Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj chci se zeptat na názor použití samoopalovacího mléka v těhotenství jen na obličej není to přímo krém , ale mmléko zn. Astrid s vitamínem E??
Co si myslíte. Děkuji za každý názor
Kopíruju z poradny MUDr. Kouckého:
samoopalovací krém
maky11.slunicko | 18.5.2009
Dobrý den pane doktore, kamarádka mi říkala, že se nedoporučuje mazání samoopalovacím krémem. Je to pro mimčo nejak škodlivé? Děkuji za odpověď a přeji hezký zbytek dne.
Odpověď na dotaz
kouckymichal2 | 21.5.2009
Dobrý den,vitaminy skupiny A nebo jejich provitaminy, mohu ve vysokých dávkách skutečně velmi vážně poškodit plod - vrozené vady končetin a očí. Byť je vstřebatelnost jen mizivá, pro přítomnost těchto látek v samoopalovacích krémech se tyto nedoporučují.
Příspěvek upraven 05.03.11 v 20:01
dindinka píše:
Ahoj chci se zeptat na názor použití samoopalovacího mléka v těhotenství jen na obličej není to přímo krém , ale mmléko zn. Astrid s vitamínem E??
Co si myslíte. Děkuji za každý názor
Já používala celé těhu párkrát do měsíce-pouze na obličej,abych nebyla taková „bledule“!
Já si nemyslím,že by to mohlo poškodit nějak mimi
(klepu na zuby)
to by se pak nemohlo používat nic a ani barvit vlasy,mylím,že i to je dnes mýtus!
Neni to mýtus.Samoopalovák a i nástřiky opálení obsahujou velké procento vitamínu A.I těhotné odmítaj nastříkávat samoopalovákem i v salonech kde jde hlavně o rejžování,takže bych nepoužívala.
mrkla jsem na ten krém obsahuje vitamín E namazala jsem ho 4 x jen na obličej a je to jen mléko nebudu se tím nervovat už se nenamažu, a používate přímo kosmetiku pro těhotné??? Nebo normální
Právě já jsem byla na podzim v salonu a paní majitelka(vyškolená kosmetička)mi tvrdila,že na nástřik celého těla chodí hlavně těhulky!Já teda pak nešla,nechtělo se mi za to dávat 400,ale já si prostě myslím,že když se někdo mázne na obličeji párkrát za těhu,aby nebyl bledule.....tak to nemůže být pro mimi tak nebezpečné,jako to že některé těhulky kouří,pijí,a nedej bože navštěvují solária
a v létě se i některé nadměrně opalují na slunci..myslím,že všeho s mírou neuškodí
To je můj názor…
dindinka píše:
mrkla jsem na ten krém obsahuje vitamín E namazala jsem ho 4 x jen na obličej a je to jen mléko nebudu se tím nervovat už se nenamažu, a používate přímo kosmetiku pro těhotné??? Nebo normální
Zkraje normální(Nivea,Dave)ted Elasti Q na strie-a to že jsi se mázla samoopalovákem,tak si z toho nedělej stres,já používala párkrát do měsíce také samoopalovací ubrousky a nemyslím,že je to katastrofa pro mimi!
jsou jiné věci,které ho mohou ohrozit!
http://www.prozeny.cz/…r/1450-dotaz
http://www.maminka.cz/…tale-opalena
Názory se různí,co jsem tak načetla,ale přesto není -díky bohu-nikde potvrzeno,že by to šlo přes placentu k mimču ![]()
Děkuji ti za uklidnění, já si to taky myslím, párkrát se namazat, znám těhule co chodí do zakouřených místností, jí nezdravě atak moc to prožívám si myslím, to bych za chvilku nemohla vůbec nic. Mooooc ti děkuji .
ahoj ženy,
jsem za polovinou 5. měsíce těhotenství a ráda bych si pořídila samoopal.krém, když nebudu moci chodit na sluníčko, máte s tím někdo zkušenost? ptám se proto, že jsem slyšela, že těhotné by tyto krémy moc používat neměliy - ale znáte co člověk, to názor…
děkuju za Vaše reakce ![]()
čau,
vzhledem k tomu, že samoopalovací krém proniká jen do horní vrstvy kůže, tak bych nějaké velké riziko v jeho používání neviděla.
Samozřejmě, nic se nemá přehánět, takže když se nebudeš mazat každý druhý den po nějakou delší dobu, mělo by to být ok. Toto jsem vyčetla i v odborné diskuzi (názor lékaře).
Sama občas použiju na tělo (tak 2× do měsíce), mám sprej od Biodermy - je naprosto skvělý, přirozená barva, nedělá mapy a nemám pak zapatlaný ruce.
Na obličej mám samoopalovák Dior.
Toto je názor MUDr. KOuckého (porodník od Apolináře):
samoopalovací krémy by se používat neměly, i když je množství provitamínu A v nich malé a vstřebatelnost přes kůži minimální, víme, že vitamín A je „spolehlivě“ teratogenní - tj. navozuje vrozené vady končetin a očí - pokud se užívá samostatně ( v multivitamínech je jen velmi malé množství vitamínu A )
tak použít to můžeš,ale nemusí ti správně chytit, můžeš dopadnout jako mrkev a nebo budeš vypadat jako po žloutence. to samé je,že když se nechá těhotná tetovat,tak nechytne barva jak má. to samé je i s blond barvou,která chytá do rezava.
Já bych to neviděla tak drasticky… Normálně se mažu krémem od garnier s výtažkem z meruněk.. a mažu se s ním aso ob 2 dny. Jinak bych vypadala jako bílý papír do tiskárny. Nemáme se opalovat, aby nevyskákaly pigmentové skvrny na obličeji, tak se raději máznu a pak trochu make-upu a hned je to lepší
Ale je pravdu, že si fakt mažu jen obličej a dekolt, protože to ostatní bych určitě nezvládla kvůli zflekatění…