S Nutrilonem do porodnice?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
K.Black
25.3.13 19:00
@Ali-Ali píše:
@BohunkaP @K.Black
no tak to si vazne asi nedovedete predstavit, jak hnusne se muzou nekteri na novorozeneckem/sestinedeli chovat…
u me sestricky v pohode, ale pediatricka me doslova rozbrecela.

no tak v tom případě bych si stěžovala :think: nejsem žádná furie, aby jste se nemysleli, ráda s lidma vycházím po dobré, zdravím, děkuji a prosím, ale mám svou hrdost.

• Citovat
  • Upravit
6410

Teda to je celkem děs, co to tady čtu. Já jsem teda mamka poprvé a hned dvojčata. Ale přišla sestra, koukla na ten papír co se tam píše v kolik mimčo jedlo a kolik přibralo, podívala se na mě a ptala se, jestli fakt tak často přikládám. Já že jo a že stejně řvou. A sama mi nabídla, že jestli chci, tak je přikrmíme, abych se nezbláznila a děti neřvali non stop ;) A to se tak nadává na naši porodnici 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113

Ivčo můžu se optat čekáš 4 miminko jsem jen zvědavá zda jsem to pochopila dobře podle popisku :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
25.3.13 19:01

Tak jo, obrním se a prostě si to vydupu, díky za podporu, měla jsem za to, že jsem snad jediná, kdo je v porodnici takhle „mimo“ :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
25.3.13 19:02
@janina2222 píše:
Ivčo můžu se optat čekáš 4 miminko jsem jen zvědavá zda jsem to pochopila dobře podle popisku :oops:

né čekám třetí dítě, ten čtvrtý metřík to je Filip náš pejsek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
25.3.13 19:14

@lubomíra nikdo ti nemůže nutit čím krmit dítě, takže jako už asi 100 v řadě - radím nutrilon s sebou. ale i lahvičky, kojeneckou vodu, rychlovarnou konvici,.. páč když pruděj, tak pruděj! já bych si vzala i odsávačku, jestli jí máš..

@K.Black a víš co, já rodila dvakrát, ve stejné porodnici. u prvního jsem neměla nejmenší problém dostat pro něj příkrm. ale u druhého! bylo jedno, co jim říkám, bylo jedno, že měl v „Jídeláku“, jak tomu říkali, nakojené minimální dávky, že byl na hranici dehydratace podle manžela (je dr.), jim bylo asi taky jedno, že byl jak pomeranč a sestra mi do očí tvrdila, že žloutenka je v pohodě!, a že mu nebude dělat náběr ze žíly (mmchodem, jak měl v kartě ordinováno od dr., a ona mi tvrdila, že ne..), no, nakonec se podívala a přišla ho nabrat a za hodinu dr. s očima na vrch hlavy, měl 323, což bylo okamžitě Foto!!
pak stejně nejedl, oni ho dokrmovali, dokud byl na fotu, načež když ho přestali svítit, tak mu nedali ani hlt a pak se děsně divili, že nenabírá 8o a nechtěli nás pustit! a chtěli ho zkoumat, že musí být nemocný :nevim: (hm.. stačilo se podívat jak "pěkně " jedl, když už to člověk musí zapisovat!)

jako zpětně se nechápu, že jsem ho nedokrmila prostě sama :nevim: jenže já jim nějak věřila, snažila jsem se respektovat nějaká pravidla :zed: po tomhle ale vím, že to nemá cenu.

ono je to o lidech, o jejich přístupu, ale když jsi na nic pak závislá, jako že tam vlastně dost jsi, je to na hlavu a je lepší být připravená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10657
25.3.13 19:34
@lubomíra píše:
@K.Black Buď ráda, že tuhle zkušenost nemáš, já odjížděla psycho vydeptaná a nejhorší, že mímo taky :nevim:, pořád jen hlad a hlad, doma jsem mu dala flašku do pusy, a od té doby spokojené miminko… Záleží na přístupu sestra od sestry, ale nechtěj vědět, jak já žadonila o desítku mlíčka, těch cerátů a řečí…

Měla jsem to samé, mě teda nedali ani náhodou, jen jsem pořád slyšela : Maminko, tak se musíte snažit. Dítě řvalo a řvalo. Pediatrička v šoku, že je malej dehydratovanej a okamžitě jsme dali flašku. Mě to prostě neteklo. Vysosala jsem ze sebe max 20ml mlíčka na den. Z toho se fakt nenajedl. Sestry neměly pochopení. A dost stresující bylo i to, že jsem byla na pokoji se dvěma maminkama, kterým to teklo proudem, že nestačily ani vyměňovat plíny, co si motaly kolem prsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.3.13 19:34

@lubomíra určitě bych vzala mléko sebou, lepší, než aby mimčo řvalo hlady.. ono jim do toho může být kulové, že…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AmyLee
25.3.13 19:39

@lubomíra taky jsem tohle řešila.. Nakonec jsem řekla v porodnice, že kojit nechci + dala papír.. Nikdo mě nepřesvědčoval - teda jedna „chytrá“ dr. a sestra jo, ale smůla.. Přišla za mnou doktorka z dětského, řekla výhody a odešla.. Malý dostával Nutrilon (šklebil se u toho) přímo od nich.. vždycky jsem jen zaklepala a sestra mi ho donesla :hug:

• Citovat
  • Upravit
Naima
25.3.13 19:41

Ještě drobný postřeh - v porodnici jsem se snažila, než jsem se asi pátý den šprajcla. Byla jsem, ještě coby kojící, svědkem toho, jak mluvil personál o jedné paní, která se podle nich asi dostatečně nesnažila nebo možná prostě kojit nechtěla. Poslední špína a socka hadra :roll:.

• Citovat
  • Upravit
neprihl. ne-silenamatka
25.3.13 19:43
@AmyLee píše:
@lubomíra taky jsem tohle řešila.. Nakonec jsem řekla v porodnice, že kojit nechci + dala papír..

Uhm a jakej papir si jim davala?

• Citovat
  • Upravit
5277
25.3.13 19:45

@K.Black Taky jsem se s tím osobně nesetkala…nebyl problém dokrmit, když malá chudla na váze, tak dali stříkačku a hotovo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AmyLee
25.3.13 19:45
@neprihl. ne-silenamatka píše:
Uhm a jakej papir si jim davala?

co jsem dostala od doktora, že nechci kojit…

• Citovat
  • Upravit
neprihl. ne-silenamatka
25.3.13 19:49
@AmyLee píše:
co jsem dostala od doktora, že nechci kojit…

Jejda, tak to je pro me novinka.Tys mela papir od doktora ze nechces kojit (?) - omlouvam se, ze se ptam jako tupec, ale netusila sem, ze doktori na toto vystavuji papir…ja du do porodnice s tim, ze to jen na prijmu reknu.Me to nedava smysl…

• Citovat
  • Upravit
372
25.3.13 19:50
@lubomíra píše:
Já osobně nemám problém, že bych si tam přinesla krabici, ale co vím, tak sestry měly povídání, jakože tohle nesmí a kdesi cosi… Přinejhorším si tam přivezu konvici a tajně budu vařit mlíčko :lol:

tak teď mi úplně připomínás mě v porodnici s malou :) taky jsem se nemohla rozkojit, mala si vzala z prsou maximálně 10ml a rvala mi hlady a hubla, dokrm mi dali jednou a pak řekli, že jestli chci v pondělí domů, že malá musí přibrat i bez dokrmu, ale fakt si vzala teď 10ml max.,někdy i jenom 5,a to jsem pila 5 litru vody denně a kojící čaje, nic nepomáhalo, po další prorvany noci mi druhý den ráno máma dovezla um, vodu a lahve a dávala jsem jí to tajně, konvici jsme měli na pokoji..od ty doby malá byla spokojena a v pondělí jsme šly domů, nabrala na svoji porodní váhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková