S miminkem do ciziny?

Anonymní
30.4.13 10:38

S miminkem do ciziny ?!

Ahoj, omlouvam se za anonym.
Jsem těhotná a s přítelem to nevyšlo:-( Premyslim co bude dal a kamarádka mne nabídla, ze za ni muzu jet po porodu do státu. Ona odjíždí uz ted, ubytováni (vlastní velky byt) a veskere zázemí tam bude mit. Anglicky umime obe perfektne. Cekam prvni díte, takze si to nedokážu predstavit a je mne jasne, ze ma představa, ze se tam s půlročním kojencem presunu je mozna scifi. Co si o tom myslíte? Je to realne? Mate nektera zkušenosti?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26574
30.4.13 10:41

Co tam budeš dělat? Z čeho budeš žít? Budeš mít peníze na zajištění zdravotní péče pro dítě i pro sebe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848

Co si o tom myslím? No, aby tě tam jako těhotnou vůbec pustili, to není Chorvatsko :nevim: Jako podmínky pro získání víza, co mi tak říkala známá, jsou dneska docela brutální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35792

Mas dost penez se tam uzivit s ditetem? Nepocitej totiz s tim, ze ti nekdo da nejake pridavky nebo davky. Taky moc nepocitej s tim, ze te do statu vezmou s otevrnou naruci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
30.4.13 10:42
@jenny.fields píše:
Co tam budeš dělat? Z čeho budeš žít? Budeš mít peníze na zajištění zdravotní péče pro dítě i pro sebe?

Vidíš, to je druhá stránka věci (a dost podstatná)… :palec: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
30.4.13 10:44

A co na to otec dítěte? Bude souhlasit s tím, že dítě sbalíš a odvezeš? Jinak mě napadají stejné dotazy, co kolegyně přede mnou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.4.13 10:47

Penize nejsou problem, ty mam. Jela bych tam az s dítětem, těhotná nikam rozhodne nepojedu. Mam ve statech i příbuzné (emigrovali uz v 68 roce). Takze zázemí obrovske. Víza ok, tam problem taky nebude, uz jsem je dostala několikrát.

Spis mne jde o to kdy lze nejdriv odjet po porodu a jak je to realne vzhledem k tak malemu ditěti.

• Citovat
  • Upravit
35792
30.4.13 10:48

No ja kdyz vidim, jake obstrukce musim delat kvuli statnimu pojisteni v eu, dokazovat ze me manzel uzivi, ze mame kde bydlet, ze nebudu zatez pro stat.. Nedokazu si predstavit, co by chteli v usa po samozivitelce z evropy. Minimalne aby jsi mela zajistene pojisteni a dostatecnou castku na uctu v radu statisicu…
Jako proti stehovani takovemu bych nic nemela, teda otazka, co otec, ale zjisti si dostatecne dopredu co vsechno je potreba aby te tam vubec pustili na vic nez turisticke vizum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35792
30.4.13 10:51

Tak letet muzes uz po sestinedeli.. :nevim: spis budes muset vyridit hromadu papiru, pas, to chvili trva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.13 10:53

Otec dítěte nebude v rodném listě, jsme tak domluveni. On nebude platit alimenty a ja budu mit svobodu. Tech par supaku na vyzivnem mne za to nestoji.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.4.13 10:55

A myslíte, ze to bude treba s půlročním kojencem realne? Spis se bojim jestli to zvládnu.

• Citovat
  • Upravit
26574
30.4.13 10:59
@Anonymní píše:
A myslíte, ze to bude treba s půlročním kojencem realne? Spis se bojim jestli to zvládnu.

Co jestli zvládneš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35792
30.4.13 11:00

No a o co se bojis, o dite nebo o sebe? Pokud mas penize, pokud mas zjisteno, ze viza budou bez problemu, ze budes muset diteti nakoupit vse znova a uzivit ho, tak jed. Nebudes prvni ani posledni.
Hlavne si uvedom, ze na vse budes sama, i kdyz tam mas kamaradku a mozna nejake pribuzne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
30.4.13 11:23

No ono, uz to pojsiteni je fakt sakra problem. Na jake viza tam budes? Na turisticke tezko (omezena doba pobytu), na pracovni potrebujes mit predem zajistenou praci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
30.4.13 11:24

No pokud budes mit vsechno zajisteny, nevidim moc problem. Ja osobne bych letela driv, nez v pul roce, cim starsi dite, tim min spi atd. Mensi kojenec ti prospi vetsinu casu, navic neni problem s krmenim, kdyz budes jen kojit, bude to nejjednodussi. Ohledne ditete zadny problem nevidim, daleko horsi jsou vsechny ty veci okolo, zdravotni pojisteni, viza atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí