Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Lepidlo na embrya Prohledala jsem celý web ale našla jsem jen málo informací o Embryo Glue, od Vitrolife. Máte něktrá z Vás zkušenosti s přípravkem k přidržení embrya?
Co si o tom myslíte?
Přiznám se, že to slyším poprvé, ale první, co mě napadlo, když jsem četla název diskuse, bylo: co je to za blbost?
![]()
jsem zvědavá, jestli s tím někdo tedy zkušenost má
Můžeš napsat, co to má být a jak se to užívá? Neumím si představit, jak to dostanu přes čípek? Spíš bych se toho bála ![]()
@Zagi
Co to je? Jak to funguje?
Tý brďo, taky slyším prvně a přiznám se, že jsem si prvně představila, jak si někdo lepí nepoužitý embria někam do albumu ![]()
Tak čtu, že to má být biologická látka s lepivými vlastnostmi. No popravdě, sice může zaručit, že se embryo přilepí k děloze, ale nezaručí, že se zahnízdí
co když se přilepí, nezahnízdí a bude zbytečně potřeba revize?
i když zase každá další naděje, na zdařilé těhotenství, není k zahození. ![]()
Embryo Glue je speciální transferové médium, kterému se mezi pacienty lidově říká „lepidlo na embrya“. Vlastností tohoto média je, že má skutečně biologicky přirozené lepivé vlastnosti a embryo je tak snáze přichyceno k děložní sliznici.
Standardní příplatek za použití „lepidla“ je 1.500,–.
Embryo Glue může použít u transferu čerstvých i rozmrazených embryí každý pár
Přesně,jak píše Zagi, je to ale jen další tahák na peníze. https://www.emimino.cz/…o-na-embrya/
Taky slyšim prvně a taky mě napadlo že si někdo bude lepid embrio do albumu ![]()
@Kamča.dalmatinka
včera jsme o tom povídala s mužem jedné kamarádky a oni si to připlatily a vyšlo jim to,pokoušely si asi 5 let a nešlo jim to. Jelikož v srpnu jdu na Ket chtěla bych do té doby zjistit co nejvíce.
@Zagi vím, že se to používalo hodně na Slovensku, naše centra to zkusila a upustili od toho, prý nebyly výsledky lepší než bez lepidla, když si to připlatíš, tak těch 1500 člověka nezruinuje a budeš mít aspoň klid na dušičce a nakonec, co kdyby…zkus to
![]()
@mamčababča zvažuji tuto možnost ještě počkám na vyjádření pana doktora co on na to? a zda je tato možnost na jejich klinice
Co třeba zpráva z gest. cz:
Embryo Glue
Novinkou v naší nabídce je transferové medium Embyro Glue. Jde o speciální transferové medium firmy Vitrolife. Tento roztok má složení podobné podmínkám v děloze. Dle dostupných údajů v literatuře je toto medium vhodné pro pacientky s opakovaným selháním nebo pro pacientky již starší. Dá se použít jak pro ET čerstvých embryí, tak pro KET. Dle výrobce je pozitivní vliv tohoto roztoku patrný právě u výše zmíněných skupin pacientek. Zdá se, že v běžném provozu není kladný vliv Embryo Glue statisticky významný. Neznamená to však, že by použito být nemělo nebo nesmělo. Rozhodnutí, zda má či nemá být Embryo Glue použito záleží na přání léčeného páru. Je třeba tak učinit již během přípravy cyklu. Tato informace je pro embryologickou laboratoř velmi důležitá. Celý embryologický proces totiž musí být této skutečnosti přizpůsoben.
Bohužel jde o poměrně drahé medium. Proto bude užití Embryo Glue zařazeno do naší nabídka za příplatek ve výši 1500 Kč
Mimochodem, pro ty, které mluví anglicky by se mohlo hodit např. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22675945
ve zkratce:
Výsledek studie: Embryo glue neprokázal zlepšení účinnosti implantace. Ve skutečnosti při transferu čerstvého embrya došlo k úspěšnému těhotenství s větší pravděpodobností u žen, které „lepidlo na embrya“ nepoužívaly (39.3%) než u žen, které jej použily (14.3%).
Takže
![]()