S manželem se míjíme :-(

989
19.5.13 17:04

S manželem se míjíme :-(

Ahoj, nějak se s manželem míjíme a já nevím, jak ho donutit (je to blbé slovo, ale samo od sebe ho nenapadne, aby se režimu rodiny přizpůsobil), aby víc fungoval s námi.
O co jde? Já vstávám s prckem v 7 ráno, protože se budí a hlásí, že chce na nočník…a pak už samozřejmě zpátky do postele nejde. Manžel spí do 9:30, protože pracuje od 10hod. tak to má tak akorát…že by vstal dřív a třeba se s námi nasnídal ho nenapadne :-(
Já celý den s malým (20 měsíců), manžel v práci. Z práce příjde cca 19:30 - 20hod., když uspávám a akorát mi nabourá režim. Když byl služebně v zahraničí, vše doma šlapalo jak hodinky. Prcek mi ve 20:10 spal a já měla klid a nohy nahoře. Když je tatínek doma, malý místo do postele chce být s ním a manžel místo aby ho šel uspat, chce si sednout, najíst se, podívat se na TV, relaxovat. Takže prcka krmí nesmysly (včera mu třeba dal ve 20:15 lízátko…to prostě nechápu, jak ho vůbec může napadnout)…místo uspávání prcek seděl s manželem u TV a cucal. Já zuřila. Ve 20:45 jsem mu lízátko nekompromisně sebrala, že se jde spát…řev!! A místo abych měla od 20hod klid, uspávala jsem do 21:30.
Nevím co s tím. Ptala jsem se manžela, jestli nemůže chodit domů dřív, aby si s malým pohrál, než má jít spát…anebo, ať si udělá rituál a uspává ho on…dřív se domů prostě nedostane a uspal by ho nejdřív po jídle, takže zase před 22hod.
Mám sto chutí mu říct, ať tedy chodí domů, až když malý spí a nebourá mi režim.
Nemáte radu nebo zkušenost, jak se to dá zvládnout? Nebo jak chlapa donutit vstávat ráno dřív a trávit čas s dítětem místo toho, aby ho večer tahal od spaní??

Navíc se míjíme i my dva. Já jsem po celém dni, co jsem s malým sama utahaná a často usnu při uspávání s ním. Manžel má naopak teprve večer „odpoledne“. Kouká na TV, pracuje na PC, čte si, koupe se…a do postele chodí kolem 3hod ráno a pak samozřejmě spí do těch 9:30. Prosila jsem ho, ať chodí spát dřív, aby ráno dřív vstal a prý dřív neusne…tak já nevím? Příjde mi jen pohodlný a že chce mít svůj klid. Už mě to nebaví…taky bych si někdy večer chtěla přečíst časopis nebo knížku, vlézt si v klidu do vany…chci toho moc???

Jak to funguje u vás?

Jo a ještě občas slyším, že jiný chlapi příjdou večer domů a je tam naklizeno, navařeno a on si ani nemá co vzít k jídlu…já bych ráda vařila, kdyby zatím malého pohlídal!

Aach jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12912
19.5.13 17:15

To, že by neusnul dřív, to je výmluva. Je mu to tak pohodlné a vy dva nejste dostatečný motiv pro to, aby si nejel po jeho.

Pokud jde o ten zbytek, tak režim lze změnit jak po tvém, tak po jeho. Prostě budete muset ustoupit, jeden, druhý nebo oba dva.

Co jíš přes den ty se synem a co dělá manžel za práci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
19.5.13 17:16

Ahoj, tak spát do půl desátý bych ho nenechala, prostě bych ho vzbudila tak v osm, nekompromisně každej den a ono by ho dohnalo chodit spát dřív, a pak si dopoledne užít kluka. Od tebe bych ale očekávala, že když jsi celý den doma, že aspoň uvaříš, to my teda přijde jako samozřejmost, mít uvařeno. Večer bych ho po práci nenutila uspávat, ale aby za synem zašel, chvilku si s ním popovídal, co celý den dělal a tak, pokud tedy syn neusne sám, tak pak bych nastoupila já a douspala, potom využít čas s manželem pro sebe, no a pak zahnat do postele i manžela, třeba ho navnadit a nalákat, že nechceš usínat sama, v tv stejně nic nedávaj :-) no když bude chtít sedět do 3 do rána u tv, pak ho nenechat vyspat, tahle bych to zařídila já :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
19.5.13 17:24

Přijde mi, že nemá moc zájem trávit ten čas s tebou a dítětem. Co víkendy? Jak tráví čas o víkendech? Pokud je dlouho v práci, tak by měl být utahaný a v tom případě půjde brzo spát a ráno bych dítě poslala za ním s vysvětlením, že jdeš vařit to jídlo, na které si stěžuje, že nemá.

• Citovat
  • Upravit
989
19.5.13 17:26

Ja malemu varim, ale takove veci, co by manzel nejedl :-) Ja si vezmu s nim (testoviny se zeleninou) nebo si vecer treba jen namazu chleba nebo uvarim brambory s tvarohem. Rychly veci, zadny maso a omacky se nekonaji. Maly je divoky a porad mi nekam splha po vyskach, tak se radeji venuji jemu, nez abych stala u plotny.
Snazila jsem se ze zacatku drzet krok s manzelem a chodit spat kolem pulnoci, ale jeste kojim a prcek se obcas v noci budi a chce pit, tak jsem se pak vubec nevyspala a rano v 7 byla hotova a na maleho protivna a to mi za to nestoji…
A manzel s nim nevstane nikdy, ani o vikendu :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8437
19.5.13 17:30

@kuti vstane, nevstane…Já bych mu malýho ráno v 8 šoupla do postele s tím, že jdu vařit, do devíti máš hotovo.
A co se týká víkendu, tak jsem maželovi jednodušše oznámila, že jeden den bude vstávat on a že budu tak hodná a nechám ho vybrat který. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
19.5.13 17:33

Kdyby mi manžel narušoval uspávání, tak bych prcka nechala u té televize klidně i s lízátkem a uspávat by ho pak musel manžel. Rozhodně bych to nenechala u toho, že to pak vyžeru já

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
19.5.13 17:41

To je asi o nature…muj chlap je treba vyslovene nastvany, kdyz vstava pozdeji nez v 9h (a to plati jen pro vikend), protoze pak promeska pul dopoledne..
Na druhou stranu nechapu, proc by kluk nemohl jit spat pozdeji :nevim:
Muj muz chodi pozde z prace a aby si syna uzil, tak jde do postylky az po 21h. Rano vsatvame se synem kolem 8:30 (coz vyhovuje mne), muz uz v tu dobu je davno vzhuru a mame obcas i spolecne rano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
19.5.13 17:41

Jo ale za lizatko bych ho teda hnala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
989
19.5.13 17:52
@Black_Orchids píše:
To je asi o nature…muj chlap je treba vyslovene nastvany, kdyz vstava pozdeji nez v 9h (a to plati jen pro vikend), protoze pak promeska pul dopoledne..
Na druhou stranu nechapu, proc by kluk nemohl jit spat pozdeji :nevim:
Muj muz chodi pozde z prace a aby si syna uzil, tak jde do postylky az po 21h. Rano vsatvame se synem kolem 8:30 (coz vyhovuje mne), muz uz v tu dobu je davno vzhuru a mame obcas i spolecne rano.

Mě ale pozdější vstávání nic nevyřeší. Manžel vstane stejně na poslední chvíli, aby se tak akorát vypravil do práce a já nebudu stíhat dělat snídani, hlídat prcka na nočníku a pakovat tašku. Chodím s malým 3× týdně dopoledne plavat a cvičit a abych to stihla, musím vyjet z domu 9:30 nejpozději. Takže manžel s malým stejně nebude a má budu mít frmol.
Navíc, prcek pravidelně vstává v 7hod na nočník a nevím, jestli by psal dýl, podle mě jedině, kdyby později večeřel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
19.5.13 17:53

Ja jsem asi stara skola, ale ja mam teda pro manzela veceri kazdy den - nerikam, ze denne teply cersty jidlo, ale neco na ten talir dam vzdycky, a jak prijde (18.30-19h), jidlo leti na talir, manzel ke stolu, za chvili to ma v sobe a pak do osmi dostava ceres od malyho :mrgreen:, venuje se mu tedy trpelive. Protoze i ja chci mit vecer klid, v tom Te zase chapu, takovy to ze kvuli chlapovi necham dite dlouho vzhuru, aby se uzili - tak na to tedy nemam.
Jeden cas mi dokonce manzel rikal, ze jsem rekordman v podani jidla na stul :), ale to neni proto, ze bych byla tak uzasna hospodyne (a uz vubec ne nejaka „super manzelka“ :) ), ale proste proto, ze mam rada, kdyz maji veci nejaky řád, a kdyz ho v tom neudelam ja, tak nebude. Vsichni se tu budou picasit po byte s chlebem u pusy jeste v devet hodin. Takze to radsi tu veceri udelam, dam na stul, a pak maji cas se spolu jeste vyblbnout, ja si uklidim kuchyn a v osm mam ty nohy na stole taky a k tomu i dite v posteli ;). Bylo to tak kdzy jsem byla doma, a je to tak i ted, kdyz vstavam denne v 6h, takze ted to extra ocenim.
Zalezi asi na taky, co ma za praci.
Ja jsem si proste z Tveho psani vzala zejmena to o tom jidle- ze se maso omacky nekona… :think: nevim no, nechci rejpat, ale mne se tohle moc nelibi, co jako on ma jist?? :D Mne pripada normalni, ze bys mela uvarit.
Jo a jeste to jeho vyspavani - ja bych proste delala, co potrebuju, klidne i v ty loznici, s ditetem za zadkem, nijak zvlast bych toho chlapa nesetrila. Jestli ho tam nechavate milostive vydadat…

Příspěvek upraven 19.05.13 v 17:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22037
19.5.13 17:55

@kuti, jaké si to uděláš, takové to máš. Pokud necháš manžela takhle Ti nabourávat režim a pak to za něj řešíš - tj. dítě uspáváš, zklidňuješ, atd. - tak to se holt nediv.

Pokud by mi manžel něco podobného dělal pravidelně, klidně bych ho nechala - ale odešla bych z domu pryč, třeba za kamarádkami… a dítě ať si uspí sám. Buď bude respektovat režim dítěte - nebo řešit následky.

Ranní spaní bych mu v žádném případě netolerovala - maximálně občas. V půl osmé bych za ním dítě pustila, ať ho vzbudí, případně bych ho vzbudila sama a spát mu už neumožnila.

Na chodu rodiny se musejí podílet oba rodiče - a když to jeden sabotuje, druhý ho k tomu musí přimět. Samo od sebe se to nezlepší… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
19.5.13 17:56

No ja osobne nejsem prilis uzkoprsa na rezim ditete… Teda rezim musi byt, ale proc to vsechno prizpusobit decku, kdy zbytku rodiny to vyhovuje jinak? Rezim zkratka mame, ale trosku nestandardni.
Byt tebou, tak dokopu chlapa k drivejsimu odchodu do postele a spolecnemu vstavani a trosku posunu spanek decka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22037
19.5.13 17:58

Ale jinak s jídlem souhlasím s @nakukovatelka … u nás se teplé večeře nevaří, muž ani děti o ně nestojí. Ale když připravuju jídlo pro děti, připravím ho i pro manžela - teď je to složitější, už nejsem na RD, takže se spíš nějak různě střídáme… ale dokud jsem byla na RD, připadalo mi to naprosto samozřejmé, že muž přijde domů a dostane talíř s nějakou večeří (a když se mu to zrovna nezamlouvalo, udělal si něco jiného sám).

V tom jediném bych se Tvého muže zastala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
19.5.13 18:00

Sto zenskych, sto nazoru :mrgreen: A ted si vyber…

S tim varenim - proc nezvladas veceri? Muj syn je hodne zive ditko, nicmene musi pochopit, ze jidlo samo nepristane na stole (vyjma restaurace), a maminka je holt chvili zaneprazdnena. Ja takhle bezne varim s jecicim deckem u kolena nebo s deckem devastujici domacnost :nevim: Obcas ho zabavim :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí