Jsem sama a čekám druhé dítě

6
28.2.10 09:15

sama a čekám druhé dítě

Ahoj,.. najdu tady někoho kdo je na tom podobně? Jsem sama a čekám druhé dítě, které má jiného otce. Nevím zda jít na potrat nebo si jej nechat.Takže abych to přiblížila. Mám 5letou dceru se svým bývalým manželem, od kterého už jsem pryč 4 roky, ale nyní už rok a půl se stýkám s ženatým mužem a s ním jsem právě nechtěně otěhotněla.Nevím co mám dělat, zda si dítě nechat nebo jít na potrat.Nejsem zastánce potratů,ráda bych si dítě nechala,ale nevím jestli jsem schopna všechno sama zvládnout, ikdyž vím, že otec dítěte nikdy od své rodiny neodejde.Nechci mu to ani říct, že jsem těhotná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9217
28.2.10 09:24

niekedy nam zivot pripravi take situacie..ze fakt uz nevie.co dalej a ako sa rozhodnut..ale to nevie clovek, ci je sam, ci nie je..niekedys a zial moze stat, ze aj vydata zena pride o manzela a zostane s detickami sama..a zrazu musi vsetko zvladnut , ci chce , ci nechce..
musi to byt ozaj tazke..byt na dve deticky sama..ale moj nazor je..ze to naj, co moze dietatko dostat, je surodencek..bude moct divosit a stvarat nezbedy..ked bude vyrastat, vzdy bude po jeho boku niekto..jasne..ze budes po jeho boku aj ty..ale niekedy dietatku chyba spolocnost druheho dietatka..
a ked bude dospievat..tiez dobre padne ze bude mat niekoho seberovneho..
a ono rodicov nema clovek naveky a aj ked mozno kazdy bude v dospelosti byvat inde..vzdy bude ta moznost..ze budu moct byt spolu..
myslim, ze to je ten najkrajsi darcek pre dietatko, co uz mas..a i pre teba..i ked bude vsetko velmi tazke..drzim palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
28.2.10 09:28

Ahoj Gratuluji. Mslím, že jsi vnitřně rozhodnutá si dítě nechat.

Bude to ale hodně těžký, to je jasné. Na tvém místě bych partnerovi o tehotenství řekla. Ne, že po nem neco chceš, prostě jako fakt..Nebo si myslíš že si toho nevšimne? Rozešli jste se? Přece když se stebou miloval bez ochrany musel vědět že tu riziko je..Nemusíš nést plnou odpovědnost. A třeba bude nakonec rád..

Držím ti palce, jakkoli se rozhodneš.

J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.10 09:34

Ahoj, docela prekerni situace..myslim si, ze tve rozhodnuti spis nez na bio otci zalezi na tom, zda mas kolem sebe lidi, o ktere se muzes oprit, kteri ti nezistne pomuzou, kdyz budes treba v nemocnici.. protoze nekdo se ti o deti postarat musi. Mas takove rodice, sestru dobrou kamaradku..? Na dve deti byt sama je narocne i tak dost, nam taky nefunguje tatinek, ale mame babicku a tak to vetsinou jde. Bez ni si to ale neumim predstavit, hlavne v tech zacatcich s malym mimi, kdy ma clovek co delat sam se sebou, do toho vednevnocirvouci mrne a starsi ditko potrebuje taky nejakou tu peci..
Pokud se rozhodnes mimi si nechat, biootci bych to rekla a nechala ho uznat otcovstvi(i kdyz se asi bude branit), protoze si myslim, ze takove alimenty se ti budou casem sakramentsky hodit, at jsi ted treba hrda a nestojis o penize.
Drzim palec, at se ti to rozuzli do prijatelne podoby
 K.

• Citovat
  • Upravit
6
28.2.10 09:46

Děkuji, je to moc hezky napsané. Je pravda, že sourozenci, jsou v životě důležití. Taky jsem šťastná, že je mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
28.2.10 09:50

Nerozešli jsme se.. Jsme spolu, ale připadá mi, že už teď u něj opadl zájem, nedovedu si představit až s tím na něj vyrukuju. Ikdyž vždycky říkal, že je 20 let ženatý a doma jim to nefunguje, je tam jen skrz své syny kterým nechce teď ublížit, protože jsou ve zranitelném věku 17 a 15let. Vždycky mi říkal, že k nim má silné pouto a bojí se toho že kdyby teď odešel že by se proti němu postavili. A tak mu to ani nechci zatím říct. Stalo se to nedopatřením. Brala jsem normálně HA, ale jeden týden jsem byla nemocná měla jsem střevní chřipku, tak tam asi pak nezabrala HA. Nevím… ale asi je to osud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
28.2.10 10:01

Ahoj Rut,taky bych si to nenechala pro sebe.Bála bych se,že bych toho mohla litovat,když to uděláš třeba se Ti bude lépe rozhodovat,až uvidíš jeho reakci.Vůbec neměj strach.Kdysi jsem se rozhodovala podobně a vím,že toho nikdy nebudu litovat,brala jsem to jak to přišlo a je pravda,že jsem měla ve své rodině hodně velkou oporu.
Věřím,že rozhodneš dobře.Přeju Ti hodně štěstí a držím palce. :srdce: :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
28.2.10 10:05

aha, to je teda asi opravdu osud (s tou HA).

no, karty mi nevyšly znovna moc dobře. Asi ti je opravdu hodně těžko. Prožíváš to (tehu, vsechno okolo, mozna jeste další veci)jako obrovský problém, který musíš teď aktuálně řešit. Potřebuješ moc odvahy v sobě najít..
ale dopředu to vypadá dobře :wink: je tam naděje, problémy se vyřeší a dokonce se okolo tebe motá nejaký pes :-) věrný přítel, budeš se na něj moci spolehnout.

Vse završuje sdcová šestka, bude to dobrý, vlastně ses svým způsobem narodila pod štastnou hvezdou, i když to ted tak nevypadá.

Minulost + současnost naprd, ale budoucnost dobrý. Kdybys chtela pokecat o te minulosti, napis SZ, karty mam vyfocené..

Ale teda až ta týden valíme na hory..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27007
28.2.10 12:27

také myslím že bys mu to měla říct jen prostě aby věděl a třeba tě příjemně překvapí jak se k tomu postaví.
určitě zas na durhou stranu by asi nebyl rád kdyby se to dozvěděl až kdyby to na tobě bylo vidět nemyslíš?Tohle je těžké rozhodování ale jak psaly holky záleží jestli máš třeba oporu v rodině,ale já sama za sebe byhc mu to řekla,počkala jak se k tomu postaví ale prcka byhc si nechala protože vím že mám moc hodnou maminu která kdžy může tak pomůže.Držím palečky a dej vědět co a jak:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
28.2.10 22:02

jednoznačně nechat! Pokud půjdeš na potrat nejspíš toho pak budeš litovat(zvlášť pokud teď váháš…) a vzpomínky ti to mimčo už nevrátí--

ale pokud víš, že by sis to dokázala v sobě bez výčitek do¨řešit.. pak i potrat přichází v úvahu…

mylsím, že se dá zvládnout dítě za téměř jakýchkoli podmínek, což u nás v ČR není nikdy tak strašné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová