Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, tak jsem uplne na prasky! MS jsem mela dostat ve stredu, ale zpozdila se! Vcera vecer jsem zacala spinit, dneska uz normalni krvaceni. Tak celej den volam do Iscaru, abych se objednala na ultrazvuk a dojela si pro injekce 2DC tak, jak mi rekli! Celej den volam, ale nikdo to nezveda, tak jsem se poradne podivala na net a dneska uz tam nejsou a zitra uz vubec ne! Rikali mi, ze muzu volat kdykoli, ze tam jsou porad, ale jak vidim tak ne! No a muj dotaz zni, kdyz jsem mela zacit stimulovat 2DC, tak je pro to asi nejaky duvod ne? Takze kdyz tam zavolam v pondeli a budu 3DC, tak uz je asi pozde a budu muset cekat dalsi mesic??? Od kolikateho dne jste stimulovaly vy? Je mi na nic! Dekuju za odpovedi!
![]()
Jajo, já myslím, že ne, ještě nepanikař, jeden den navíc si myslím, že je úplně v pohodě, hned v pondělí ráno tam zavolej, vyzvedni injekci a myslím, že to projde úplně v pohodě, já zase jela dlouhý protokol a nedostala mentuaci, týden se čekalo navíc, pak začala stimulace bez menstruace, takže já vlastně začala stimulovat 36DC, protože 1.DC jsem se nedočkala a úplně v pohodě, vajíčka dozrála a byla kvalitní, bylo jich 8 a všechna se oplodnila. Takže kild, jeden den fakt roli negraje, neboj, vydrž do pondělí a ráno ti určitě řeknou to samé. U nás to tak je dokonce běžně, řekne se, že se třeba něco něco musí 5DC, když je to sobota, dělá se to 4DC a když něděle, tak až 6.DC, jeden den navíc fakt nijak ničemu nebude vadit, stejně vyřadí z provozu tvůj cyklus a budou ho řídit lékama.
No obavám se, že budeš muset čekat…svůj důvod to má. 3DC by asi nevadil, ale 4 DC už je dost. Jde o to, aby bylo dobře nastimulovano do ovulace, aby případný ET byl do optimální sliznice. Vím jak tě to štve, zavolej tam v PO, třeba se to stihne, ale než promrhané IVF, to bych raději měsíc počkala…
Ale ona bude v pondělí ráno teprve 3.DC, špinění se nepovažuje za menstruaci, ztracené to fakt není.
Dekuju
jojo v pondeli bych mela byt 3DC
to jsem zvedava teda.
![]()
To je pravda… Neumím počítat.
… Tak to by myslím mělo klapnout ![]()
@jaja84 klid…hned ráno zavolej…a dojed si pro injekce…
stejně se v průběhu stimulky dělá UTZ a dávky se upravují ![]()
Holky diky za uklidneni uz sjem v klidu, rano zavolam a vyrazim ![]()
@Petra Z ahojky tak jsem zacala
dostala jsem ten gonal to je ok to mi manzel vysvetlil a prvni pichnul zitra uz sama
a pak mam to cetrotide a to moc nechapu takze mi to udela znama sestricka ratsi..znam se bych neco pos..
a prosim te rikala mi ze gonal ma byt v lednici nez ho pouzijes a pak ze nemusi, tak mam ho tam mit nebo jak? ![]()
Jo a jeste jedna vec neni u toho zadna desinfekce mam si k tomu koupit nebo nemusim?
![]()
@Ráďa69 tyjo ja ji nemam! vadi to hodne? reknu teda manzelovi aby mi ji zitra koupil!
Myslím, že to u toho pera neni asi taková katastrofa, ale obecně je asi dobré si místo vpichu pretřít. ![]()
@jaja84 tak držím palečky…
Já teda měla Puregon…a v lednici pořád a tak hodinu před píchnutím vyndala vžycky..
Dezinfekci???
ty joooo nepamatuju si to