Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Teda to je celkem děs, co to tady čtu. Já jsem teda mamka poprvé a hned dvojčata. Ale přišla sestra, koukla na ten papír co se tam píše v kolik mimčo jedlo a kolik přibralo, podívala se na mě a ptala se, jestli fakt tak často přikládám. Já že jo a že stejně řvou. A sama mi nabídla, že jestli chci, tak je přikrmíme, abych se nezbláznila a děti neřvali non stop
A to se tak nadává na naši porodnici ![]()
Ivčo můžu se optat čekáš 4 miminko jsem jen zvědavá zda jsem to pochopila dobře podle popisku ![]()
Tak jo, obrním se a prostě si to vydupu, díky za podporu, měla jsem za to, že jsem snad jediná, kdo je v porodnici takhle „mimo“ ![]()
@janina2222 píše:
Ivčo můžu se optat čekáš 4 miminko jsem jen zvědavá zda jsem to pochopila dobře podle popisku
né čekám třetí dítě, ten čtvrtý metřík to je Filip náš pejsek ![]()
@lubomíra nikdo ti nemůže nutit čím krmit dítě, takže jako už asi 100 v řadě - radím nutrilon s sebou. ale i lahvičky, kojeneckou vodu, rychlovarnou konvici,.. páč když pruděj, tak pruděj! já bych si vzala i odsávačku, jestli jí máš..
@K.Black a víš co, já rodila dvakrát, ve stejné porodnici. u prvního jsem neměla nejmenší problém dostat pro něj příkrm. ale u druhého! bylo jedno, co jim říkám, bylo jedno, že měl v „Jídeláku“, jak tomu říkali, nakojené minimální dávky, že byl na hranici dehydratace podle manžela (je dr.), jim bylo asi taky jedno, že byl jak pomeranč a sestra mi do očí tvrdila, že žloutenka je v pohodě!, a že mu nebude dělat náběr ze žíly (mmchodem, jak měl v kartě ordinováno od dr., a ona mi tvrdila, že ne..), no, nakonec se podívala a přišla ho nabrat a za hodinu dr. s očima na vrch hlavy, měl 323, což bylo okamžitě Foto!!
pak stejně nejedl, oni ho dokrmovali, dokud byl na fotu, načež když ho přestali svítit, tak mu nedali ani hlt a pak se děsně divili, že nenabírá
a nechtěli nás pustit! a chtěli ho zkoumat, že musí být nemocný
(hm.. stačilo se podívat jak "pěkně " jedl, když už to člověk musí zapisovat!)
jako zpětně se nechápu, že jsem ho nedokrmila prostě sama
jenže já jim nějak věřila, snažila jsem se respektovat nějaká pravidla
po tomhle ale vím, že to nemá cenu.
ono je to o lidech, o jejich přístupu, ale když jsi na nic pak závislá, jako že tam vlastně dost jsi, je to na hlavu a je lepší být připravená.
@lubomíra píše:
@K.Black Buď ráda, že tuhle zkušenost nemáš, já odjížděla psycho vydeptaná a nejhorší, že mímo taky, pořád jen hlad a hlad, doma jsem mu dala flašku do pusy, a od té doby spokojené miminko… Záleží na přístupu sestra od sestry, ale nechtěj vědět, jak já žadonila o desítku mlíčka, těch cerátů a řečí…
Měla jsem to samé, mě teda nedali ani náhodou, jen jsem pořád slyšela : Maminko, tak se musíte snažit. Dítě řvalo a řvalo. Pediatrička v šoku, že je malej dehydratovanej a okamžitě jsme dali flašku. Mě to prostě neteklo. Vysosala jsem ze sebe max 20ml mlíčka na den. Z toho se fakt nenajedl. Sestry neměly pochopení. A dost stresující bylo i to, že jsem byla na pokoji se dvěma maminkama, kterým to teklo proudem, že nestačily ani vyměňovat plíny, co si motaly kolem prsou.
@lubomíra určitě bych vzala mléko sebou, lepší, než aby mimčo řvalo hlady.. ono jim do toho může být kulové, že…
@lubomíra taky jsem tohle řešila.. Nakonec jsem řekla v porodnice, že kojit nechci + dala papír.. Nikdo mě nepřesvědčoval - teda jedna „chytrá“ dr. a sestra jo, ale smůla.. Přišla za mnou doktorka z dětského, řekla výhody a odešla.. Malý dostával Nutrilon (šklebil se u toho) přímo od nich.. vždycky jsem jen zaklepala a sestra mi ho donesla ![]()
Ještě drobný postřeh - v porodnici jsem se snažila, než jsem se asi pátý den šprajcla. Byla jsem, ještě coby kojící, svědkem toho, jak mluvil personál o jedné paní, která se podle nich asi dostatečně nesnažila nebo možná prostě kojit nechtěla. Poslední špína a socka hadra
.
@K.Black Taky jsem se s tím osobně nesetkala…nebyl problém dokrmit, když malá chudla na váze, tak dali stříkačku a hotovo ![]()
@neprihl. ne-silenamatka píše:
Uhm a jakej papir si jim davala?
co jsem dostala od doktora, že nechci kojit…
@AmyLee píše:
co jsem dostala od doktora, že nechci kojit…
Jejda, tak to je pro me novinka.Tys mela papir od doktora ze nechces kojit (?) - omlouvam se, ze se ptam jako tupec, ale netusila sem, ze doktori na toto vystavuji papir…ja du do porodnice s tim, ze to jen na prijmu reknu.Me to nedava smysl…
@lubomíra píše:
Já osobně nemám problém, že bych si tam přinesla krabici, ale co vím, tak sestry měly povídání, jakože tohle nesmí a kdesi cosi… Přinejhorším si tam přivezu konvici a tajně budu vařit mlíčko
tak teď mi úplně připomínás mě v porodnici s malou
taky jsem se nemohla rozkojit, mala si vzala z prsou maximálně 10ml a rvala mi hlady a hubla, dokrm mi dali jednou a pak řekli, že jestli chci v pondělí domů, že malá musí přibrat i bez dokrmu, ale fakt si vzala teď 10ml max.,někdy i jenom 5,a to jsem pila 5 litru vody denně a kojící čaje, nic nepomáhalo, po další prorvany noci mi druhý den ráno máma dovezla um, vodu a lahve a dávala jsem jí to tajně, konvici jsme měli na pokoji..od ty doby malá byla spokojena a v pondělí jsme šly domů, nabrala na svoji porodní váhu.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.
no tak v tom případě bych si stěžovala
nejsem žádná furie, aby jste se nemysleli, ráda s lidma vycházím po dobré, zdravím, děkuji a prosím, ale mám svou hrdost.