Dítě má neustále spoustu energie a nechce spát

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
26.8.20 22:29

S dítětem těžký, nechce spát

Je mu rok a čtvrt, a poslední dobou usíná až tak v 11 a to spal naposled v poledne hodku a dyl ne. Nevím proč tak málo spí. Spí od 11 do 8 pak hodku v poledne a pak už ne a do 11 má plno energie. Už fakt nemůžu… Dávám mu hodně kase, pití nabízím také a stejně nechce spát a chce si hrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2653
26.8.20 22:33

Soucitim, ake nejsi v tom sama :hug:…obe moje deti nely odjakziva strasne malou potrebu spanku, tez usinaji az po 23.hodine, driv neusnou, muzu si s nima jit lehnout v 21 a stejne tam s ni a dve hodiny lezim a oni nespi. Rano uz v 7 me tahaji z postele. Pres noc me nekolikrat vzbudi. Pres den max. hodinka spanku. Je to sileny, je to na palici…myslim, ze se s tim neda nic delat, nektere deti to tak proste maji :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35594
26.8.20 22:41

U nás to bylo taky tak. Pomohlo až když si zrušila polední spanek asi v roce a půl. Když spala přes den, úplně jedno jestli 30 min nebo 3 hodiny tak to 23h jistila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
26.8.20 22:42

Uplne stejne u nas. Kdyz spal ve skolce (chodil od 2 a pul), chodil spat o pulnoci i pozdeji nastesti tam spaval tak cca pul roku…Ted je mu pet let. Usnul pred peti minutama a vstane v pul osmy jak dospely…pres den nespí od 2,5 az 3 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85297
26.8.20 22:54

@marketka.prokopova1 proc hodne kase. Kase jsou sacharidy a akorat ho na noc nabudi. Lepsi mu dat polivku zeleninovou. Zase, muzes jit spat s nim v 11 a vstanes v 8, to je dobry, ne. Nebo mu posunout ranni vstavani na 6 a posune se odchod vecerni do postele treba, ale pro me je vstavani v 6 za trest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3682
26.8.20 23:04

U nás je to tak taky, pokud spí přes den, i kdyby 15minut tak 23 hodina to jistí, nespí přes den tak ve 20hodin pěkně chrupká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
26.8.20 23:27

U nás je to taky tak. Obě děti… Starší (3,5) už odpoledne nespí a tudíž usíná „už“ ve 22 :roll: :roll: Je celý den na nohách, utahaný jako blázen, ale spát nebude - ani když jedeme autem, třeba okolo té sedmé-osmé domů, nic, a zabere až v ten svůj čas. Zkoušela jsem dávat spát dřív - ale je to jenom ztráta času.
Mladší odpo ještě spí (hoďka mu stačí), takže ten vytuhne až 23-24.
Nestihnu udělat vůbec nic :roll:
Jak já závidím těm, kterým děti spí 12-13 hodin. Oba jsou na 9 max 10 hodinách, víc z nich nevyrazím ani náhodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85297
26.8.20 23:32

@Whitedog ono neni co zavidet ale, starsi 5 let spi doted 12 hodin denne, respektive 12 hodin potrebuje. A JI vzbudit po ranu do skolky, to da zabrat, strasny proste. Druhe dite spi 9-10 hodin a teda to je jina, ja jsem rada, ze jde spat pozdeji a driv vstane, bez toho, ze bych ho musela pulhodiny budit. Je teda jeste maly (10 mesicu), ale spi o dve hodiny mene nez dcera ted, jsem za to rada. Jeden spac mi fakt bohate staci. Ona totiz starsi pred 21 hodinou neusne, ale vstavat do skolky musela v 6, ted v 7 - 7:30 a stejne buzeni za trest stale

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11684
27.8.20 06:42

Myslím, že spí normálně. U nás se v tomhle věku spalo od cca 20-20.30 do 4-5h ráno a pak přes den 45minut - 1.5h.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
27.8.20 07:16

Nedávala bych večer kaše… sacharidy ještě to spíše nabudí, hůře se tráví. Zkus zeleninové polévky, zeleninové placky. Nebo pečivo se šunkou, zelenina. A zkusila bych prostě zrušit odpolední spánek. My rušili nějak po roce a půl. Trvalo to týden, možná více než si to sedlo. Ale pak prostě spala od cca 19-7 někdy i do 8. A přes den nespala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.9.20 22:32

Jestli chodí, což asi jo, tak ho zkus procházkou na čerstvém vzduchu víc unavit. Nebo i lezením po hřišti a podobně. Třeba to zabere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
626
4.9.20 22:58

Malý to má podobně. Hodinku spinká přez den, večer usíná až po desáté a budíček máme v sedm. Odpolední spánek kvůli tomu rušit nebudu, jak vám pak spinká dítě ve školce? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
265
8.12.20 01:31

Obnovím diskuzi, už jsem zoufalá :( dcerka nyní 23 měsíců si cca před měsícem ze dne na den posunula večerní usínání. Chodila spát aj předtím později cca 22 hodina a ráno spala do 9. Teď jsem ráda, když odpadne před 1. Odpolední spánek (pokud usne) nechávám max 1,5 hodiny. Někdy si jen na pár minut lehne a že to prý stačí :zed: „ráno“ vstává kolem 11. Zkoušela jsem budit, ale po necelém týdnu protivná a spánek rozhozenej ještě víc plus noční buzení. Mám doufat, že se to srovná nebo zkusit nějak posunout večerní spaní na rozumný čas? Má někdo podobnou zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
8.12.20 01:52

@Terikka Nemáte doma studená bílá světla? Mě takhle rozhozené chodily děti od tchyně. Tchán měl šedý zákal a aby se doma orientoval, tak museli všude dát ostrá jasná studená bílá světla. A nedostatek červené složky světla způsobuje nedostatek melatoninu, takže i problém s usnutím. Tchán je už po operaci, takže světla vyměnili zpět na normální teplou bílou, děti byly u babičky celou sobotu a po příchodu spaly normálně. Dokud tam byla ta studená světla, tak děti přišly od babičky unavené, ale přesto neusnuly dřív než v jednu ráno. V sobotu byly děti v posteli a spaly asi 20 minut po příchodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
265
8.12.20 02:09

@Heivka máme, to by mě nenapadlo, že to může mít vliv. Zkusíme omezit večerní svícení tou studenou a vyměnit ji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí