Pojďme se podpořit, porody bez tatínků

473
19.3.20 11:13

Pojďme se podpořit, porody bez tatínků.

Ahoj holky,

Pojďme se v této pro nás rodičky nelehké situaci, podpořit. Prosím, kdo bude chtít hejtovat, ať sem vůbec neleze.

Jak to zvládáte, teď, když už není šance na oporu tatínka u porodu?

Je zde někdo, kdo bez tatínka rodil a mohl by prosím popsat, jak to probíhalo? Chovali se všichni v pohodě? Máme v rodině dva velmi špatné případy, a proto mě osobně hlavně zajímá, zda se PA stará, pomáhá. Nebo přijde jednou za X desítek minut a se vším si budu muset pomoct sama?

Velmi by mě potěšily nějaké dobré zkušenosti, praktické rady, prostě něco, co nám teď psychicky ulehčí a pomůže se na tu situaci připravit.

Neztrácejte naději, budeme v tom všechny spolu. :kytka: A zvládneme to.

BTW, je mi moc líto manžela, moc se těšil, že mi bude oporou právě proto, že máme v rodině velmi špatné zkušenosti a je teď z toho velmi špatný a bezradný, že mě nebude chránit. A že bude z desítek můžu v našem okolí jediný s cejchem, že u porodu nebyl. 9 měsíců se na to těší a teď nic. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
19.3.20 11:20

Ach jo… čekame naše prvni za 2 tydny rodím chce se mi z toho vseho brecet :,( :,( :,(

• Citovat
  • Upravit
Janli
19.3.20 11:24

Mám za sebou tři porody, dva bez partnera. Musím říct, že naprosto v pohodě. Všichni byli milí, snažili se pomáhat, nemůžu říct půl slova. Je potřeba k tomu přistupovat tak, že i zdravotníci jsou jen lidi a jak se chováš ty k nim, tak se chovají oni k tobě. Samozřejmě to neplatí vždycky, ale je to základ. Přistupuj k nim s úsměvem a respektem, chápej, že nejsi pupek světa a bude to dobrý… V těhotenství jsem strávila hooodně času v nemocnicích a vždycky se mi tenhle přístup vyplatil.

• Citovat
  • Upravit
473
19.3.20 11:26

Ahoj, to mě mrzí. Já už si taky pobrečela. :hug:
Já právě čekám v porodnici na kontrolu, jsem 40+4 a modlím se, ať porodím aspoň sama a dojedu pak na poslední chvíli z domu. Vyvolaný porod by mě asi dorazil.

Já už se s tím jakž takž od rána smířila se vším. Musíme to dát!!! :palec:

@Anonymní píše:
Ach jo… čekame naše prvni za 2 tydny rodím chce se mi z toho vseho brecet :,( :,( :,(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lynx.lynx
19.3.20 11:27

Já rodila s partnerem, ale o půlnoci ho pustili domů a vrátil se až ráno. A ten klid když jsem mohla být sama se sebou v tý sprše a neodpovídat nikomu na dotazy… a ségra se kvůli tomu jak se její chlap u porodu choval, hádají i když je malý už skoro rok. Vím, není to stejný případ ale ze své zkušenosti kdybych měla rodit bez něj, asi by mi to bylo líto.. ale nehroutila bych se. Přínos to mělo asi jen pro něj, pro mě ani moc ne :nevim: já jsem od přírody sólista a když jsem měla kontrakce spíš mi tam vadil. U tlačení mi bylo úplně jedno jestli tam je nebo není hlavně jsem chtěla ať už ve mě není dítě :lol: takže klid, nehroutila bych se z toho. Porodní asistentka se hrozně chovala i před partnerem.
Je blbý to tak říct, ale jako prvorodička fakt nevíš do čeho jdeš a třeba ti tam ten chlap nakonec zas tolik chybět nebude. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.3.20 11:29

Mně je ti líto jen z toho důvodu, že je to manželovi jedno.

