Zdravé saláty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
734
1.7.11 14:13

Taky teda jeden přidám, můj velice oblíbený :-)

Čínské zelí na kousky, zelenina dle chuti (já dávám různou papriku, cherry rajčata, okurku), pak je tam nutné baby mungo (prodávají normoš naklíčené na tácku a ve fólii), já si přidávám černé olivy a když se s tím chci mastit, tak osmahnu kousky krůtího/kuřecího masa.
Důležitá je zálivka - citrónová šťáva, oliv. olej a česnek.. pořádně promíchat, dát odstát do lednice na 15min., pak přidat do salátu, promíchat… a navrch se to sype balkánem! Plus to maso taky dám navrch, nemíchám do toho.
Je výýýbornej :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
1.7.11 20:35
:palec:
AdelQa píše:
Taky teda jeden přidám, můj velice oblíbený :-)Čínské zelí na kousky, zelenina dle chuti (já dávám různou papriku, cherry rajčata, okurku), pak je tam nutné baby mungo (prodávají normoš naklíčené na tácku a ve fólii), já si přidávám černé olivy a když se s tím chci mastit, tak osmahnu kousky krůtího/kuřecího masa.
Důležitá je zálivka - citrónová šťáva, oliv. olej a česnek.. pořádně promíchat, dát odstát do lednice na 15min., pak přidat do salátu, promíchat… a navrch se to sype balkánem! Plus to maso taky dám navrch, nemíchám do toho.
Je výýýbornej :-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23192
8.7.18 05:23

Ahoj, tady je článek , kde najdete 10 báječných salátů ;)
Pak recept na lehký kuskusový salát , zeleninový salátek , odlehčený coleslaw , nebp třeba šťavnatý ledový salátek
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
8.7.18 10:50

@lucynka25 Dík za inspiraci, ten s quinoou vypadá dobře, vyzkouším :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AnettkaMalus
19.4.21 13:23

Nejíte některá kimči? Sháním recept, ale chtěla bych takový, který se fakt bude nejvíc podobat tomu, co jsme měli v Koreji a ani za boha nejsem schopna si ho udělat doma tak, aby bylo tak dobré

• Citovat
  • Upravit
788
21.4.21 22:53
@AnettkaMalus píše:
Nejíte některá kimči? Sháním recept, ale chtěla bych takový, který se fakt bude nejvíc podobat tomu, co jsme měli v Koreji a ani za boha nejsem schopna si ho udělat doma tak, aby bylo tak dobré

Kup si ho přímo v korejském obchodě pokud netrvas na vlastní výrobě… a je zcela autentické jako z Koreji, muzu potvrdit :pankac: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Milusska30
22.4.21 12:47

@AnettkaMalus Já si kimchi jenom kupuju. Nějakou domácí výrobu jsem už vzdala. Prodává se v pěkných skleničkách s dobrým uzávěrem, takže ho můžu mít normálně v lednici s ostatním jídlem a musím ho mít doma dostatek, protože můj muž se rozhodl ho jíst každý den.

• Citovat
  • Upravit
AnettkaMalus
23.4.21 21:03

@Milusska30 Odkud si ho objednáváš? A chuťově ho mají dobré? No vím, že je to vitamínová bomba, ale zrovna můj přítel nad tím ohrnoval nos když jsem kimči uvařila doma kvůli té pro kimči tipické aroma.

• Citovat
  • Upravit
Leussika
25.4.21 18:05

Mohla bych prosím vědět o kimči víc? Co to je?

• Citovat
  • Upravit
23192
26.4.21 08:39

@Leussika podívej se tady na info ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81504
26.4.21 08:44
@QQQQ píše:
No já se s tím ne*eru :wink: Co je doma-různá zelenina-nakrájím a zakápnu olovovým olejem, lehce přisolím a hotovo. Nebo tam pro změnu nastrouhám sýr, nebo šunku nebo zaliju jogurtem, smetanou, kysanou smetanou… Fantazii se meze nekladou :wink:

Přesně. Ještě citronovou šťávu. Občas trošku hořčice. Nebo sýr. Hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Milusska30
29.4.21 09:52

Je to geniální korejský salát plný vitamínů. Fermentované, pikantní, nasládlé, návykové a superzdravé. Jedná se o tradiční kvašenou korejskou pochoutka, která je vyrobena ze zeleniny a koření. Kimchi má nízký obsah kalorií, zato překypuje vlákninou, živinami a vitamíny. Díky němu do sebe dostanete vitaminy A, B1, B2 a C, ale také esenciální aminokyseliny a minerální látky, jako je železo, vápník a selen a impozantní množství silných antioxidantů. Kimchi působí také jako silné probiotikum, obsahuje bakterie Lactobacillus a posiluje zažívání i imunitní systém. Jeho pravidelná konzumace výrazně snižuje špatný cholesterol, detoxikuje organismus, bojuje proti volným radikálům, stárnutí, virózám, reguluje hladinu cukru v krvi a snižuje chutě na sladké a konkrétně manžel ho jí hlavně kvůli prevenci proti rakovině tlustého střeva. Objednávám si ho z kimchiklub.cz kde jsem zaregistrovaná takže mám i spoustu výhod.

• Citovat
  • Upravit
Leussika
6.5.21 08:43

@Milusska30 Budu objednávat tu testovací sadu, tak jsem na to moc zvědavá https://www.kimchiclub.cz/…ci-sada.html

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii