Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@K.Black Ono to tak vážně ale někde je. Já jsme si to ale předem zjistila, přes recenze, na kurzu, a šla jsem rodit tam, kde s dokrmováním problémy nebyly. A takly že ne, já jsme byla ok, ale znám opravdu i jiné historky.
@K.Black Buď ráda, že tuhle zkušenost nemáš, já odjížděla psycho vydeptaná a nejhorší, že mímo taky
, pořád jen hlad a hlad, doma jsem mu dala flašku do pusy, a od té doby spokojené miminko… Záleží na přístupu sestra od sestry, ale nechtěj vědět, jak já žadonila o desítku mlíčka, těch cerátů a řečí…
@lubomíra píše:
Já osobně nemám problém, že bych si tam přinesla krabici, ale co vím, tak sestry měly povídání, jakože tohle nesmí a kdesi cosi… Přinejhorším si tam přivezu konvici a tajně budu vařit mlíčko
Hele, ale víš… Ty jsi fakt už dospělá, to jsem myslela vážně!
Už jsi velká holka a je to Tvoje dítě - nikdo nemá právo Ti předpisovat, jak ho máš živit, natož Ti něco zakazovat. ![]()
No já osobně jsem si příkrm vybojovala až třetí den, kdy mi dcera klesla na váze o 550 gramů a potom nás kvůli tomuhle úbytku nechtěli pustit domů. Byla jsem samo nezkušená prvorodička, neteklo mi ani mlezivo natož tak mlíko, takže následující dva měsíce jsme to doma doháněli. Teď už bych se taky bránila jinak ![]()
Pokud si ho chceš vzít, vem si ho…zakázat ti to nemůžou ![]()
Mimochodem já u prvního měla stejný problémy, nerozkojila jsem se nikdy, do 6 týdne jsem non stop přikládala, pak dokrmila odstříkaným, dala odkrknout, pak odstříkala a to už pomalu byl čas na další kojení. Pak už jsem fakt padala na hubu a na radu mý mámy to ukončila a spokojení jsme byli oba.
Při druhým jsem se připravila na vše, doma Nutrilon, vyvařený lahvičky, nový savičky, zakoupila jsem i speciální lahev od Medely na krmení, aby se nezničil savý reflex…a výsledek? Vítek má 6 měsíců a já bych mohla být kojná ![]()
@K.Black že mi taky vždycky nabídly, na patře byla i mikrovlnka a rychlovarka
tskže žádný problém si něco nachystat a dokonce i lednička tam je, prostě servis jak v hotelu i pro matku i dítě ![]()
Příspěvek upraven 25.03.13 v 18:54
No nevím, ale do porodnice většinou jezdí ženy svépravné, budoucí matky, takže by měli jednat v zájmu dítěte, rozhodně bych o příkrm neškemrala a neprosila, prostě by mi ho dali, a pokud bych byla vystreslá, unavená po porodu, hormona oblblá, tak mám chlapa který by to zařídil, pochybuju že si to žena nechá pro sebe a nepostěžuje si třeba mamince, manželovi atd.
@BohunkaP @K.Black
no tak to si vazne asi nedovedete predstavit, jak hnusne se muzou nekteri na novorozeneckem/sestinedeli chovat…
u me sestricky v pohode, ale pediatricka me doslova rozbrecela.
@Ali-Ali píše:
no tak to si vazne asi nedovedete predstavit, jak hnusne se muzou nekteri na novorozeneckem/sestinedeli chovat…
Já vím - nemyslela jsem to zle.
Jen mi přišla komická ta představa, že dospělá ženská vaří tajně mléko svému miminku, aby se sestry nezlobily. Na druhou stranu, já jsem taky obvykle ta, co se snaží se všemi vyjít, podřídit se autoritě a nikoho nenaštvat.
Asi bych si to měla taky opakovat - JSME VELKÉ HOLKY A VÍME, CO CHCEME.
Holky supr téma. jak psala Naima kdybych jela do porodnice po třetí beru vše. a nejen mléko ani pleny nedají když dojdou své. to jsem myslela, že jim něco řeknu. Hlavně chtějí nehorázné poplatky. Taky jsem měla muka s druhým prckem s dcerou ne. Ale myslela jsem, že malému vykloubí hlavičku a pak zjistili, že nejí, že má silnou žloutenku,
hlavně na mě řvali, proč spí, ať ho dám pod kohoutek se studenou vodou
.
Vůbec se nestresuj kolikáté máš miminko?
@Ali-Ali píše:
@BohunkaP @K.Black
no tak v tom případě bych si stěžovala
nejsem žádná furie, aby jste se nemysleli, ráda s lidma vycházím po dobré, zdravím, děkuji a prosím, ale mám svou hrdost.
Teda to je celkem děs, co to tady čtu. Já jsem teda mamka poprvé a hned dvojčata. Ale přišla sestra, koukla na ten papír co se tam píše v kolik mimčo jedlo a kolik přibralo, podívala se na mě a ptala se, jestli fakt tak často přikládám. Já že jo a že stejně řvou. A sama mi nabídla, že jestli chci, tak je přikrmíme, abych se nezbláznila a děti neřvali non stop
A to se tak nadává na naši porodnici ![]()
Ivčo můžu se optat čekáš 4 miminko jsem jen zvědavá zda jsem to pochopila dobře podle popisku ![]()
Tak jo, obrním se a prostě si to vydupu, díky za podporu, měla jsem za to, že jsem snad jediná, kdo je v porodnici takhle „mimo“ ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.
Mě fakt dojímá, jak je tu bambilion storek o tom jak jsou sestry v porodnici hnusné a nutí, nedají dokrm, bla bla. Já rodila 3× a nikdy jsem to nezažila, ani já ani spolurodky

@lubomíra máš svůj rozum, nesvépravně nevypadáš, tak dělej to co uznáš za vhodné