Já to beru jako nutné opatření, nedá se nic dělat. Mrzí mne, že je mu to fuk. Pracovní záležitosti a povídání s kamarády má pro něj asi větší význam. Chjo, kam jsme to dopracovali…

Jinak bude to můj třetí porod, jeden klasický s manželem, druhý plánovaný císař, kdy čekal na chodbě a dítko mu hned předali. Třetí bude asi taky plánovaný císař, tentokrát v porodnici, kde za normálních okolností otec být, na sále může.

• Citovat
  • Upravit
473

@Janli

Ahoj, děkuji za příspěvek. Já mám právě vždy pozitivní přístup a jsem všude jak sluníčko ( kromě teda některých diskusí tady :mrgreen: ) tak doufám, že mi to k něčemu aspoň bude. Většinou to funguje, ale přeci jen mám v této situaci strach. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15012

Můžete si psát, volat, je to pořád lepší situace než v jaké byly naše mamky. Personál i bez tatínků bude určitě příjemný. Doporučuji si nahrát oblíbenou hudbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664

A nebo zkusit vybrat porodnici kde to možné je. Pokud se nepletu tak u nás v Ústí nad Labem otec stále ještě k porodu smí (pokud není nemocný, nevrátil se ze zahraničí a nebyl v rizikovém kontaktu). Jinak tedy já u porodu chlapa měla protože tam být chtěl ale kdyby to bylo na mě byla bych snad radši kdyby u toho nebyl… (Ale každý to má samozřejmě jinak)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
19.3.20 11:32

@Lynx.lynx
Díky moc za podporu. Já jsem taky sólista, tak možná to bude i lepší. To s tou PA je mi moc líto. Ale velmi často bohužel slyším o takovém přístupu. :( Musíme být silné a nedat se, když bude nejhůř. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jezzz
19.3.20 11:33
@Medičkaa píše:
A nebo zkusit vybrat porodnici kde to možné je. Pokud se nepletu tak u nás v Ústí nad Labem otec stále ještě k porodu smí (pokud není nemocný, nevrátil se ze zahraničí a nebyl v rizikovém kontaktu). Jinak tedy já u porodu chlapa měla protože tam být chtěl ale kdyby to bylo na mě byla bych snad radši kdyby u toho nebyl… (Ale každý to má samozřejmě jinak)

Je to zakázáno Ministerstvem zdravotnictví.

• Citovat
  • Upravit
858

@Lady_M Neviděla bych to tak tragicky - žádné stigma to zcela jistě nebude ani pro tebe ani pro něj. Když se nad tím zamyslím, tak bych řekla, že v tom širším okolí je ta přítomnost otce u porodu tak půl na půl, možná se spíše přiklání k tomu „nebyl“, kdy důvody jsou dost rozličné včetně zdravotních, avšak často se jedná o prosté „co by tam dělal, nemusí být u všeho“. Osobně pak mohu říci, že mi podpora v tomto směru nijak nechyběla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473

@Medičkaa I po tím zákazu? Hmmmm, tak to zkusím prověřit porodnice v okolí. Dám pak vědět. 8o :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
19.3.20 11:35

Ty jo a včera jsem koukala na Podolí a dovoleno. Taky by mě to štvalo. Nevěřím, že by mi někdo podával pití, stál pořád u mě. Na druhou stranu já i švagrová máme zkušenost, že i když je chlap, tak neznamená, že PA mají respekt a chovají se lépe. Já tam taky chlapa chtěla, protože jinak si ty chlapi myslí, že je to jak tlačit tvrdej bobek, tak aby taky viděl (nepopularni názor). Držím palce. Možná v tomhle období naopak tem PA naskočí ta lidskost, solidarita, pochopení a budou naopak milejší :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36202
19.3.20 11:46

Sice jsem rodila už před měsícem a podruhé, ale manžel se kolem mě docela naběhal. Pořád podával piti, pomáhal do sprchy, na wc atd. Nedokážu si představit, že bych takto každou chvíli otravovala PA která má většinou na starosti víc rodiček. Maminky držte se :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí