Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Má někdo podobné výsledky? Byla jsem na velkém UTZ v 32+3, prcek má míry BPD 75mm, HC 300mm, AC 270mm, FL 62mm, odhad váhy 1 789g, poloha podélná hlavičkou, postavení levé.
Poměrně mě znepokojuje míra BPD, která je na spodní hranici, na prvním velkém UTZ byla dokonce mimo osu.. Máte s tím některá zkušenosti? Doktor pořád tvrdí, že je vše v pořádku a srovná se to, ale myslím si, že teď už bude mimčo hlavně přibývat na váze… Bojím se nějakým vad nebo komplikací, tak prosím poraďte…
Děkuji. ![]()
Myslím, že se nemusíš bát.
Syn měl také hlavičku „menší“, dle UZV hlavičky bych mohla klidně rodit o 6týdnů později.
Celkově měl (má) úzký obličej, ale obvod měl dobrý a to UZV zjistit nejde.
@-Evka- píše:
Myslím, že se nemusíš bát.
Syn měl také hlavičku „menší“, dle UZV hlavičky bych mohla klidně rodit o 6týdnů později.
Celkově měl (má) úzký obličej, ale obvod měl dobrý a to UZV zjistit nejde.
Myslela jsem, že obvod hlavičky se značí HC?
@Makovice já bych byla v klidu. mě na utz ve 39+0 řekli, že syn má menší obvod bříška. taky jsem z toho byla poměrně vymyškovaná, ale nakonec se po porodu ukázalo, že má jen hubené břicho (později to vydatně dohnal)
BPD je míra od ucha k uchu (průměr hlavičky) u donošence to je cca 95mm takže na 33tt mi to nepřipadá málo. HC je obvod hlavičky kolem dokola
@paola white píše:
@Makovice já bych byla v klidu. mě na utz ve 39+0 řekli, že syn má menší obvod bříška. taky jsem z toho byla poměrně vymyškovaná, ale nakonec se po porodu ukázalo, že má jen hubené břicho (později to vydatně dohnal)BPD je míra od ucha k uchu (průměr hlavičky) u donošence to je cca 95mm takže na 33tt mi to nepřipadá málo. HC je obvod hlavičky kolem dokola
To víš, doktoři a jejich tabulkový míry.. jsem z toho pak akorát zbytečně na nervy… Vykolejilo mě to o to víc, když ta doktorka ten UTZ „odflákla“, byla jsem tam sotva 10 minut, navíc si původně myslela, že tam jdu na ten první. Její zmatenost mě v jistotě nepodpořila. Pořád tam lezl nějakej jinej nervózní doktor, kterýmu na chodbě čekala riziková mamina v pokročilým stádiu, takže mě vystrnadil po tom, co doktorce vyrval utz z ruky a řekl mi, že je to holka.. Mamina mi říkala, že je lepší nic nehledat a na nic takovýho nemyslet… Asi je to fakt ![]()
@Makovice jj já se taky snažila na ty jejich tabulky kašlat. hlavně ty jejich super skvělý odhady váhy a podobný opičárny. jsem ráda, že ultrazvuky jsou a že vím, že je dítě v pořádku, ale na druhou stranu jak ti někde nesedí v tabulkách tak je z toho člověk pak na prášky. a po porodu to nekončí… ![]()
@Makovice Ahojky, pokud ti lékař řekl, že je to v pořádku, tak bych mu zkusila věřit a zbytečně se nestresovala, to miminku ublíží víc…
Mě řekli už ve 24tt. že má malá malé bříško (pod minimální hranicí) a hlavičku a že se bojí, že bude nějaký vážný problém a tím mě děsili do 37tt než mi porod vyvolali (přidali se další koplikace ohrožující malou)… naštěstí je vše v pořádku, jen je drobnější. a to bříško má stále maličké a ale hlavička je OK
![]()
Budu mooooc držet palečky, a hlavně přeji klidný porod ![]()
@Nunka tak ta má úplně nejlepší vlasy jaký jsem kdy viděla!!! teda zžírá mě závist protože je mi o pár let víc a zdaleka tolik jich nemám ![]()
@paola white
to mi povídej… mě začali tak hrozně padat vlasy, že jich taky budu mít zachvíli mín, než malá…
Ale je to zase naprd, že má tolik vlasů ted v létě… hrozně se mi čepicích potí a taky jak jí to leze do očí a všude - a šimrá na uších, tak bych řekla, že je to chvílema spíš za trest ![]()
joooo a ani učesat to nejde
![]()
@Nunka no to asi jo, ale teď je to k vzteku a za pár let s tím nadělá parády… já si vždycky říkala kolik má můj syn vlasů, ale v porovnání s tvojí je úplnej plešoun ![]()
@paola white neboj
Oni mu také narostou ještě víc a bude mít krásnou kštici
Já si spíš myslím, že bude mít vlásky po mně… hodně jemné, proto jak si to přeleží, tak jí to trčí na celý hlavě ![]()
@Makovice mereni ber s urcitou rezervou, ja jsem mela zaplaceny u dr. extra balicek, takze mi delal utz na kazde kontrole a pokazde to bylo jinak, jednou mi rika, ze ma maly dlouhou stehenni kost a mensi hlavu, priste zas ze ma velkou hlavu, nasledne mel velke bricho a udajne kratkou stehenni kost-to uz jsem se ohradila, ze celou dobu byl „vysokej“ a ted je to „kulicka s kratkyma nohama“ a dr. musel priznat, ze omylem meril jinou kost
pri dalsim tehotenstvi se na extra balicky vyprdnu…stejne nejprijemnejsi bylo, kdyz mi na vysetrenich v porodnici uz jen vzdy rucne prohmatli a poslechli si ozvy ![]()
Schvalne jsem se divala do papiru a mne uz po 30tt takhle podrobne mereni mimca ani nedelali, naposledy v tom 20tt…
Preji pokud mozno co nejpohodovejsi porod. ![]()
Moje dcerka mela tyto miry taky na hrane. Ted je ji rok a vse je v poradku, jen ma uzky oblicej ![]()