Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím všechny, vím že je to můj boj, ale chci se trošku vypsat a doufám, že nejsem jediná
Dnes jsem v 26tt, a jsem za každou blbost vytočená na maximum. V práci je to pochopitelné, pomalu přebírám vedení v rodinné firmě a jako 20letá nemám moc respektu a vést 30 lidí není žádný med. Nicméně vytáčí mě vše a všichni, když jsem byla ve 4 měsíci tak měli všichni potřebu komentovat že snad držím dietu, teď že mám moc velké břicho. Dotazy v 5 měsíci jestli už konečně zvracím a nepřestávající rady od rodiny až po neznámé lidi. Snažím se to brát s humorem, ale doma pak ze vzteku brečím, že už to není možné. Nemůžu se už ani bavit s kámoškama protože mé vrstevnice chodí ještě do školy, a já od 18 bydlela sama, teď s přítelem. Vytáčí mě když se mě vyptávají jestli si dokážu představit jak budu potrhaná po porodu a další stupidní dotazy. Chápu že je to zajímá, ale někdy si říkám jestli by taky nechtěly vědět jak hluboko mi doktor při kontrole strká ruku do ****. Prakticky i po slušném požádání se nebaví o ničem jiném. Pořád poslouchám i od rodičů a cizích lidí moudra typu, nesmíš řídit auto, nesmíš jíst slané, sladké, kyselé. Ještě si užívej, pak už se nevyspíš, potom to nezvládneš. Musíš jíst jenom ovoce, musíš jít na předporodní kurz, musíš si koupit to a to. Je to k nevydržení. mám o 14 let mladšího bratra a podílela jsem se na jeho péči od narození. Mám své názory na péči a výbavu pro novorozence, ale když slušně řeknu, že nechci například peřinku, protože se nám osvědčila zavinovačka tak je zle. Otcova bezdětná o 15 let mladší přítelkyně se semnou nebaví, protože jsem odmítla seprané hadry po její sestře i když jsem ji pěkně vysvětlila že když mám peníze na nové, tak nebude můj první syn nosit seprané flekaté hnusy co patří do popelnice. Na malého se moc těším, byl plánovaný (i když tomu hodně lidí nevěří), ale musím říct že mi většina lidí těhotenství znechucuje. Vadí mi ty kecy typu, že až se to narodí tak se nevyspíš, budeš sedět doma na prd*li a žehlit plíny. Myslím že je to hodně o tom, jak si to člověk zařídí, ano nemůžu ovlivnit jestli budu mít spavé miminko a nebo bude obrácený po tatínkovi a pár let se nevyspíme, ale přece mi nikdo nemůže tvrdit, že nesmím jet do 3 let s malým nikam na dovolenou. Prosím řekněte že nejsem jediná a divná, že mě to vytáčí až k slzám ![]()
Me to nevytaci, pribuzny mam dalrko, ale chapu
co jsem byla mesic doma s rodicema jsem dostala vynadano, ze pomaham zensky s kocarkem do tramvaje, ze nesmim nic nosit, zvedat, vubec se asi hybat..
Neber si to, jednim uchem. dovnitr, druhym ven, cekej zhorseni po narozeni ![]()
Az sa to narodi, tak sa nevyspis ![]()
Ale inak niektore komentare co pocuvas su na po papuli, to uznavam. Hlavne ci uz konecne zvracias
su ti ludia normalni? A ze budes potrhana po porodu? Blaznia? Mne sice vraveli po prvom porode ked som sa pytala co ze tak dlho stopkaju, ze to da 30 - 40 stehov, ale po dvoch pobytoch v porodnici viem len o jednej potrhanej.
Inak ze vraj prckovi bude chutit to, co mama jedla v tehotenstve. Osobne dufam ze sa to ako pravda neukaze, ja som pri druhej zila na kole a magneziovych pilulkach ![]()
Divná nejsi, to ty hormony
NAvíc jak jsi mladá, tak jednak má okolí pocit, že tě může poučovat a jednak máš mladé kamarádky, pro které jsi exot. Takže vydržet, pouštět jedním uchem tam a druhým ven a případně poslat k šípku.
JEn mne pobavilo toto:Otcova bezdětná o 15 let mladší přítelkyně se semnou nebaví, protože jsem odmítla seprané hadry po její sestře i když jsem ji pěkně vysvětlila že když mám peníze na nové, tak nebude můj první syn nosit seprané flekaté hnusy co patří do popelnice.
Jestli jsi ji to opravdu řekla takto, tak se ji mc nedivím ![]()
@Bábi Zlopočasná To jsou blbosti - ja normalne spim…
Za noc vstavam dvakrat, po obede si jdeme s malym lehnout… ![]()
Naopak jsem nebyla nikdy vic vyspana nez na materske… ![]()
@Deninina ahojky
jsi těhotná, hormony s tebou lomcujou, tak je normální, že tě spousta věcí vytáčí
já mám to samé! hlavně si do ničeho nedej kecat, ty jsi máma! já mám taky velký břicho (23tt) a do toho mi narostl zadek, stehna a faldy! teď je to normální, každá máme jinou postavu a každá přibíráme jinak (hlavně s tím zabojovat po porodu
) jj, mamka mi po bráchovi nabízela plimo (nebo jak se to píše)
tak jsem jí ukazovala nádhernej fusak, co chci a sama pochopila, že dnes je jiná doba
a zavinovačka je jasná
já mám na dcerku nakoupeno hodně věcí od kamarádky (značkové a vypadají jako nenošené!), taky bych jí nikdy neoblíkla do žádných hadrů! ale oni to miminka nemůžou ani stihnout zničit, jak rychle ze všeho vyrostou
žehlit plíny
a nikam na dovolenou
jaký si to s přítelem uděláte, takový to budete mít! já teda nechci používat jen jednorázovky, jsem rozhodnutá pro látkování (když vidím jaké jsou dnes možnosti a jak je to krásný
) a taky mi spousta lidí říká, že jsem blázen
a na dovču jedeme příští rok
takže hlavu vzhůru, jsou to jen keci!
@jenny.fields No s těma věcma to bylo zkráceně. Dlouhá verze je, že mi jsem si ty věci vzala domů na její nátlak a nátlak její mamky, měla to naložené v něčem proti molům, že mi z toho bylo na blití, každopádně když mi to balily tak jsem poslouchala jen, že to nevadí, že to není nové, že to využiju na doma, že přece nebudu nakupovat zbytečně a že si to musím vzít. Ještě to bylo večer u špatného světla… no když jsem to doma vytáhla před chlapem, tak mě ještě seřval co jsem to dotáhla za hnus
a když jsem ty věci přivezla zpátky tak se do mě obě pustily, že jsem nevděčná. Poslední rána pro ni byla, když se mě můj otec zastal, že ona by přece taky chtěla vše nové… tak se mnou nemluví no
Tak si říkám, jestli jsem to náhodou nepsala já
V srpnu mi bude 21 a čekám druhého plánovaného syna a chystáme svatbu, pracovala jsem před MD, ale i přesto má moje okolí dojem, že je mi 15. U prvního těhotenství jsem poslouchala pořád dokola úplně na chlup to samé, co píšeš ty. Je pravda, že mi moje mamka hodně pomohla po porodu, měla jsem docela hormonální koktejl v žilách a asi bych byla schopná skočit z okna, protože syn byl děsně uřvanej, trpěl na koliku.. Období 2 měsíců uteklo jak voda a nepřipadá mi, že by mě dítě nějak omezovalo, byla ze mě děsná domácí puťka apod. Na zvracení jsem taky furt odpovídala
No a když jsem přišla s druhým těhotenstvím, tak to už jsem se asi úplně zbláznila, nezvládnu to, porodím předčasně na svatbě, dotazy na zvracení nepočítám, kafe si dám nesmím, no je toho až nad hlavu… Holt mají všichni pocit, že 20 let je stejné jako 10 a jsem dítě, které se nedokáže postarat a určitě mi z toho všeho musí jít hlava kolem.
Nejvíc ze všeho mě ale séřou narážky na mou postavu. Sama si jsem protivná, jsem jak koule, protože po prvním synovi mi zůstalo ještě 10 kg a na to jsem otěhotněla, ale to neznamená, že to musím poslouchat ode všech okolo.
Úplně tě chápu, ale psát, že si z toho nemáš nic dělat, je zbytečný, já si z toho taky pořád dělám hlavu
To nejde vypustit druhým uchem ven, lehko se to řekne a hůř dělá..
@kuku87 Já prostě nechápu proč má někdo potřebu řešit moji váhu
Nejlepší hláška byla: Ty máš ale břicho a já na to a co bys chtěla v 6 měsíci… no už neměla slov. A jedné jsem řekla že ona taky, jestli není těhotná
už se semnou nebaví a vůbec mi to nechybí ![]()
@TroisChéris TAk myslím, že z tebe musí být okolí docela vykulené, to myslím v dobrém. Budeš mít dvě děti s rozestupem 11 měsíců (taky jsme tak s bratrem) a je ti 21. To člověka minimálně překvapí. Ale měl by spíš smeknout a odpustit si průpovídky. Doufám, že k tomu ještě nevypadáš na 15, to už by někteří nemuseli psychicky vydržet. ![]()
Fandím ti
![]()
Umím si představit jak se cítíš, já čekala malou v 21letech
ale kecy typu, že už si nic neužiješ apod a pod…
to je taky masakr
protože to je kravina
NAOPAK!!! Já si užívám to, že holka, když je ted už velká, (12) tak jsem ještě dost mladá na to, abych si mohla užívat
když budeš mít holku po 30ti tak pak už před 50 opravdu budeš stará na to si užívat
Hlavně je super že mladý maminky mají energii i chut a to, jezdit s dětma na bruslích, na kole, na kolobrndě, na lyže, snowboard.. takže na tyhle kecy se vyprdni.. ber to naopak jako velikánskou výhodu!! prostě jim na to řekni že nechceš být stará matka a je to
![]()
Klid, ještě nejsem ani těhotná a už poslouchám to samé: a to jen kvůli tomu, že se ví, že těhotná chci být ![]()
Jaký to bude, až to FAKT nastane, nechci ani pomyslet
Obvykle odpovídám, že vím a že se na to už moc těším, že to bude uplně super - ty nechápavé ksichty za to fakt stojí
![]()
Já z toho taky šílela
Ale naučila jsem se dupnout si. Třeba oslovení „mamino“ mě vytáčí do teď, na to odpovídám buď „nejsem tvoje máma“, případně „ano, tati“… Kecy ohledně výbavičky atd.. Pak už to šlo jedním uchem tam, durhým ven. Když jsem přišla s tím, že budu šátkovat, byla pohroma, je to nezdravé, hrozné a vůbec… Nezájem, je to moje dítě. Dneska je mu rok a půl (mimochodem, je mi 21) a málokdo si dovolí říct půl slova, už vědí, že se nedám ![]()