Samostatny pokoj?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
474
13.9.05 08:49

Samostatny pokoj?

Ahoj holky,
nekde jsem cetla, ze se ma dite prestehovat do sveho pokojicku do roka a potom az od dvou let. Nasi mela je 14 mesicu a chteli bychom ji prestehovat, ale ted nevime, zda je to o.k.? Poradite???

Diky moc :D

Simona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
178
13.9.05 08:56

Máme stejný problém.Šimon je o měsíc starší než vaše holčička a taky ho chcem „osamostatnit“…ale trochu sem to řešila v diskusi o nespavcích,tak se podívej i tam.Nějaké odpovědi tam jsou.Teď řešíme postýlku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
13.9.05 09:05

Ahoj holky,
od kdy do pokojíčku, tak na to jsou názory různé, většinou teda co slýchávám tak kámošky chtějí zkusit pokojíček tak od roka.
My jsme asi extrém,moje holčička je v pokojíčku od narození, a sama od 4 týdnů( kdy spí začala spát celou noc ). Teď je jí 7,5 měsíce a nikdy nebyl sebemenší problém, větší dítě přesunout od mámy už problém může být.
Doufám,že mě neodsoudíte jako krkavčí matku, čauky Andrea.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radina
13.9.05 09:43

My už 3. týden dáváme naši 13m holčičku spát do pokojíčku přes den. Má tam cestovní postýlku. V ložnici je dřevěná a co jsme ji začali dávat do pokojíčku, už v ložnici přes den neusne. Na noc si ji necháme zatím u sebe, ale myslím že nebudeme mít problém, protože tam spí její starší bráška. S tím jsem spala v jednom pokoji až do jeho skoro 5 let. Ale byli jsme sami, tak se to dalo přežít.

• Citovat
  • Upravit
553
13.9.05 10:20

Ahoj,
naše dcerka spí sama v pokojíku od 6 měsíců v dřevěné postýlce. Uspořádání bytu máme natolik vhodné, že na ni vidím ze své postele přes otevřené dveře.
Nemá s tím žádné problémy, spí téměř celou noc. Někdy se ovšem stává, že je velmi neklidná - divoké sny či příliš pohybové aktivity, tak si ji bereme k sobě do postele. To se stalo ale asi jen 10× za celou tu dobu.
Spí asi od 19.30 do 7.30 hodin.
Dokonce teď i před spaním i po probuzení dostane do postýlky láhev s mlíčkem, kterou si sama vypije.
Teprve pak končí nebo začíná den.
Rozhodně z toho nemám špatný pocit, i když se našly případy, které mě od osamostatňování odrazovaly.

Myslím, že je docela zbytečné dávat do samostatného pokojíku děti, které jsou kojené a hlavně v noci, kdy se často budí a žádají si maminku. To se totiž potom nevyspí nikdo.

Mia

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
13.9.05 14:26

Ahoj,
naše treperenda se stěhovala ve 13m a určitě je to lepší než kdyby s námi stále spala v ložnici. Takhle se navzájem nerušíme a rozhodně spí lépe, narozdíl ode mne, když začne manžel chrápat :lol:
Je fakt že se i teď občas napůl probudí a hledá dudlíka v posteli - je to malý závislák - ale mě tím neruší a po jeho nalezení okamžitě usíná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
510
13.9.05 15:22

Ahoj,
naše Barča spí sama ve svém pokoji od 8m. Dávali jsme ji tam tak brzy (jak pro koho) kvůli dalšímu mimču, co se narodí teď v říjnu - aby se necítila odsunutá.
Zvykla si perfektně, spinká (kromě nemocí) celou noc a když se náhodou probudí, rozhodně nehrozí, že bych ji neslyšela. Ten instinkt máme hluboko v sobě zakořeněný, tak kdo se bojí, že by mimčo neuslyšel..........ani by to nešlo :lol:
Je pravda, že jsem ráda, že právě v pokojíku má zatím cestovní postýlku, kde si nemůže „šprajcnout“ nohu nebo ruku nebo se bouchnout do hlavičky. :idea:
No a postupem času jsem zjistila, že se líp vyspíme i my (pro manžu teda žádná změna :D - ten chrápe pořád stejně :lol: ), ale já se nebojím přetočit nebo zapnout lampičku..........nebo si můžeme v pohodě ještě před spaním probrat pár věcí........

Ze začátku jsem se trochu bála, ale te´d už na samostatný spaní nedám dopustit. Zkusím dát i mladší sestřičku takhle brzy do pokojíku. :P

Tak hezké usínání a prospané noci přeje

Veronika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
13.9.05 16:33

Ahoj,

toto je pro nás aktuální téma, ale nemůžu se rozhodnout, jestli mám našeho 8 měsíčního Matýska přesunout k němu do pokojíčku nebo ne. Usíná v postýlce kolem deváté a cca před jedenáctou se budí s pláčem a většinou neusne (dostane vodu z láhve) dokud si ho nepřendám k nám do postele, kde spí až do půl sedmé. Teda vlastně moc nespí, pořád se budí, cestuje po posteli, pobrekává, prostě asi má divoké sny. Já ho pokaždé k sobě přitulím a někdy hned usne, někdy ještě chvíli mrňousí. A v tom je jádro pudla. Můžu si dovolit strčit ho do samostatné místnosti, notabene na jiném patře než máme ložnici? Mám samozřejmě chůvu… Krom toho mi doktorka „nařídila“, že prý dítě do roku nesmí spát samo v místnosti. Tak nevím. L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
510
13.9.05 18:00

Jéééé,
to mi připomnělo, jak jsem Barču chtěla jednou „rozmazlit“ a vzít ji k sobě do postele - myslím na noční spaní - že se poňuchláme a ona pak hezky usne stočená do klubíčka u maminky :) ................ jenže opak byl pravdou - i ona je zvyklá na svou postýlku. Sice jsme si pohrály, ale pak už se jí chtělo spinkat a byla protivka, jenže jí nešlo ani zabrat a naše letiště už tou dobou procestovala 5× tam i zpět až k okrajům, ze kterých neuměla slézt........................... tak šupajdila zase zpátky a spokojeně se nalepila ke kraji postýlky (což jí mu mě teda chybělo :cry: ) a s medvídkem v náručí spokojeně chrupkala :) .

Je to o zvyku. I toho díděte.

Veronika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí