Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky. Hledala jsem nějaký šachtlík s diskuzí, kam bych se zařadila, ale nenašla… Mám pocit, že potřebuji podporu, tak doufám, že se tu někdo objeví:-) Mám čerstvě potvrzené třetí těhu od dr. a mám z toho smíšené pocity. Obě děti byly počaty s pomocí dr. a já teď otěhotněla naprostou náhodou ještě při kojení druhého… Nečekaně, neplánovaně… Přesto jsem věděla, že na interrupci jít nemůžu. Jsem zaskočená, úplně mi to udělalo čáru přes rozpočet, mám pocit, že to nemám šanci zvládnout - prvnímu jsou necelý 3 a půl, druhýmu rok. Čekají mě státnice, diplomka, praxe… Navíc nepatřím k takovým těm profi maminám, co vemou mimi do šátku, ostatní za ruku a šupajdí do mat.centra vyrábět keramiku (nic proti, jen nejsem ten typ). Kolem mě mají všichni max.2 děti, přijdu si jak exot ![]()
Gratuluji k nečekanému požehnání. Doufám, že se taky jednou dočkám třetího.
Gratuluju!
Neboj, exot nejsi
Mám známou s 12!!! vlastníma
a řada mých kolegů má 4 děti… Těš se na mimčo a neboj, kdo zvládne 2, zvládne i 3 ![]()
Taky moc gratuluji, zvlast kdyz to nyni slo prirozenou cestou
![]()
Ja jsem ze tri deti ( a v te dobe byli nasi za exoty) a tri deti planujeme i my s manzelem
Kolem sebe mam dost rodiny se trema detma a nevidim na tom nic divneho ![]()
Mám tři děti, ale ne takhle blízko k sobě věkem. A taky státnice a škola, no bude to makačka. Já zase, abych se nenudila, tak bych ráda čtvrtý. U nás má docela hodně rodin tři děti a kamarádka si dopřála třetí a byly to dvojčata. A ta má teď děti 7,5 a roční dvojčata a kluk v první třídě. Starší děti astmatici a ta 5-ti letá vůbec nechce jíst, až s ní chodí k psychologovi a taky to zvládá. Neboj bude to dobrý! A hlavně nereš co na to ostatní
gratulujeeeem a uzasne..ze prirodzene..to je ozaj pozehnanim ![]()
ja som z 3 deti, manzel tiez..sestra ma 3 deti, svagor 4, dalsi svagor 3, u nas v okoli je vela 3 aj viac detnych rodin a poznam aj taku, kde maju 6 a aj 9 deticiek.. drzim palce, nech je vsetko vporiadku.. ![]()
Gratuluju
a neboj zvládneš to, taky v okolí moc rodin se 3 dětma nemáme a rozhodně si jako exot nepřipadám. A mít všechny tři brzy po sobě je v pohodě viz. metříky ![]()
Bude to fuška, moc se nevyspíš, nebudeš moc stíhat úklid, vaření o vlastním časer na „zábavu“ si budeš moci nechat jenom zdát.
ALE dostaneš tři pusinky najednou, kolem krku Tě pomazlí 6 ručiček, „maminko“ bude znít v Tvých uších trojnásobně, každá hlavička voní jinak a celé dny se budeš jen mazlit.
Mít tři děti je třikrát tolik práce ale mnohonásobně víc radosti, každé ráno se probudíš plná síly do dalšího dne.
Kacenko, koukni na BC, tady najdeš spoustu maminek, které mají víc než 2 děti, takže si rychle jako exot přestaneš připadat
. A samozřejmě, určitě se ti tam dostane nějaká podpora.
Ahoj a moc ti gratuluji ![]()
Taky čekáme třetí dítko,plánované,po dlouhé rozvaze.O jedno jsem přišla,tak bych se neodpustila to třetí mít.
Mám docela dost práce s těma dvěma,Kačka chodí do první třídy,Martin do školky,přes den odpočívám a do večera se věnuji dětem.Taky nepatřím mezi ženy,které šátkují a chodí na keramiku,jsem víc samotář,nebo prostě s těma dětma.Manžel měl ze třetího strach a řekl mi,že jen blázni mají třetí,co řeknou lidi,no a teď už miminko čekáme tak trne co nám ti lidi asi řeknou.Ať si říkají co chtějí,je to naše věc.
Marlenko krásně jsi to napsala,moc se mi tvůj těxtík líbí ![]()
Kačenko,moc gratuluji ke třetímu mimču.Je to zázrak,když se to podařilo přirozeně.Asi vám to bylo souzeno.
Já sama teď čekám třetí,a divné mi to nepřijde.
Určitě to zvládneme.Tak se drž ![]()
Kačenko, říká se, ženejvětší šok je první dítě, ale s tím člověk jaksi počítá.Pak je hrozně znát to druhé dítě, prý hlavně na financích a to třetí už zas takový rozdíl není a že máš čtvrté už ani nepoznáš
Úspěšně jsi překonala ty první dva šoky, tak odteď už to bude jen lepší a lepší
Mmch sama mám tři sourozence ![]()
KKačko, neboj se, není to nic divnýho. Moc kamarádek se třema dětma sice nemám, ale hodně jich tři dětičky plánuje:) Já sama jsem ze tří dětí a jsme od sebe postupně jen rok a půl. Mamka tvrdí, že jedno a pak dvě je fakt velký rozdíl, ale dvě nebo tři už tak hrozný není ![]()
Kkacenko, moc gratuluju k těhotenství, i když neplánovanému. Neboj, všechno určitě zvládneš. je to sice hukot, ale určitě to půjde
A jako exot si nepřipadej, mně už tři děti přijdou jako úplně normální počet
Držím pěsti, ať to všechno zvládneš a přeju hlavně klidné těhotenství bez problémů
![]()
kkačenko,hrozně moc gratuluji k těhotenství!!!!je to to nejkrásnější,co může ženu potkat ![]()
jak ráda bych byla na Tvém místě!!!!
mám 2 známé s 3mi dětmi,říkaly,že dvě nebo tři není žádný rozdíl a to třetí se už „veze“a paradoxně mají víc času,než měly s dětmi dvěmi.
takže hlavu vzhůru a přeji krásné těhulení
![]()