Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já jsem rodila sama, protože přítel neexistuje - nechce, personál na mne byl moc hodný, všichni vstřícní a pohodoví, cítila jsem se dobře - no bonding teda neproběhl, donesli mi dítě po 4 hodinách a pak už jsme byli pořád spolu, žádný stres
Já muže u porodu neměla. Ze začátku mě chodila kontrolovat PA, masirovala mě, povídala si se mnou, ale odcházela kontrolovat i jiný rodičky, nebyla se mnou pořád, mohla jsem na ni kdykoliv zazvonit a vždycky hned pribehla. Když pak porod víc postoupil, už tam se mnou byla celou dobu a ke konci už přišla i doktorka. Obě byly skvělé. Malyho mi daly hned na břicho, nechaly dotepat pupečník, potom ho vazily, merily, otrely ho a po zabalení mi ho zase daly. Prisal se hned na sále. Muž přišel hned po porodu, ty dvě hodiny, co se pak ještě musí ležet, nechaly malýho s námi. Ale říkaly, že kdyby muž nepřišel, celé dvě hodiny mi syna nenechají - kvůli únavě a obavě, abych neusnula s ním v ruce atp. Já byla spokojená maximálně.
Rodila jsem sama v době, kdy k porodu chlapi nechodili. Celou noc se mnou byla jedna sestřička, v té době skoro důchodového věku a byla na mě moc hodná. Já byla mladá, vykulená a vůbec jsem netušila, co mě čeká. Samotný porod proběhl hladce, ale kdyby tam v tu chvíli u mě stál svatý Petr, bylo mi to fuk. Pár dní v porodnici uteklo jako voda a pak už jsme si užívali miminka
Sama, chlap mimo CR. Porod skoro ve vytahu, takze rychlovka a po porodu polozili na bricho, vzali zvazit atd, pak jen ukazali zabalenou a odvezli, videla jsem ji az po 4 hodinach ale to jsem se uz aktivne po ni vyzadovala. Akorat se stridaly smeny, i tak mi to prislo dlouho byla sem schopna vseho a chtela sem dite u sebe.
Kdo by chtěl podepsat - tak petice zde
https://www.petice.com/signatures.php?…
@Anonymní píše:
No přesně toho se bojím, že bude separace
neboj, to přežijete a po 4 hodinách už budete spolu pořád, snaž si v té době odpočinout
@Anonymní píše:
No přesně toho se bojím, že bude separace
proč by to dělali? Pokud nebudou žádné komplikace, proč by vás separovali? Mimčo ohřejí a šup k mámě, neboj ![]()
@vedma007 já už to podepsala ale nic si od toho neslibuju snad aspoň ta porodní asistentka na nás bude mít čas jinak nevím já mám první termín za týden ale počítají mi až ten druhý ten mám o 4 dny později ale i tak potřebuju se dostat co nejdřív z nechlazeni abych pak neměla problém v porodnici s perzonálem
@vedma007 píše:
Kdo by chtěl podepsat - tak petice zde
https://www.petice.com/signatures.php?…
JJ, to podepište. Třeba Vám to povolí. Zvýšíte riziko nákazy perosnálu na dvojnásobek. Všichni lehnou. A konečně k tomu pustí mě.
![]()
Jsem takový gynekolog bez specializované způsobilosti bez odborného dohledu.
Ale to neva. Už studuju návody na youtube, vařím vodu a žehlím ručníky.
Mimčo potřebuje nejvíc mámu ty první dvě hodiny, kdy je právě oddělí protože prostě nesmí být bez dozoru, který ale suploval tatínek. Porod bez muže přežiju, minimální kontakt hned po porodu je pro mě mnohem horší. Holky abyste mě pochopily, jedno dítko už mám a vím že když mi malou po těch dvou hodinách odnesli tak jsem stejně nebyla schopná ničeho, jiného než přemýšlet nad tím kde je… A to jsem bez malé byla chvilku. No asi to nebude zážitek na který by člověk vzpomínal, když má srovnání.
Ja rodila sama prvního syna, byla sem tam sama, personal tam s tebou celou dobu sedet nebude, jednou za cas tam PA nakoukla jestli sem v pohode, jinak sem mela zvonek kdyby neco. Nebylo to zas tak zlé, porodila sem stejne jako kdyz sem mela na sale přítele, akorat mi nemel kdo podavat pití.
@Lama Lama myslíte si že rodička nakažená nebude, když bude chlap? Ale jak jsem psala, bez chlapa to dám. Bonding se budu snažit prosadit za každou cenu.
Rodila jsem několikrát sama a miminko jsem vždy po porodu měla minimálně půl hodiny, jednou asi hodinu v obou případech nestihli dát plnou dávku antibiotik při streptokokovi. Jinak mi miminko nechali celé 2h. Asi záleží na porodnici.
Holky vzhledem k zákazu který aktuálně vyšel. Kdo jste rodily bez doprovodu, jak porod probíhal? Byl s vámi někdo z personálu, nebo jste byly samy na sále a jen vás kontrolovali? A co bonding? Opravdu proběhl? Mám za pár týdnů termín a bojím se, že mi malého hned po porodu seberou, protože na nás nebudou mít čas. Zachovat anonym, nebo smazat. Díky.