Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
já snad plním fórum jen svými dotazy. Sice teď už asi hledám chlup tam kde není, ale v posledních pár dnech jsem si všimla, že si malej šahá při přebalování na pindíka.
Si ho prstečkama mačká a tahá. Jsme se s manželem tomu smáli, ale teď jsem se tak zamyslela, zda mu něco není. Jak už jsem popisovala v tématu předešlém
, probíhá u nás asi ta 6 nemoc. 3-4 dny horečky a následné osypání a trošku dnes průjem. Doktor na:,–(il antibiotika. Myslíte si, že je to tahání normální nebo ne? Pije normálně i čůrá. Napadalo mě podchlazení, že si na něj šahá.
Asi už jsem fakt střelená, ale bojím se o naše zlatíčko.
![]()
šahá jsi na něj proto že tet zjistil že ho tam má,náš malej to taky zjistil teprve tet a tak si to užívá.nehledej za vším nákou nemoc,prostě jen prozkoumává svoje tělo a to je normální.Pokud normálně čurá tak se nemáš čeho bát
Jinak já jsem taky hysterická matka
,ale rodina už mě docela vyškolila
.vždycky se mi smějou a říkaj mi černá kronika
Jsem si říkala, že se taky zeptám kámošky, jestli si její malá na ní šahá
Jako jsme se opravdu tomu chlámali a tak jsem si říkala, jestli to nemá spojený s tou nemocí. Tak doufám, že ho to do dospělosti přejde
![]()
Náš Matýsek si taky šahá na pindíka a to už od malinka. Prostě zjistil, že ho má a občas si s ním „hraje“, ale jen pokud je nahatý, sám se na to nesvlékne ani si nestrká ruce pod oblečení.
Pokud to dělá jen v rozbaleném stavu a jinak bez potíží čůrá, tak je to úplně normální.
Ahoj, Ríša si taky šahá na pindíka. Je to chlap, no:-) Děti zkoumají svoje tělo, nevidím na tom nic špatného:-)
je to chlap a sahat si na nej bude dokud nebudu mit Parkinsona nebo Alzheimra ![]()
Bud si jista, ze je to uplne normalni..tento osobni vycnelek fascinuje vetsinu chlapu vseho veku, jen to bezstarostne hrani si s nim je jaksi spolecensky neprijatelne
Tak ho nech, at si to zatim uzije ![]()
Tak to jste mě uklidnili
bála jsem se jestli třeba nemá nějaké problémy jako třeba u holek výtok
Ale nic jiného jsem nezpozorovala. Takže už je z něj chlapák, no slááááva
![]()
Anetoska píše:
Tak doufám, že ho to do dospělosti přejde![]()
Já myslím, že se to časem ještě zintenzivní - zvlášť v pubertě
![]()
Kdyby si na něj šahal … ale on ho natahuje chudáka jak žížalu
. Malej taky zjistil rychle že ho má, a jakmile to zjistil a byl rozbalen už ho drásal a natahoval a žmoulal … (chudák pindík).
Teď mu jsou 3 roky, a náhodou je to dobrá věc, kvůli přetahování a mytí … my tomu říkáme cvičení, takže se jen optám jestli ve vaně cvičil a je to
. Občas si s ním hraje i když je nahatej třeba ráno nebo po odpol spaní, ale není to nic extrémního. To ho jen upozorním, ať se schová, že na to nemusíme koukat
.
andela píše:
Kdyby si na něj šahal … ale on ho natahuje chudáka jak žížalu.
Jojo, u nas se taky natahuje jak zizala a zmoula, hlavne pri vecernim blbnuti pred mytim, kdy pobiha po posteli nahatej, tak to jsou panecku tahanicka ![]()
Domcovi je 11 mesicu a zacal tak v 6-7 mesicich, tak neboj ![]()
Neprihlasena ZelvaVeruna
Anonymni píše:
je to chlap a sahat si na nej bude dokud nebudu mit Parkinsona nebo Alzheimra
Věř, že i tehdy budou a nejspíš i víc. Morální zábrany se ztrácejí, ale pudy zůstávají…
![]()
Ahojky,
tak u nás je to taky tak- a dvojitě
![]()
Petřík to taky zjistil někdy kolem toho asi 2.-3. roku a dnes musím říct, že si na něj šahá i přes oblečení a i venku bohužel
ale dr říkala, že nemám na něj nějak zle- pokud je to prý na veřejnosti, tak ho na to upozornit, že se to na veřejnosti nedělá a pokud si chce na něj sahat, tak může v soukromí- jinak napsáno- že to není pro veřejnost.
Takže se mu to snažíme říkat, ale je to prostě jen chlap- a jak znám (vídám) chlapy, tak si na něj sahaj i v dospělosti někteří.
No a Míša, tak ten si na něj sahá jen při přebalování, nebo koupání.
Jinak zatím nee. ![]()
Tak aspoň zatím klid u něho ![]()
Jo a jednou jsem kluky nachytala (asi před 4 měsíci), jak si sahaj na pindíky
no tak to jsem teda vylítla, ale dle dr (říkala jsem jí to), jsem to neměla dělat, ale říct, že každej má svýho, tak si může sahat jen na svýho. Tak jsem to pak aspoň teda řekla.
A od té doby jsem je teda neviděla spolu nic........
Tak se neboj.
Martina a spol ![]()