Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Maminky, jsem čerstvá majitelka kočárku Safety 1st Road Master - sporTák. Naprostá spokojenost, fakt nádherné zpracování. Bohužel nejsem zběhlá v typech adaptérů a nevím, zda na tento kočárek jde inzerovaná autosedačka Maxi-cosi bez adaptérů či je nutno je dokoupit - popřípadě kde. NA Malvíku prodávají adaptéry na autosedačku v balení kočárku , ale já žádné od mého prodejce nedostala. A tak nevím, kde je koupit.
A další dotaz. Pokud jde na kočárek autosedačka Maxi-cosi, nejde na něj i nějaká hluboká korba Quinny? (všechny tři výrobky jsou od jednoho výrobce). Za jakoukoliv odpověď hrozně moc děkuju. O tomto kočárku na netu prakticky nic nelze najít.
ahoj Effino,
já jsem také čerstvou majitelkou tohoto kočárku,
a sedačku už na něj nepotřebuji. Mám dítko už 13m… Taky ti neporadím přímo jak na prekérní situaci se sedačkami,
ale myslím, že by bylo fajn, vzít prťouse do kočáru a vjet s ním přímo do prodejny, kde stejné sedačky, jako potřebuješ ty použít, mají.
A rovnou to vyzkoušíš. A strávíš dost času na „výletě“. ![]()
Jestli jsi to už udělala, tak SUPER
a víš všechno, co jsi potřebovala. ![]()
Radana
Moc diky. Jen jsem se chtela predem informovat, neb prcek jeste nema sest mesicu a tak ho do sportacku zatim nechci davat-cekam na jaro leto, to uz bude akorat. jinak jsem se uz dozvedela, ze adaptery byvaji ke sportaku balene, ale u zlevnenych vyrobku vetsinou chybi…Jeste bych se rada zeptala, pises ze mas starsiho prcka- trochu jsem se vydesila, jestli neni sedacka mala- jak se ti ditko do kocarku vejde? A take, nevadi mu ten pololeh s nohama nahoru? (Ja vim, jsem trochu zmatkar, nejdriv koupim…ale u Buzze to nikomu nevadilo a tohle mi prijde uplne stejne). Za sdelene zkusenosti dik, ja jsem zatim nadsena, ale bohuzel zatim netestuji na prckovi.
Musela jsem kočárek vyměnit za lehčí, protože jsem měla problém se zády. Jinak bych si nechala Firkon F7 po celou dobu. Je to hluboký i sportovní kočárek, s vynikajícími vlastnostmi. Bohužel, jsem okázána na vlastnoruční a vlastnonožní pohon
, dítko už má také lehce přes 10kg, něco udělají oblečky, fusak, případně nákup a 30kg je na světě. A na Smíchov (tedy k nám) je to odevšad do kopce. ![]()
Ale k tématu. Dcera je v kočárku v pohodě a rozhodně to není žádný drobeček. Nožky jí zatím nijak nevadí, sedí ve fusáčku a utemovaná dekou. Nejvíce zatím využíváme právě ležící polohu. Přiznám se, že jsem také nejprve koupila a teď trochu „zjišťuji“ info.
Ale jsem fakticky moc spokojená. Jako pírko, krásně se vodí a je krásný, červený.
Diky, tedy mne potesilo, ze nekdo postupuje podobne…Mam tez cerveny, moc se mi libi-hluboky mam sedy, tedy prijemna zmena. Dalsi dotazek, taky ti jde kocarek skoro do lehu pouze v poloze celem po jizde a celem ke mne je leh pouze takovy zpola..ale moc jsi mne potesila, ze se holcicce v kocarku libi a dobre se tam vejde s fusakem. Jo a jak resis diry na pasy? nepodarilo se ni je rozmontovat a premyslim o tom, ze je nejak budu muset rozstrihnout,abych je dirama ve fusaku prostrcila…diky.
hahaha přemýšlím úplně stejně.
asi budu muset pásy rozpárat, aby se daly fusakem provléknout.
zatím jsem ale mladou nepásala, je moc klidné děvčátko, takže sebou nijak nemele a z kočáru neskáče.
s tou polohou „naležato“, když je dítě tváří ke mě je v lehkém pololehu. naopak jsem to ještě nezkoušela. zkusím tedy zítra. jsem zvyklá jezdit face to face a road mastera mám ani ne týden. ![]()
No, ja jsem stoura a tak jsem to zkousela , celem po jizde je leh fakt vetsi- trochu skoda, tez chci mit prcka k sobe. Pasy jsem videla na nejakem Quinn- byly vlastne stejne, akorat dole, jak je takove umelohmotne ocko, tak byly „prestrizene“ a volny horni konec zakoncen karabinkou- chci se ji pokusit sehnat a resit stejne. uvidime, nejsem zrovna vrchol zrucnosti. Jinal moc diky za potesujici recenzi, uz se tesim, az s kocarkem vyjedu.
Ahoj holky, taky mám tenhle super sporťáček a v balení jsem hledala adaptéry, ale nakonec jsem zjistila, že autosedačka Maxi Cosi jde krásně nasadit bez adaptérů, normálně se sundá sporťák a nacvaknete autosedačku ![]()
víš, já si myslím, že ten skoro leh má i své opodstatnění. když pojedeš z kopce, nehrozí, že ti prcek z kočáru „vyjede“ hlavou napřed hihihi korbička má sama o sobě daný sklon, tudíž to z jedné strany prostě jde více a z druhé méně. ber to jako plus, tedy 4. poloha navíc. hihihi
dnes jsem vyjela s malou čelem ven a vodí se ten kočár trochu jinak. těžiště je totiž, jako u každého kočáru s variabilním otočením dítěte, malinko jinde než u opačného postavení sedačky. když jsem nakláněla kočárek, abych naskočila na obrubník, je lehoučký jako pírko, takže jsem měla pocit, že se vůbec nezvedl a proto jsem stlačila váhu ještě níž a šup, dítko se mi „propadlo“ do sedačky. hi hihiih je to ale jen o cviku a zvyku. na každý kočárek je potřeba si zvyknout.
mladá byla taky nadšená, koukala a něco si žvatlala. ![]()
Potkala jsem mou kamarádku, která zvažuje koupi nového/jiného kočárku a tento se jí moc zamlouval. Možná se náš okruh tedy o kousek rozroste. ![]()
Super, moc díky
No, je jesné, že se kočárek nejdřív musí vyzkoušet - je asi pravda , že výrobce ví, proč něco dělá - drobet větší odborníci, bych řekla.
Ale stále víc se na první vyjížďku těším - fakt se nemůžu dočkat. Dnes jsem koupila černé karabinky, jako jsou na pásech Quinny, tak až se budu cítit jako borec, tak to zkusím přešít - trochu se bojím toho přestřihnutí, ale snad se to po zavaření nebude párat. No uvidíme, ale kdyby o vyšlo, bylo by to maximální ![]()
No, a jinak myslím, že za tuhle cenu jde o naprosto bezkonkurenční kočárek. Fakt jooo.
Tééédy, to je velmi příjemný šok.
Naprosté nadšení. Můžu se zeptat, jaká přesně sedačka to byla? Já mám totiž zatím sedačku od Roanu - k podvozku hlubokého kočárku. Ale na druhé capartě bych chtěla výměnu . přece jen lehčí podvozek k sedačce.
Radana 77 píše:
víš, já si myslím, že ten skoro leh má i své opodstatnění. když pojedeš z kopce, nehrozí, že ti prcek z kočáru „vyjede“ hlavou napřed hihihi korbička má sama o sobě daný sklon, tudíž to z jedné strany prostě jde více a z druhé méně. ber to jako plus, tedy 4. poloha navíc. hihihi
dnes jsem vyjela s malou čelem ven a vodí se ten kočár trochu jinak. těžiště je totiž, jako u každého kočáru s variabilním otočením dítěte, malinko jinde než u opačného postavení sedačky. když jsem nakláněla kočárek, abych naskočila na obrubník, je lehoučký jako pírko, takže jsem měla pocit, že se vůbec nezvedl a proto jsem stlačila váhu ještě níž a šup, dítko se mi „propadlo“ do sedačky. hi hihiih je to ale jen o cviku a zvyku. na každý kočárek je potřeba si zvyknout.
mladá byla taky nadšená, koukala a něco si žvatlala.
Potkala jsem mou kamarádku, která zvažuje koupi nového/jiného kočárku a tento se jí moc zamlouval. Možná se náš okruh tedy o kousek rozroste.
ahoj a jaká korbička prosím pasuje na podvozek SAFETY ST1?děkuji vám moc. ![]()
Ahoj, já si taky naivně představovala, že když jsem u speediho měla stejné adaptéry na autosedačku a na korbu, tak půjde i sem, ale pak jsem se ptala v babyparku a bylo mi řečeno, že žádná korba na safety 1st roadmaster nepasuje. Ani jsem nezkoušela dreamy korbu ze speediho, mam strach, aby se tam něco neulomilo nebo nezničilo.
Ahojky, našla jsem tuto diskuzi… Už je to přeci jen pár měsíců a tak jsem se chtěla zeptat, zda jste přišli na to, jestli na ten sporťáček pasuje i nějaká ta korbička…
![]()
Adaška píše:
Ahojky, našla jsem tuto diskuzi… Už je to přeci jen pár měsíců a tak jsem se chtěla zeptat, zda jste přišli na to, jestli na ten sporťáček pasuje i nějaká ta korbička…
Ahojte pasuje nám tam korbička quiny,maxi cosi autosedačka .