Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, čeká mě KET a je reálná možnost, že zbydou k zavedení 3 embrya. Zajímalo by mě, jaké s tímto máte zkušenosti, jak vám to dopadlo a zda jste musely dávat zvláštní souhlas u ET. Prosím, aby psaly pouze ty, komu zavedli tři. Nejde mi o diskuzi o rizích vícečetného těhotenství. Děkuji
Ahoj, já jsem dávala vždycky dvě, víc nebyla, ale mám pár známých, co při KETu dávaly tři a nikdy z toho trojčata nebyla
, tož tak.
My dávali tři, tedy ne při ketu, ale klasic. et, rozhodování těžké, chytly se dvě, zůstalo jedno
při ketu je obecně menší šance, šla bych asi do tří, pakliže budete mít štěstí a všechna tři bude možno použít
Terous,
ja som mala KET a Dr. mi nedovolil zaviest 3 embryja, hoci sa vsetky 3 krasne rozmrazili, takze sme o jednu blastocystu prisli… ![]()
A nikto sa ma nepytal, ako ich zmrazit, zmrazili ich po 3 ks…
Já žádala o zavedení 3 z duvodu již několikátého neuspěchu. Bylo my vysvětleno, že se ze zákona víc jak 2 embrya mohou zavést jen ve vyjmečných případech, které zřejmě lékař musí oduvodnit. A já mezi ně ještě nepatřím
Nakonec jsme se dohodli, že se rozhodneme dle toho kolik jich vydrží na ET pořp. KET (v CAR 1 embryo nezamražují)
Jinak jsem podepisovala kolik chci embr. zavést - číslo jsem mohla doplnit. Ale každý car, muže mít jiná lejstra ![]()
Mě osobně kdyby mi zbyli pouze 3, budu tlačit, aby mi je zavedli všechny, protože pravděpodobnost, že by byly trojčátka je malá - kor když se v předchozích cyklech nechytali. Pokud máš 1.-2.IVF, tak ti třeba nabídnout 1 zavést, 2 do mrazáčku ![]()
No nam prave taky zamrazili po trech. takze mam 4×3 varky, ale ty embrya nejsou moc kvalitni a vzhledem k tomu, ze je rozmrazi v pondeli a budou je nechavat jeste dojit do blasty, je moznost, ze rozmrazi 6 a ne jen tri. mam po dvou IVF cyklech a ani v jednom se nechytlo nic. v prvnim 2, v druhem kvuli hyperstimulaku jen 1 a nic. ptala jsem se Dr. a ten mi rekl, ze u me by to slo zavest tri, ale musim podepsat revers, coz mi nedela problem samozrejme.
@Térouš to je vidět, že každý lékař se k tomu staví jinak, já teď čekám na výsledek 5.IVF a jelikož nám jich zbylo 6, tak jsem tentokrát 3 na zavedení neřešila. Ale jinak bych do toho šla. ![]()
@Anavi - mám to stejné!!! chtěla jsem zmrazit po 2 a mám po 3!!!
a taky řeším to stejné, ale rozhodnu se asi na místě, podle toho, ajk to bude…
Lilia, jenze ty mas prvni pokus, to nevim, jestli ti povoli dr. tri. ![]()
Hm, tak to jo, ale ted je novej zakon o ivf, netyka se to i toho? ze jen za urcitych podminek?
@Térouš dle mě je to jen za určitých podmínek, ale pokud se doktor nebojí nebo si toumí oduvodnit ![]()
@JayLee tak to by mě vytočilo. Ale to se divím, že teda nezamrazili 3. U nás mrazí 2, ale když to třeba nevyjde, že jich je třeba 5, tak udělají 2 a 3, ale na KET z těch 3 vyberou 2. Ale 1 nezamrazí. Nechápu jak embryolog muže jen kvuli počtu zlikvidovat zdravé embryo
Každej jedinec pro nás tolik znamená ![]()
@JayLee tak to fakt bolí, kdyby řekli, nebyl tak silný, aby se zamrazil, ale tohle…někdy je lepší nevědět. ![]()