Sýry - které v těhu ne?

Anonymní
29.4.13 12:42

Sýry - které v těhu ne?

Plánujeme za měsíc dovolenou do řecka a jsem krátce těhotná (omlouvám se za anonyn, ještě to nikdo neví). Jsem trošku hysterka na to, co smím a nesmím jíst. Nevíte jestli řecké sýry jsou z pasterizovaného mléka? Třeba Feta sýr? Sýry mají skoro ve všem a asi se budu bát to pozřít :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
862
29.4.13 12:46

V malem mnozstvi ti urcite neublizi zadny syr :palec: vim teda ze by se nemeli syry s plisni ale i ja byla tehotna a obcas jsem si tu syrovou omacku z nivy dala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
719
29.4.13 12:47

@lenama18 Já bych to nehrotila…nejedla bych akorát s tou plísní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13754

Jedla jsem všechny sýry…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848

Nejela bych vůbec. A pokud pojedeš, jedla bych všechno, opravdu nechápu tohle „to se může, to se musí, tohle se nesmí“… Představa, že třeba moje babička řešila, jestli si špenát dát může, jestli není třeba moc zelenej, nebo jestli to mlíko není moc kravský… No nevím, asi by umřela hlady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
29.4.13 12:48

Tak kdyz se bojis tak je stejne jist nebudes..tak je zbytecny to resit…ja jedla vsechno..i syrovy maso..nevadilo mi nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5158

Já bych to neřešila, pokud to do sebe nebudeš házet po kýblech :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Spíš mi jde o listerii, nebo jak se to jmenuje :D U nás se moc nepasterizovaných sýrů neprodává, ale nevím jak v tom řecku…
zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
9454
29.4.13 12:49
@Anonymní píše:
Spíš mi jde o listerii, nebo jak se to jmenuje :D U nás se moc nepasterizovaných sýrů neprodává, ale nevím jak v tom řecku…
zakladatelka

ja treba jiny nez nepasterovany nejim..ziju ja i moje dite :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
29.4.13 12:50

Pokud to nebude sýr pochybné kvality a původu někde z tržnice, tak bych to jedla normálně ;)
ono když si přečteš co vše bys neměla jíst, tak bys byla živa asi jen o chlebu a vodě… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
901
29.4.13 12:50

Ja jedla od hermeli az po nivu vsechny syry a ujizdim na nich porad :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
29.4.13 12:51

Taky jsem jedla všechno, přiznám se, že jsem to vůbec neřešila a cpala se jak nevázaná ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848

A já akorát dostala chuť na hermelín :mavam: Jdu si dát jednu nezdravou velkou porci a šlehnu k tomu i tatarku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594

Ja byla napoprvy taky takto „zodpovedna“, ale teda slaneck v Holandsku jsem si dala, to neslo si nedat, takovyho v Cechach clovek nesezene :lol:
Napodruy jsem to uz tak nehrotila a napotreti jsem nemela cas to resit :mrgreen:
Pokud bych ted otehotnela a jela do Recka, tak bych pripadne byla cela happy, ze nemam nevolnosti a dlabala vsecny mistni namky jak o zivot. Maximalne bych resila, aby byly spravne skladovane, takze bych si nedala neco ze stanku, na co cely den prazi slunicko, ale jinak bych bastila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
29.4.13 12:52

Holky, vy ale některý vůbec nechápete, v čem je ten problém se sýrama. Není v plísni, ale v baktérii zvané listérie. Takže tepelně upravená omáčka s nivou nevadí. Jde o to, že u nás jsou sice všecky sýry vyráběné z pasterizovaného mléka, ale ty déle zrající (hermelín, niva, tvarůžky) se můžou listérií druhotně nakazit. A listérie je velmi nebezpečná pro těhotné, může i zabít plod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí