Samosběr ovoce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Vendulik 12
17.6.19 14:42

samosběr ovoce

Ahojky děvčata chtěla bych se zeptat, jestli existujou nějaké farmy, kde bych si mohla nasbírat ovoce na přesnidávky. Farmy Moravskoslezsky kraj. Děkuji :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9023
17.6.19 15:02

To zadej do googlu, jinak máme osvědčenou farmu Lička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5829
17.6.19 18:19

@Vendulik 12 každý rok chodím na samosběr do Životic u Havířova. Jsou tam jen jabloně. Ale mívají tam za super cenu i hrušky, brambory, med a další ovoce-zeleninu od místního pěstitele.
Cena je už dlouho na 15 za kilo u samosběru A na prodejně bývají různě druhojakostní třeba za 7 a pod. Druhy tam jsou proměnlivé, podle toho jak brigádníci pročišťují sad.
Na samosběru můžeš nasbírat všechny druhy dle sezóny. Tradičně na začátku Gala (za mě ty nej nej nej. :D )

Jinak žádné jiné sady ani farmy žel neznám. :nevim: Je to škoda, že tu není třeba jahodová a pod, ale ta konkurence Polska je moc velká. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
17.6.19 18:27

Jahodové pole by mělo být v Sedlnicích. Ale nikdy jsem tam nebyla, na samosběr chodím k Olomouci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
17.6.19 18:33

@Vendulik 12 ty bláho nedávno jsem někde našla odkaz s mapou farem zkus do vyhledávače a nebo na fb myslím že tam jsem to našla i já ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17865
30.7.19 11:31

Samosběry a ovocnářství Středočeský kraj a Praha

Prosím můžete dát tipy na samosběry různého ovoce (obzvlášť drobného - rybíz, maliny, ostružiny, angrešt, jahody..) nebo levný prodej přímo v ovocných sadech, ideálně i s aktuálními cenami?

Já můžu poskytnout tip na samosběr jahod v Sedlčánkách a ve Stratově (loňksé ceny cca 38/kg) a prodej ostružin (loni asi 85 Kč/kg) ve St. Boleslavi (Pha-východ).
Vím o ovocnářství v Měšicích, ale nemám tel. kontakt a nevím, co tam přesně mají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16923
30.7.19 12:13
@Eliška píše:
Prosím můžete dát tipy na samosběry různého ovoce (obzvlášť drobného - rybíz, maliny, ostružiny, angrešt, jahody..) nebo levný prodej přímo v ovocných sadech, ideálně i s aktuálními cenami?Já můžu poskytnout tip na samosběr jahod v Sedlčánkách a ve Stratově (loňksé ceny cca 38/kg) a prodej ostružin (loni asi 85 Kč/kg) ve St. Boleslavi (Pha-východ).
Vím o ovocnářství v Měšicích, ale nemám tel. kontakt a nevím, co tam přesně mají.

Ahoj,

posílám naprosto boží mapu ohledně samosběru

Příspěvek upraven 30.07.19 v 12:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16923
30.7.19 12:14

Hazi mi to chybu, tak po staru: https://na-ovoce. cz/map/#8/49.830/15.515

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17865
30.7.19 12:58

@chs.jasmin Výborné :kytka: Kdybyste měl ještě někdo tipy na ovocné sady, které prodávají přímo, budu vděčná!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16923
30.7.19 13:20

@Eliška
Jinak asi stánkový prodej - u Tesca v Černošicích bývá, ale těžko říct s jakou pravidelností a taky na Kačerově bývá zelinář. Ale na toho pozor, strašně švindluje u vážení ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17865
30.7.19 13:22
@chs.jasmin píše:
@Eliška
Jinak asi stánkový prodej - u Tesca v Černošicích bývá, ale těžko říct s jakou pravidelností a taky na Kačerově bývá zelinář. Ale na toho pozor, strašně švindluje u vážení ;)

Stánkový prodej je na spoustě míst, ale vše je výrazně předražené oproti sadům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20838
30.7.19 15:01
@chs.jasmin píše:
Hazi mi to chybu, tak po staru: https://na-ovoce. cz/map/#8/49.830/15.515

Zrovna na teto mape uz bylo dost problemu, ze lidi davali jako samosber cizi pozemky a zahrady :D a pak si sli natrhat a divili se, ze na ne nekdo startuje a vola policajty. Takze radsi 3× zkontrolovat, nez nekam vyrazite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22809
31.7.19 09:24

Pokud mas FB je tam ted toho spousta, lidi zvou na samosber do svych zahrad za pekne ceny.Ale vidam merunky, svestky..to co chces ty uz moc asi nebude, je vysoke datum.
Jinak me napadaji Vranany..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17865
31.7.19 10:58
@lucynka25 píše:
Pokud mas FB je tam ted toho spousta, lidi zvou na samosber do svych zahrad za pekne ceny.Ale vidam merunky, svestky..to co chces ty uz moc asi nebude, je vysoke datum.
Jinak me napadaji Vranany..?

fakt? to by bylo super. To je nejaka skupina Samosber?
Vranany jsou tusim u Kralup? Tam je pokud vim jahodarna, nebo jeste neco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16923
31.7.19 12:13
@Eliška píše:
fakt? to by bylo super. To je nejaka skupina Samosber?
Vranany jsou tusim u Kralup? Tam je pokud vim jahodarna, nebo jeste neco?

Hledej diskuze jako Swap, ovozel od zemědělce, zahradní přebytky, apod - jsem asi ve 4 skupinách, kde tohle je a je to i celorepublikové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí