Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, chtěla bych se taky zeptat co dělat, mám tři samičky, jsou od sebe každá rok, jsou od stejné maminky a celou dobu se měly moc rádi ani se nehádali jen tak jako občas, ale nedavno se mi ta nejmladší dovolila na tu nejstarší asi až tak že ta nejstarší měla na krku abces a musela jsem je rozdělit, tu nejmladší jsem nechala s tou prostřední a nejstarší zůstala sama..asi po měsíci se poprali i tuty dvě (skákali po sobě a bylo to moc) tak byly všechny tři po jedné…
Teď po zhruba 2 měsicích co se to všechno stalo jsem pustila tu nejstarší s prostřední a jsou spolu už i ve výběhu, ale furt se pošťuchujou a dohadujou, už nevím co dělat aby to bylo dobře mám strach že se zase z ničeho nic hodně poperou…nejlepší by bylo kdybych je k sobě všechny tři zase nějak naladila, přece když se měli před tim tak rádi nemůže to teď z ničeho nic být takový zvrat ne… Moc děkuji za každou odpověď
Ahoj, potřebuji pomoct, už si vážně nevím rady. Mám dvě morčecí holky a prostě se mi perou. Nejsou to sestry, ale znají se asi od dvou nebo tří měsíců, jedna je o měsíc starší. Byly na sebe úplně v pohodě, měly se fakt rády. Ale musela jsem je před dvěma měsíci ze zdravotních důvodů té mladší oddělit. Musela na operaci a pak musela být sama a mít klid. Neviděly se asi měsíc a přijde mi, že na sebe zapomněly. Teď se mi hrozně perou. Agresivní je ta starší, hrozně tu druhou napadá. Dám je k sobě a hned se do sebe pustí. Strašně cvakají zoubkama a stoupají si proti sobě na zadní. A pak vždy ta starší se do té druhé zakousne a kouše ji a ta mladší se brání a kouše ji teda taky, ale ne tak agresivně. A pak obě piští, cvakají zubama, koušou se atd. No je to prostě hrozný, už nevím co s nima. Zkouším je takhle dát spolu asi měsíc, dávám je k sobě často, ale vždy se poperou. Dávám je do výběhu co máme na chodbě, takže to je neutrální území. Já už nevím, asi zůstanou každá sama, protože spolu je vážně nechat nemůžu, ta starší by ji zabila. Nevíte někdo co s nima mám dělat? Už jsem fakt zoufalá… Veterinář mi říkal, že kastrace prý nepomůže. A napadlo mě jim pořídit třetí samičku, ale zase ta starší by ji určitě šikanovala. Tak asi pořídim té mladší kámošku a ta starší bude holt sama. Jak byla sama tak je najednou hrozně agresivní. Co myslíte vy?