S přítelem na výlet po ČR

51
21.7.14 09:21

S přítelem na výlet po ČR

Ahoj potřebovala bych poradit. S přítelem teď plánujeme týden cestování po ČR, chceme najít nějaká zajímavá místa, budeme cestovat vlakem. Hledáme nějakou hezkou vodu, lesy, vyhlídky, možná nějaké dobrodružství. Města nás nelákají, žádné zámky… Máte nějaké nápady? Třeba kde jste už byli a moc se vám to líbilo? Sami jsme uvažovali o Šumavě, možná Českou Bránu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3571
21.7.14 09:23

Nevím odkud jste, ale nádherná příroda je ve východních čehách- Broumovské stěny, Javoří hory, Teplicko-Adršpaské skály, „kousek“ jsou Krkonoše, jsou tam i vojenské bunkry Dobrošov…Dá se to tam vážně skvěle prochodit, ale Šumava je taky hezká!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
21.7.14 09:28

Jéé takovejch krásných míst je, stačí zabořit prst do mapy 8)…určitě Šumava, Český Švýcarsko, Krušný hory, Smrčiny, Lázeňskej trojuhelník, ale i Slezko, Morava atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
21.7.14 09:32

No jsme z Moravy a zapomněla jsem říct, že Krkonoše a vůbec okolí kolem Krkonoš máme už prolezlé skrz na skrz :lol: Co se třeba na té Šumavě dá všechno vidět? :think: Nebo v těch Krušných horách? Ptám se, protože víceméně celý plán cesty je na mě, přítel tohle nerad plánuje, on je takový že se rád přidá, ale musí to být předem jasná trasa, aby se necítil nejistě :D On je takový trošku puntičkář, tak mu chci nachystat cestu, na kterou nezapomene :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4029
21.7.14 09:35

Krásných míst je habaděj, důležité je si vybrat lokalitu (kraj/okres) a pak už se hledá snadno. Co třeba Jeseníky nebo Beskydy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
21.7.14 09:37

No to se takhle těžko radí, zálěží za čím jdete…my třeba dost prolejzáme rozhledny, vyhlídky, ale i hrady nebo někdy i spíš jen to co z nich zbylo :) či taky třeba soukromý rodinný pivovary…a toho všeho je v Krušnejch horá, na Šumavě nebo třeba na Plzeňsku víc než dost 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
21.7.14 09:40

Šumavu určitě doporučuju, my to tam máme nejradši :) Moc se nám líbilo na Kvildě, je tam nádherná příroda, je tam moc pěkná procházka např. k prameni Vltavy, dá se i na kole :) Nebo třeba v okolí Železné Rudy, podívat se k Černému a Čertovu jezeru, popř. mrknout do Boubínského pralesa, dá se tam vylézt i na rozhlednu atd. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
21.7.14 09:44

No my hlavně jdeme na přírodou, určitě vyhlídky budou moc super, nějaké vodní nádrže, nějaké zajímavé turistické trasy, zahrady, možná ochutnávka nějaké místní kuchyně. Asi je to moc obecný pojem, to chápu, právě proto s tím mám problém něco vymyslet… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
21.7.14 09:46
@Verca1989 píše: Šumavu určitě doporučuju, my to tam máme nejradši :) Moc se nám líbilo na Kvildě, je tam nádherná příroda, je tam moc pěkná procházka např. k prameni Vltavy, dá se i na kole :) Nebo třeba v okolí Železné Rudy, podívat se k Černému a Čertovu jezeru, popř. mrknout do Boubínského pralesa, dá se tam vylézt i na rozhlednu atd. :)

Super, tohle mi přijde jako fajn nápad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
21.7.14 09:46

Ahoj, my na Šumavu ještě nedorazili - vždycky jsme se zasekli někde v nádherné krajině před ní. Předloni jsme prolezli Českou Kanadu, vloni si užili koupání v bezvadných pískovnách v Jižních Čechách. Před tím jsme byli v Českém Ráji a v Teplicko-Adršpašských skalách. Fakt - v ČR je tolik nádherných lokalit, že opravdu nevím, co doporučit. Původně jsme plánovali, že vždycky jeden rok pojedeme k moři a další budeme poznávat ČR. Nakonec se nám tu líbí tak, že nás to k moři už ani neláká :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
21.7.14 09:53

Holky, asi potřebuju poradit. Chci, aby ten výlet měl všechno… Víte já jsem člověk, který chce za život toho spoustu zažít, i když to jsou třeba maličkosti. Záleží mi na vzpomínkách. Přítel by tohle taky rád zažíval, ale sám to nedokáže nějak naplánovat, nebo vymyslet, nemá na to hlavu prý :lol:. Já třeba vidím zážitek ve všem… Přespat v noci ve stanu, vylézt nějakou horu a pokořit vlastní síly, prolézt pole s kukuřicí, nebo se třeba i někde zratit na chvíli. Dostat se někam do města a dopředu o tom nevědět a pak tam třeba narazit na zajímavé místa. Ale holky… on jak nebude předem vědět kam jedeme, tak nikam nepojede 8o Až bychom byli na cestě, tak už pak trochu vybořit z plánu by mu tak nevadilo, jenže já nevím jak to udělat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
21.7.14 09:55
@Meeshab píše:
Ahoj, my na Šumavu ještě nedorazili - vždycky jsme se zasekli někde v nádherné krajině před ní. Předloni jsme prolezli Českou Kanadu, vloni si užili koupání v bezvadných pískovnách v Jižních Čechách. Před tím jsme byli v Českém Ráji a v Teplicko-Adršpašských skalách. Fakt - v ČR je tolik nádherných lokalit, že opravdu nevím, co doporučit. Původně jsme plánovali, že vždycky jeden rok pojedeme k moři a další budeme poznávat ČR. Nakonec se nám tu líbí tak, že nás to k moři už ani neláká :mrgreen:

To koupání v pískovnách se mi děsně líbí… No uvažuju, že snad zůstaneme u jedné velké lokality na celý týden, protože takhle bych chtěla vidět všechno za jeden týden a neviděla bych vlastně nic :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
21.7.14 09:57

O. k. tak když vezmu kde jsme byli a kde se mi líbilo :) no tak na Šumavě Železná Ruda, jezera Čertovo, Černé; pak Klatovsko, Kašperské Hory, hrady Kašperk, Rabí, Valtice, Plzeňsko, Kozel, Radyně (nahoře na věži se usadili včely a odháněly méně odvážné turisty :D…pivovar Radouš, kde pán vaří pivo v podstatě v jedné místnosti o pár metrech čtverečních je k nezapomenutí…pak třeba Adršspašské skály, kde byl na školním výletě náš starší kluk a taky se mu to tam moc líbilo…v Krušných horách pak Klínovec a okolí, Boží Dar…tam je to i fajn na kolo, pak když se sjede níž tak určitě Vysoký kámen http://www.priroda-kv.cz/…en/index.php odtud je vidět až k nám do Smrčin a dál do Německa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
21.7.14 10:00

V Šumavě jsou krásné vodopády, třeba bílá strž, nevíte, jestli se tam dá koupat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
21.7.14 10:04

Bílá strž je krásná, ale je to národní park…to pochybuju, že by se tam mohlo normálně koupat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí