Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@BaraPP píše:
Proč by to měla přežívat??? Osobně bych separaci nedopustila, pokud bych byla ve stavu ze nejsem schopna o dítě vůbec pečovat (třeba bych byla na jip po akut. císaři),tak by okamžitě k dítěti přišel manžel jakožto zakonny zastupce.
I kdyz dite hned nedostanes, nic se nedeje.
@Janli
![]()
Když tě to tady tak irituje, tak tu raději nechoď. Zbytečně se rozčiluješ. Určitě máš svých problémů dost, jako všichni v této době a my tě ta ně taky nenapadáme. Ale určitě ti v jiné diskusi rádi poradí.
![]()
@jkra píše:
I kdyz dite hned nedostanes, nic se nedeje.
Možná, že pro vás se nic neděje. Tak ok. Pro jiné je to důležité a stojí jim za to si to zařídit, možnosti jsou. Stejně jako bych nenechala roční dítě samotné den v nemocnici nenechala bych samotné ani ditě staté pár hodin ![]()
@Lady_M píše:
@hanka.br. Petici jsem nepodepisovala. Ale až budeš mít v rodině těžce postižené dítě pouze kvůli zanedbání péče u porodu, kdy nechali rodičku bez pomoci samotnou a ještě na ni byli hnusní a pak se jim záhadně ztratily dokumenty a kryli si jeden druhému zadek. A až ti další příbuzná málem umře i s dítětem z úplně stejného důvodu, tak až potom se tady navážej do vystresovaných maminek ty hvězdo!!!
Tak to se muze stat i ted, treba za par tydnu, az tam nebude zadny nenakazeny lekar. Pak bude klidne mozno rodit s tatinky… v klidu doma.
@Lady_M píše:
@Janli![]()
![]()
Když tě to tady tak irituje, tak tu raději nechoď. Zbytečně se rozčiluješ. Určitě máš svých problémů dost, jako všichni v této době a my tě ta ně taky nenapadáme. Ale určitě ti v jiné diskusi rádi poradí.![]()
Polovina mé rodiny jsou lékaři a opravdu mě irituje, když je svými nesmyslnými požadavky někdo ohrožuje! Doufám, že ty vaše nesmysly nikdo nevyslyší. A víš proč? protože ti lékaři tam nejsou jen kvůli vám, ale i po vás budou rodit další ženy a i ty tam chtějí mít zdravé lékaře. Jste to vůbec ve své omezenosti a sobeckosti schopné pochopit?
Velice lituji všech budoucích maminek a chápu, ze je teď nepředstavitelně náročné být v této době těsně před porodem. Doporucuju - mrkněte na stránky skvěle porodni asistentky Anny Kohutova, najdete tam tipy k porodu, techniky a postupy, které Vam můžou pomoci a také porozumění…a nejpodstatnější je teď důvěra v sebe sama a Vaše miminko…jinak důležitost bondingu je už dnes fakt, dítě je neoddělitelnou součástí matky i po porodu a ať je jakákoliv doba, pokud není matka či dítě v ohrožení života, nelze je od sebe oddělit. Doporucuju se už dopředu v porodnici domluvit a v současné době se i domluvit na ambulantnim porodu (pokud budete moci). Určitě to zvladnete a posílám hodně síly ![]()
Ještě posílám odkaz - třeba si vyberete
edit adminem - odkaz smazán - reklama
@Janli Teď se ptám zcela bez emocí, jen bych to chtěla logicky vysvětlit a myslim to vážně, neútočim, mně osobně to pomůže, když mi to někdo racionálně odůvodní - jaký rozdíl je v riziku přítomnosti otce, když bude mít ochranné pomůcky (klidně i ze svých zdrojů si opatří potřebné respirátory, plášť, rukavice, pokud bude potřeba, tak i něco dalšího) a rodící matkou, která už mûže být nakažena? Mně totiž pořád nejde do hlavy (ano, jsem natvrdlá), v čem ta další osoba je rizikovější, když udělá maximální opatření, než rodička, která bude mít maximálně roušku? Vždyť i ti na sále se musí nějak chránit, a když už se chrání před rodičkou, tak se rovnou chrání i před tou další osobou, ne?
@BaraPP píše:? nejmenuje se tato diskuse náhodou Sama u porodu?
Proč by to měla přežívat??? Osobně bych separaci nedopustila, pokud bych byla ve stavu ze nejsem schopna o dítě vůbec pečovat (třeba bych byla na jip po akut. císaři),tak by okamžitě k dítěti přišel manžel jakožto zakonny zastupce.
@misserima pokud nemají respirátory a nejlépe ještě skafandr, tak je nic stoprocentně neochrání. A každá další osoba riziko nákazy jen znásobuje. Riziko nákazy je u otce, který většinou chodí do práce několikanásobně vyšší než u ženy, která už šest týdnů sedí doma. Navíc nejpravděpodobnější scénář je ten, že otec je ve fázi nákazy, kdy už šíří virus kolem sebe, ale ještě nemá příznaky a v této fázi nebude nejspíš ještě nakažená ani rodička nebo bude teprve v počáteční fázi, kdy není schopná nakazit své okolí. Postav se do pozice zdravotníka. Oni poskytnou nejnutnější péči osobě, která ji potřebuje, ale nejsou povinni nikomu poskytovat divadlo.
@stinga… jak kde ho vyčaruju?
Ještě pred porodem zdravotnikum predam „drive vyslvene prani“,kde bude jadně napsaný, ze v pripadě ze matka nebude schopna o dítě sama pečovat (třeba ten akut císař) tak ze bude u dítěte nonstop otec. Takže bud ještě pred porodem nebo co nejdříve po porodu bych takovou kouzelnou krabičkou - rikame ji mobil, informovala otce o průběhu porodu a ten by na zaklade svých práv přišel pečovat o dítě. V idealnim pripade by ho informovali zdravornici, ale neverim tomu..A podle stavu dítěte a matky, bych samozrejme co nejdřív šla domu, cca po 24h.
@Berry77 píše:
Jaký je rozdíl, když si pustíš do bytu jednoho potencionálního nakaženého a když si tam pustíš dva potencionálně nakažené
Poloviční riziko a poloviční nálož virů?
Evidentně ne, ale i tak děkuji za pokus o vysvětlení. Já se totiž nebavim o.tom, že se tam objeví dva nepřipravení lidé z ulice, ale rodička, která se v jakékoliv ochraně podřídí doktorům (nejspíš jen rouška, ale i o té pochybuji) a muž, který je schopen si zajistit daleko vyšší stupeň ochrany, a třeba u nás je to tak, že oba pracujeme z domova,, takže múj laický názor stále zůstává, že jestli je nakažen jeden z nás, tak už to máme v sobě oba, jenže on by to ve „skafandru“ na ně nepřenesl, ale já ano. Ale i tak díky
@misserima píše:Evidentně ne, ale i tak děkuji za pokus o vysvětlení. Já se totiž nebavim o.tom, že se tam objeví dva nepřipravení lidé z ulice, ale rodička, která se v jakékoliv ochraně podřídí doktorům (nejspíš jen rouška, ale i o té pochybuji) a muž, který je schopen si zajistit daleko vyšší stupeň ochrany, a třeba u nás je to tak, že oba pracujeme z domova,, takže múj laický názor stále zůstává, že jestli je nakažen jeden z nás, tak už to máme v sobě oba, jenže on by to ve „skafandru“ na ně nepřenesl, ale já ano. Ale i tak díky
@Berry77 píše:
Což tazatelka evidentně nechápe
Tak ale nebavime se zrovna o vas. Kdyz to bude dovoleno, budou se toho dozadovat vsichni. Cast zataji, ze jsou v karantene, cast vezme nachlazeneho tatinka, dalsi budou tvrdit, ze maji pravo a dozadovat se ochrany, testu, aby tam mohli byt…stejne jako to delaji na akutnich ambulancich a pri telefonatech na linky hygieny a praktikum. V nejhorsim pripade se mozna bude delat rodickam test, kdyz nebudou vypadat uplne zdrave nebo u nich budou jen PA v ochrannych pomuckach a doktor pro vic porodu a oddeleni jeden… Delat test jeste tatinkovi ani shanet pro nej pomucky, kdyz nejsou, telefonovat a resi, co byt nutne nemusi, proste nebudou, nebude na to cas ani kapacita.
Nebála bych se porodu bez partnera. Já ho sebou neměla, ani jeden jsme o to nestáli a jsem spokojená s tímto rozhodnutím zpětně, stejně tak můj partner.
12h mi v porodnici uteklo, že ani nevím jak, v tom kolotoči kontrakcí, sprch, vany, hopsání na míči.. Asistentky za mnou průběžně chodily a zajímaly se o mě, poslední hodinu u mě byla jedna neustále a podporovala mě, držela za ruku a spíše mlčela, což mi vyhovovalo (ten den byl klid, takže na to byl prostor).. Ale jak říkám, jela jsem si na své vlně dýchání a hekání
a partner byl to poslední, na co jsem myslela.. Ovšem každá jsme jiná.
Každopádně bonding snad už nikde není jen výjimka, ale standart. U mě byl plné 2h, ale byla jsem po porodu celkem fit. Věřím tomu, že plno maminek potřebuje nabrat sílu a tak bych se nebránila tomu mít několik hodin na odpočinek. O miminko je určitě dobře postaráno. Hodně štěstí, zvládnete to! ![]()