Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
poraďte nějaký dobrý salát,všude kam přijdu tak jsou takové ty těžké,tučné a nezdravé(vlašák,pochoutkový…),já už fakt nevím kam se kouknout nebo nějakou dobrou zálivku.Dietu nedržím jen jsem chtěla začít jíst trochu víc zeleniny
Jakože si ho chceš udělat doma?
Já miluju tento: Ledový salát na kousky, pokrájená cherry rajčátka, osmahnutá panchetta. Zálivka z jedné lžíce hořčice, olivového oleje, trochu opepřit. A zeleninu si můžeš přidat jakou chceš… ![]()
No já se s tím ne*eru
Co je doma-různá zelenina-nakrájím a zakápnu olovovým olejem, lehce přisolím a hotovo. Nebo tam pro změnu nastrouhám sýr, nebo šunku nebo zaliju jogurtem, smetanou, kysanou smetanou… Fantazii se meze nekladou ![]()
Ráda dělám salát z grilované zeleniny: lilek, cuketa, paprika, cibule, rajče ogrilovat v troubě na oliv. oleji, pak pokrájet na menší kousky a posypat rozdrobeným balkánským sýrem ![]()
Já dělám doma rajčatový s vajíčkem, není úplně nejlehčí a asi ani nejzdravější, ale třeba na grilovačku k masíčku, nebo jen tak v létě místo obědu s tmavym rohlíkem je super: dávám do něj rajčátka (těch nejvíc), papriku-žlutou, červenou, salátovou okruku, eidam na kostičky a můžeš i cibulku na jemno,pak do toho dám třeba dvě uvařená vajíčka na kostičky a smíchám s jogurtem, nebo majolkou, jak kdo má radši, osolim opepřim..a všichni ho milujou
ty vajíčka tam fakt udělají svoje ![]()
ww píše:
No já se s tím ne*eru
Přesně tak, co dům dal. třeba těstoviny, kukuřičky, rajče, okurek (salátový), paprika, olivy, vajíčko, najstrouhat sýr,šunka trochu osolit a zalít jogurtem
KPKristy píše:
Já miluju tento: Ledový salát na kousky, pokrájená cherry rajčátka, osmahnutá panchetta. Zálivka z jedné lžíce hořčice, olivového oleje, trochu opepřit. A zeleninu si můžeš přidat jakou chceš…
no tak přesně něco takového,nějakou super dobrou zálivku ![]()
ww píše:
No já se s tím ne*eruCo je doma-různá zelenina-nakrájím a zakápnu olovovým olejem, lehce přisolím a hotovo. Nebo tam pro změnu nastrouhám sýr, nebo šunku nebo zaliju jogurtem, smetanou, kysanou smetanou… Fantazii se meze nekladou
Toto v různých obměnách je u nás snad obden
Někdy navrch dám naměkko uvařené vejce.
Taky mám ráda nakrájená rajčata politá větším množství olivového oleje a smíchaná s rozdrobeným balkánem.
Nebo nastrouhaná salátovka osolená, opepřená a smíchaná se zakysanou smetanou.
ww píše:
No já se s tím ne*eruCo je doma-různá zelenina-nakrájím a zakápnu olovovým olejem, lehce přisolím a hotovo. Nebo tam pro změnu nastrouhám sýr, nebo šunku nebo zaliju jogurtem, smetanou, kysanou smetanou… Fantazii se meze nekladou
to dělám taky,ale i když je tam jiná zelenina stále to chutná skoro stejně
KPKristy píše:
Ráda dělám salát z grilované zeleniny: lilek, cuketa, paprika, cibule, rajče ogrilovat v troubě na oliv. oleji, pak pokrájet na menší kousky a posypat rozdrobeným balkánským sýrem
A co třeba do základního salátu přidat těstoviny nebo fazole…hned to dostane jinou chuť ![]()
fufiiina píše:KPKristy píše:no tak přesně něco takového,nějakou super dobrou zálivku
Já miluju tento: Ledový salát na kousky, pokrájená cherry rajčátka, osmahnutá panchetta. Zálivka z jedné lžíce hořčice, olivového oleje, trochu opepřit. A zeleninu si můžeš přidat jakou chceš…
Tato zálivka je fakt super a úplně jednoduchá!