Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Tak do průkazky se stopro neuvádí, že je těhotenství s darovanými vajíčky, těhotenství bude rozikové, prostě po IVF jsou všechna těhotenství riziková, pokud se uchytí, tak se těhotenství nijak neliší.
Díky. A nevíš zda se užívají nějaký léky? mě bylo řečeno že se zavádí asi 3X denně agolutin na udržení těhotenství, ale že od 4 měs. to převezme placenta a už si ty hormony vytváří sama ![]()
No udělají ti plán - zesouladění s dárkyní, kde ti nejdřív anovulují cyklus, dostaneš nějaké léky a pak zas budeš brát léky aby se ti embryo chytlo. Po zavedení embrya budeš brát hormony cca do 12tt pak se postupně vysadí.
Budeš po IVF tedy většina dr. bere pacientku jako rizikovou ( já jsem například byla celé těhu doma, ale kamarádka pracovala, takže je to individuální). V průkazce nebudeš mít napsané, že je dítě z darovaného vajíčka. V porodnici to samé, brali mně jako každou jinou rodičku.
@Anonymní píše:
Díky. A nevíš zda se užívají nějaký léky? mě bylo řečeno že se zavádí asi 3X denně agolutin na udržení těhotenství, ale že od 4 měs. to převezme placenta a už si ty hormony vytváří sama
Ahoj, tak já mám za sebou IVF s darovanými vajíčky…
Těhu se asi nějak nelišilo od ostatních těhotenství. Do 5 měsíce by na mě těhotenství nikdo nepoznal a já se ani těhotně necítila - nebylo mi špatně, břicho - jen taková hezká vypouklinka. Pak prďolka občas kopnul a bříško konečně začalo růst..
Později ale přišly komplikace, které s dárcovstvním a IVF nesouvisí. Měla jsem vysoký tlak a těhotenskou cholestázu.
Nic méně, podařilo se a máme krásného 7 měsíčního chlapečka… ![]()
Kdyby ses chtěla na cokoliv - ohledně léků, IVF zeptat, ptej se…
Drž se a hodně štěstí ![]()
Ještě dopisuju
Já brala Estrogen a Progesteron v tabletách, žádné píchání…do cca 16tt.
V těhu průkazce jsem to napsáno přímo neměla, ale vzhledem k dg., kterou jsem tam napsánu měla, každý pochopil. A v porodopisu má malý napsáno, že je z darovaných vajíček
Holky díky za vyčerpávající informace
Já mám ještě nedostatečnou funkci štítný žlázy, takže mi asi zvýší letrox
Navíc užívám hormony kvůli přechodu-nevíte některá, jestli je budu muset užívat i během těhotenství?
Jinak jsem zaměnila agolutin s utrogestanem
Já mám už jednu přípravu na IVF za sebou, bohužel tělo vůbec nereagovalo, tak mi byla léčba zastavena a byli mi nabídnutý darovaný vajíčka. Agolutin mi píchali do zadku, pak už do modřin, protože jsem měla celej zadek modrej a je pravda že ty injekce docela bolej. Utrogestan jsem si zaváděla a bylo mi z něj špatně-zvracela jsem po něm ![]()
Jinak anonymní moc gratuluju k chlapečkovi
Na kolikátý pokus se zadařilo?
@nency1 To píšou jako proč? A porodopis je založenej jen v porodnici? My se o tom nikde a nikomu zmiňovat nechceme
Ahojky, omlouvám se, jsem z druhé strany, jsem dárkyně vajíček, už třikrát jsem byla darovat a musím říct, že ten pocit, když mi řekli kolik bylo zdravých vajíček, byl nepopsatelný..doufám, že jsem „svoje“ příjemkyně učinila štastnými maminkami..:-) a jinak proč vám sem píšu..? Taky mě zajímalo, jestli mají příjemkyně někde uvedené, že jejich mimísci jsou z darovaného vajíčka..spíš z toho důvodu, jestli je možné to zpětně někdy dohledat.. mám jen malinko obavu, aby moje děti jednou nepotkaly toho pravého, nebo pravou..a nebylo to mé darované vajíčko.. jinak ještě pořád mě to hřeje..sama jsem teď dost nečekaně našla dvě // a už se tiše raduju..:-) přeji vám všem zdravá a krásná miminka.. ![]()
Ahoj, jsem po několikátém pokusu IVF, nyní ten poslední s darovanými vajíčky. Jsem po 3 operacích břicha - LPS. Je mi 34 a jsem v půlce těhotenství. Cítím se absolutně skvěle. Není pravdou, že těhotenství po IVF je automaticky rizikové. Jsem hlídaná jako každá jiná těhotná, riziková nejsem vedená nikde.
Měla jsem hormonální útlum (zoladex nebo decapeptyl nebo antikoncepce) pak jsem brala do 12tt estrofem a utrogestan. Od té doby neberu nic.
Ve zprávě z CARu o darovaných vajíčkách není zmínka, to jsem si tak vyžádala. Své gynekoložce jsem to jen ústně oznámila s tím, že nechci aby to bylo někde písemně vedeno. Nehlásila jsem to ani při prvním genetickém ultrazvuku ani při registraci do porodnice. Takže o mém IVF s darovanými vajíčky není kromě CARu zmínka.
Držím palce!
H.
Já jsem ve 13tt po IVF s DO ve zprávě jsem no neměla a nikomu to nehodnám říkat
Tereza
Ahojky, chtěla bych se zeptat těch co mají DV, jestli se IVF povedlo nebo ne… Jsem 4 den po ET s DV a jsem přirozeně nervózní
Anonymitu doufám pochopíte ![]()
Mám z DV 4 měsíční mimi, na 1. pokus. Vše absolutně bez problémů a nikdo ani během těhotenství, ani při porodu neřešil DV, vlastně se to nikde neuvádělo. A všichni tvrdí, že malá má rysy po mě.
Je to miláček!
Tak já jsem po IVf s vlastními vajíčky, v těhotenské průkazce je psané, že je to po IVF a na screeningu ve 12tt se mě ptali, jestli je to z mých vajíček nebo darovaných.
Přeji hoodně štěstí ![]()
Předem se omlouvám že anonymně, ale snad pochopíte.
Jelikož je mi už 35,tak by mě zajímalo, co mě čeká za vyšetření a zda budu muset být na rizikovém. A taky-píše se do ZP, že je těhotenství z darovaných vajíček? Liší se normální těhotenství od toho s darovanými vajíčky? Díky za odpovědi a názory 
Za pár měsíců se chystám na IVF s darovanými vajíčky. Ráda bych se zeptala jak takové těhotenství probíhá?