel na mesto a dali mu hned ten den bydleni. Potom nasel praci, zaridil normalni byt 1bedroom a mohli jsme priletet.Ted bydlime ve 2 bedroom, protoze cekame druhe miminko a prvni dcerka musi mit podle zakona vlastni pokoj. A kam mate namireno Anglie, Skotsko nebo Irsko? S pozdravem Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kareldominik
12.7.13 00:45

reakce

Ahojte, tak my zijeme s tremi detmi na Cornwallu a to uz sest a pul roku. Vetsina lidi si mysli, jak je to jednoduchy zivot v Anglii, ale neni neblaznete. Preci bez znalosti anglictiny nemuzete jen tak vyjet do cizi zeme. Jen kvuli benefitum. Od rijna se nam tu meni veskere benefity a i nam co uz jsme tu nekolik let, tak se bude vse snizovat. Ja i muj manzel pracujeme a to je tomu nejmladsimu 15mesicu. mam tri deti a na materske jsem byla jen osm mesicu. Celou dobu tu musim pracovat. Stridame se ja rano a manzel odpoledne. Na benefity jsme meli narok az po trech letech. To jsme na tyden meli £30 a museli jsme s tim vyjit. Ted se konecne vse zmenilo mame narok na veskere benefity a diky tomu, ze i kdyz oba pracujeme, tak si £15000 za rok nevydelame, tak mame tzv. working tax credit a neplatime ani zubare, recety mame zdarma. Konecne jsme po peti letech zacali i setrit. Takze opravdu to ze zacatku ruzove pro nikoho nebude. Hlavne se ucte anglictinu jinak bez ni si tu praci nenajdete. Uz se nepise rok 2004 kdy se otevreli hranice.. Vsem hooodne stesticka a hodne si takovy krok promyslete. Petra :-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.5.14 23:13

Ahoj, mám dilema. Chtela bych s mym 9 letým synem a prítelem odjed do Anglie s t´m, že tam mám 2 roky rodinné příslušníky u kterých můžeme bydlet. Můj syn s námi hned nepojede, chci se naučit mluvit a mít práci a syna vzit už do připraveného. Co vše si musi´m vyřídit, prosím poraďte. Čtu tady, že Skotsko je lepší tak nevím, děkuji

• Citovat
  • Upravit
14.5.14 12:56
@Anonymní píše:
Ahoj, mám dilema. Chtela bych s mym 9 letým synem a prítelem odjed do Anglie s t´m, že tam mám 2 roky rodinné příslušníky u kterých můžeme bydlet. Můj syn s námi hned nepojede, chci se naučit mluvit a mít práci a syna vzit už do připraveného. Co vše si musi´m vyřídit, prosím poraďte. Čtu tady, že Skotsko je lepší tak nevím, děkuji

ahoj asi by jsi se mela ucit uz v CR a pak i tady.ABy jsi mela moznost si sehnat praci. A kde nechas syna celou tu doby?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.5.14 13:08
@Anonymní píše:
Ahoj, mám dilema. Chtela bych s mym 9 letým synem a prítelem odjed do Anglie s t´m, že tam mám 2 roky rodinné příslušníky u kterých můžeme bydlet. Můj syn s námi hned nepojede, chci se naučit mluvit a mít práci a syna vzit už do připraveného. Co vše si musi´m vyřídit, prosím poraďte. Čtu tady, že Skotsko je lepší tak nevím, děkuji

Ja bydlim ve Skotsku a myslim, ze je fajn. V anglii jsem nebyla, tak nemuzu posoudit.Ale do Anglie jede skoro kazdy.
Rozhodne se odhlas od pojistovny, at nemusis platit. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.3.15 23:54

Zdravim chci se zeptat, s přítelem chceme odjet do Anglie já jsem těhotná ale píchám si injekce ale prý se s nimi nesmí překročit hranice do anglie tak nevím, ale i tak by jsme aspon po porodu chtěli odjet tady v čechách to máme hodně nahnutý s bydlením a i s prací, vím že je v anglii plno čechů a slováků ale je těžké sehnat někoho kdo by byl ochotný pomoct s tím jak to tam vůbec chodí, žili jsme rok holandsku takže přítel anglicky trochu mluví, hledala jsem mu práci na internetu ale nakonec z toho vylezl podvod tak proto bych nějradši mluvila s někým kdo tam žije a dokázal mi poradit jak to nejlépe udělat a bez podvodů, bohužel by u nás neklaplo aby přítel odjel beze mě protože jsem tady závislá hlavně na něm a penězích co vydělá, nemám totiž nárok na žádné peníze jak z úřadu práce tak ani na hmotnou nouzi, znala jsem pár lidí co odjeli a měli peníze jen na cestu ale bohužel se s nimi nedá zkontaktovat tak proto netuším jak to vůbec chodí, kdyby mi byl někdo ochotný osobně poradit byla bych ráda za email nebo zprávičku, ***

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liz
2064
17.3.15 07:09

Žila jsem v Anglii spoustu let. Bez toho aniž byste měli našetřeno alespoň na jeden měsíc si vůbec nedovedu představit. My měli na měsíc na ubytování a jídlo a sháněli jsme práci na místě. Jestli Tvů přítel nebude pracovat v oboru, který vystudoval, tak bude mít s největší pravděpodobností základní plat, ze kterého dva lidi rozhodně neuživí. Museli byste pracovat oba. Tebe těhotnou bez angličtiny těžko někde vezmou. Jinak jakékoliv injekce k léčebnému důvodu nejsou problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merde
17.3.15 07:57

@lenkajacova nikam nejezdete!!!Bez penez a jeste, kdyz jsi tehotna :roll: Ted neni dobra doba na takovehle dobrodruzstvi. A za dva mesice jsou volby, to se pak mozna budeme divit, co se v Britanii bude dit

• Citovat
  • Upravit
17.3.15 11:03

My po porodudu určitě chceme odjet myslím že to bude lepší než tady v čechách skončit na ulici, po porodu peníze budou máme ještě z poslední práce v holandsku nevyřízené daně co přijdou někdy kolem mého termínu, ale určitě by nás ty peníze tady nezachránili, jen by naše vyloučené oddálili, na ulici už jsem byla a s dítětem tam skončit nehodlám, přítel nemá tak dobře placenou práci aby nás uživil a já nedostanu ani mateřskou kvůli novým českým zákonům takže jediná šance jak nepřijít o dítě je odjet,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16244
17.3.15 12:49

Ja jsem zila 8let v UK a pak jsem se s manzelem vratili a deti uz meli tady..
Byt tebou tak bych neodjizdela tehotna a uz vubec ne bez penez nasetrenych alespon na 1-2mesice dopredu…
Nevim prijde mi ze si to nekteri lidi predstavuji strasne jednoduse. V CR se mam spatne, nemam tu praci, skoncim na ulici odjedu do UK.
A tam budete bydlet kde a za co? Pritel umi trochu anglicky v CR nas neuzivi ale v Anglii vas uzivi? Vis kolik je v Uk cizincu kteri umi velmi dobre anglicky a hledaji praci nebo delaji podradnou praci? Co ucet v Uk bez ktereho ti nikdo nic nepronajme. A kdyby vam pronajali z ceho slozite 1-2mesice najemneho jako zalohu? V CR materskou nedostanes ale rodicak dostanes.. V UK nedostanes zadny rodicak…

Kazdopadne te nechci odrazovat. Klidne vycestujte a zkuste si to na vlastni kuzu, ale spis bych odjela az bude miminku aspon par mesicu a vy budete mit nasetreno alespon na mesic zivota v UK. Nejlepsi by bylo odjizde tak 1500librama… :nevim:

Ja odjizdela do Londyna jako aupair se 300librama v kapse.. ale ja jsem sla bydlet do rodiny, mela jsem kde hlavu slozit, co jist a nejake to male kapesne.. za dva roky jsme se postavila na vlastni nohy. Ale takto jak to planujete vy je to strasne riskantni, obzvlaste pokud jsi tehotna… :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.3.15 13:05

Proto říkám po porodu, protože to už budu mít v kapse peníze za daně a to vystačí na více jak 3 měsíce práci pro přítele bych tam měla jen nevím co se kde zařizuje, prý je třeby kupa papírů a hlavně celoživotně si musím píchat léky na ředění krve jde mi o to abych neměla problém s jejich převozem, když zůstaneme budeme mít na měsíc méně jak 10.tis a z toho se ve třech lidech nedá žít, už ted bydlíme na ubytovně a právě proto nedostanu ani rodičák ani nic jiného, nechci tam jet proto abych ždímala peníze ale aby měl přítel konečně práci kde bude zbývat aspon na jídlo, což tady není dítě nebudeme mít v pořádku protože jíst jednou denně se na prckovi dost podepisuje odcestovat kamkoliv je jediná možnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merde
17.3.15 13:30

Na davky tu mate narok az po urcite odpracovane dobe, abych nekecala, myslim, ze ted je to az po 3 mesich, ale mozna uz dyl. Na vyrizeni nekterych davek se tu ceka klidne rok. Na ulici muzes skoncit taky a dite ti seberou uplne bez problemu a po par schuzkach uz ho klidne nikdy neuvidis, neni tu potreba souhlas rodicu k adopci.
Na manualne pracujici se zaklady anglictiny tu nikdo s otevrenou naruci neceka, zacatky jsou hodne krute.Po nas chtela realitka najem dopredu na pul roku. Co se tyka tve lecby, nasla bych si na NHS strankach tvoji diagnozu a prostudovala, jake leky tady pouzivaji. pokud zijes tady nemuzes vyuzivat zdravotni pojisteni v CR, ale budes se muset nechat lecit zde.

• Citovat
  • Upravit
Lelek23
17.3.15 15:40

@lenkajacova

No nevim, ale myslim si, ze na rodicak ma narok kazdy i kdyz bydlis na ubytovne, ale co ja vim, jsem posledni zmeny zakonu nestudovala. A v Anglii bez anglictiny a jeste nemocna? prosim te, chapu ze jsi v tezke situaci, ale tim si ji jeste zhorsis.

• Citovat
  • Upravit
35323
17.3.15 17:07

Myslim, ze bys mela odhodit ruzove bryle. V UK te zadne stesti neceka a jestli vas pritel neuzivi tady, tak v UK taky ne. Tady mas navic sanci si privydelat i ty, tam tezko, kdyz se nedomluvis.
Ver mi, ze pro cizince je to tam daleko tezsi, nez pro nasince tady.
Tehotna ani s miminem bych tam opravdu nejela. Navic mam o dostupnosti lekarske pece o mimino prece jen lepsi pocit v Cechach.
At se pritel pochlapi a najde si lepsi praci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.3.15 19:01

Já se plynule domluvím 4mi jazyky o sebe strach mít nemusím, hlavně v anglii pro něj ráci mám jistou za slušný peníze, neni to o růžových brýlích ale o tom že v zahraničí už jsme byli a ted nás tu zaseklo těhotenství, když někdo řekne najít si lepší práci tak při tom jaká je nezaměstnanost kdyby si chtěl ještě vybírat tak už by jsme byli na ulici dávno, nikde neni dost práce na to aby z toho mohla normální rodina vyžít, tady nejsou zahradníci placeni v zimě tak jako v létě ale evidentně ptát se někoho tady je mimo, já chtěla vědět co všechno se musí zařizovat pro dítě a ne že by mě chlap neuživil s jistou prací, bydlením a vším kolem, kdyby nás v poslední práci neokradli nemusela bych řešit kam odjet jinam, v čechách žiju poprvé a čím více času tu trávím tím jde vše víc úplně do háje,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

O Budulínkovi

• (5) + 5 recenzí