Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše:
Holky podstopily jste nektera ivf bez pk?
co je pk?
Proč se ptáš? Záleží na tom, z jakého důvodu nechceš PK, znám holky, co to podtoupily, neznám statistiku úspěšnosti, většinou ale v případě, že bylo tak maálo vajíček, že třeba zbyly jen dvě oplodněné, pak nemá smysl čekat, pokud jich je víc, má PK svůj smysl, mezi 3. a 4. dnem rýhování se totiž musí nastartovat určité mechanismy, aby se vajíčko dále vyvíjelo, nějterá to neudělají a záhy se přestávají vyvíjet, PK se vlastně dále selektují a vybírají ta nejlepší, která pokračují ve vývoji, pokud ovšem není na vybírání, není co řešit. ještě jedna věc, kolem 5. dne se uzavírá přechod mezi vejcovodem a dělohou, takže po transferu pětidenních embryí, klesá riziko mimoděložního.
Po 5 dnech prodloužené kultivace se ani jedno ze dvou neujalo, druhy pokus (jinde) mi dali jedno embryo po 2 dnech a uz máme miminko
Já si pk zaplatila…
Kamarádka neplatila vůbec nic, ani ICSI, ani PK, jen nechala zamrazit…a má na první pokus dvojčata!
@terinka4444 píše:
Proč se ptáš? Záleží na tom, z jakého důvodu nechceš PK, znám holky, co to podtoupily, neznám statistiku úspěšnosti, většinou ale v případě, že bylo tak maálo vajíček, že třeba zbyly jen dvě oplodněné, pak nemá smysl čekat, pokud jich je víc, má PK svůj smysl, mezi 3. a 4. dnem rýhování se totiž musí nastartovat určité mechanismy, aby se vajíčko dále vyvíjelo, nějterá to neudělají a záhy se přestávají vyvíjet, PK se vlastně dále selektují a vybírají ta nejlepší, která pokračují ve vývoji, pokud ovšem není na vybírání, není co řešit. ještě jedna věc, kolem 5. dne se uzavírá přechod mezi vejcovodem a dělohou, takže po transferu pětidenních embryí, klesá riziko mimoděložního.
Myslíš jako 5 dní po ovulaci, že se uzavírá ten přechod?
Jo, zhruba tak plus minus, u IVF je obecně zvýšené riziko mimoděložního, je to zvláštní, že se vajíčko dostabe zpět do vejcovodu, ale je to tak, procentuálně 4% se udávají, PK to riziko zase snižuje, ikdyž to je jen vedlejší účinek, prvotně jde o to, vybrat co nejlepší kousky k transferu.
HOLKY JEN JSEM SE PTALA PROTOZE BYCH CHTELA ZKUSIT IVF BEZ PK.KDY SE DAVAJI EMBRIJKA ZPATKY KDYZ NENI PK?
Decapeptyl, já je píchala, potřebuješ něco vědět? proč chceš zkoušet bez PK?
Terinko prave ze jsem zacala pichat decapeptyl 21dc apichala jsem ho do dcerejsiho dne to jsem 31dc. dneska jsem 32dc a menstruace nikde. vcera jsem byla v caru injekce mam vysadit a pockat a pak mi nasli cystu 38×29mm takze cekam co bude. myslis ze za to muzou ty injekce?
Ahoj, promiň, že píšu, tak pozdě, jsem přesvěfčená, že decapeptyl za cystu nemůže, decapeptyl působí jinak, přerušuje laicky řečeno spojení mezi mozkem a vaječníkama, takže pak mozek neřídí činnost hormonů a vypne se celý tvůj cyklus, může se pak řídit uměle a nepletoe se mu do toho tělo, Decapeptyl cystu neudělal, každopádně s cystou si myslím, že tě nenechají stimulovat, ona by zbytečně utlačovala vajíčka a bylo by jich málo, asi by ani nedozrála, je to škoda.
Jinak já první cyklus taky menstruaci nedostala, já tedy píchala decapeptyl dál, čekalo se, co to udělá, ale měla jsem tak mizernou sliznici, asi 5mm, že by menstruace prostě nedotazila, takže jem po 14-ti dnech decapeptylu začala stimulovat bez menstruace a vajíčka a následná embrya byla výstavní a měla jsem jich 8, takže paráda. ale cysta je mrcha, nicméně většinou zmizí s menstruací, nic moc hrozného to není, jen asi, podle mě, budeš muset počkat měsíc, jestli zmizí.
Holky podstopily jste nektera ivf bez pk?