Pojďme se podpořit, porody bez tatínků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
875
19.3.20 12:24

Rodila jsem první v přítomnosti tatínka a druhé sama. Rozdíl v přístupu personálu byl jen v tom, že po druhé za mnou pořád PA chodila a ptala se, jestli něco nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
19.3.20 12:28

Holky, díky za pozitivní slova. Mi to třeba fakt pomáhá :potlesk: :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.20 12:33

Holky, me to taky mrzi. Jenze jde spis o to, ze ten porod by se bez partnera dal nejak zvladnout. Ale horsi je, ze jsou zakazy i navstev. A mě to strašně skrz pritele mrzi :( ze malou pripadne neuvidi treba 3 dny… Chtela jsem, abychom v tehle situaci byli společně a aby malou taky videl. A ne az po 3 dnech - a to jen v pripade, ze bude vse ok. Je taky mozne, ze maminka muze byt s miminkem v nemocnici dele :roll:

• Citovat
  • Upravit
jezzz
19.3.20 12:46
@Lady_M píše:
@jezzz Ahoj, souhlasím, nejlepší bude stejně asi volat tak i tak až před odjezdem do porodnice a třeba zkusit zavolat na více míst. Kdyby náhodou. Ale teď volat nemá smysl. PA pak jen zvedají telefon a mají z toho pak nervy. Stejně jak jsem včera šla spát s tím, že pojedu do jiné porodnice, ráno už bylo vše jinak. A tak to může být každý den.

Moje porodnice už dala na web informaci o zákazu otce u porodu.

Takže teď jen vyřešit storno platby balíčku, který zahrnoval i „poplatek“ za otce u porodu a věci s tím související. Přece jen, každá koruna se hodí.

Jen co se mi teď honí hlavou a na co se budu ptát osobně. Hrozí mi CŘ a netuším, jak to bude s věcmi. U minulého porodu jsem měla jednu pidi tašku na zákrok a druhou mi pak, manžel dovezl na šestinedělí. V mé porodnici nesmí otec ani jiný doprovod vstoupit ani do budovy. No, bude to ještě zajímavé. Hlavně ať, nám ty naše porodnice nezavřou.

• Citovat
  • Upravit
664
19.3.20 12:50
@misserima píše:
@Medičkaa a která porodnice to prosím je?

Ústí nad Labem, ale obávám se, že vás tu stejně mystifikuju :( už jsem četla to oficiální rozhodnutí na stránkách ministerstva zdravotnictví a asi se k tomu naše nemocnice zatím jen nevyjádřila, jinak to taky chápu tak že je tedy zákaz plošný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
19.3.20 12:51

Ještě jeden, pro někoho asi hloupý dotaz, ale je reálné, abych mohla mít na sále noťas a být s mužrm alespoň přes skype?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
19.3.20 12:54
@misserima píše:
Ještě jeden, pro někoho asi hloupý dotaz, ale je reálné, abych mohla mít na sále noťas a být s mužrm alespoň přes skype?

Ty rodis asi poprve, ze??? Na nejakej notas se vykasli, bude ti k nicemu i kdyby ti ho dovolili coz si myslim ze stejne nedovoli. Kam by ho jako dali??? Okolo porodu se kolikrat tak lita a stridaj se tam lidi ze bys o nej mozna tak prisla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jezzz
19.3.20 12:54
@misserima píše:
Ještě jeden, pro někoho asi hloupý dotaz, ale je reálné, abych mohla mít na sále noťas a být s mužrm alespoň přes skype?

Rodila jsi někdy? Neber zle můj dotaz

Popravdě mne bylo tak zle, že řešit ještě notebook bych opravdu neměla sílu. Hlavně nevím, kam by jej dali, aby nepřekážel a nerozbil se. Bude tam leda překážet. Porodní asistentky mají i tak frmol, natož teď, kdy se dá očekávat, že personálu je mnohem méně než obvykle.

• Citovat
  • Upravit
88
19.3.20 12:56

Právě, že nerodila, proto jsem z toho tak špatná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jezzz
19.3.20 12:58
@Leonn píše: ‼️️‼️️‼️️ https://www.petice.com/…nky_k_porodu ‼️️‼️️‼️️

Lidi, řešte důležité věci, které jsou zásadní.
Otec u porodu k nim skutečně nepatří.

Chápu, že je to pro některé rodičky stresující, avšak v tuto chvíli to priorita našeho porodnictví opravdu není. Buďme rády, že porodnice i za současných šílených podmínek fungují.

• Citovat
  • Upravit
929
19.3.20 12:59

@jezzz poplatek za otce se už několik let vybírat nesmí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jezzz
19.3.20 12:59
@misserima píše:

Rozumím ti.

Notebook opravdu na porodní sál nepatří. Tatínek si miminko užije i tak až až :hug:

• Citovat
  • Upravit
jezzz
19.3.20 13:00
@misserima píše:

Jen mne napadá - dokud budeš fit a bude ti dobře, můžete si přes Skype a WA volat přes telefon. Až, to nepůjde, tak to utneš :hug:

• Citovat
  • Upravit
jezzz
19.3.20 13:02
@DeeSocialWorker píše:
@jezzz poplatek za otce se už několik let vybírat nesmí ;)

Ano já vím, proto tam byly ty uvozovky a dodatek, že se jedná i o věci kolem ;)

Nenapdlo mne, že to není dostatečně srozumitelné a že někdo v tom bude hledat, protizakonné jednání porodnice ;)

• Citovat
  • Upravit
1984
19.3.20 13:09

@Lady_M Mám za sebou dva porody a v červnu mě čeká třetí. U prvního porodu byl manžel od začátku se mnou - spal na žíněnce, já ve vaně prodýchávala kontrakce a prý jsem mezi nimi taky spala - nevím, nepamatuju si to. V podstatě mi tam k ničemu nebyl. U druhého hlídal prvorozenou a měl přijet, až ho zavolám. Byla tam se mnou PA, nikoho jiného tam zrovna neměla a tak věnovala veškerou energii mně - bylo to spíš rušivé, než co jiného, přestože byla milá, ochotná, já potřebovala jen klid a dýchat. Kontroly probíhaly v obou případech po dvou hodinách a u druhého porodu mi PA neustále zdůrazňovala, když odcházela, že kdyby cokoliv, mám hned zvonit. Hezké je na přítomnosti otce u porodu hlavně to, že hned vidí miminko a v případě slabosti maminky s ním může být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí