Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj ![]()
já se hlásím do klubu. chystám se na 3. iui buďto v srpnu nebo v září. snad bude do třetice všeho dobrého ![]()
Já už teda jedno dítko mám, ale o druhé se snažíme už 3 roky a pořád nic
já mám rozdvojenou dělohu a manžel má horší spermiogram, takže problémů víc než dost
do ivf se mi nějak nechce, tak zatím zkoušíme iui. a co ty, chystáš se na první pokus, nebo už jste zkoušeli?
Ahoj holky
jsem v jiné diskuzi ale cíleně jsem si teda našla diskuzi, kde plánujete IUI - od 1.4. 2012 je schválen totálně debilní zákon - dotedka platilo že pojištovna hradí 3 IVF, jenže nyní došlo ke změně a v zákoně není defininace mimoděložní tehotenství ale umělé a do toho spada i IUI. takže to znamená, že pokud by vám IUI nevyšlo třeba 4× a pak byste se rozhodly pro IVF tak už byste nemeli žádný pokus hrazený pojištovnou. nekdy na to doktor upozorní někdy ne… jsem v diskuzi na PCO, kde to snad lepe popisuji a našla jsem k tomu i něco na webu. Nekteré holky to řeši tak že si IUI hradí, aby si zbytečně neubíraly z IVF - protoze to je o dost dražší…podle všeho se to řeši, vedi o chybe v zákone ale nikdo neví, kdy se to upravi. Takže prosim jestli jste i na dalších diskuzí, prosím pošlete tuhle zprávu, ale co nejvíce z nás o tom ví
ja byla v květnu n IUI - nikdo mi neřekl, že semi to teda bude „odečitat“ z tech hrazených „pokus“ od pojistovny, kdybych to vedela, tak si to uhradim… aby si nevyčerpávala na pokusy IVF…
@Bee13 píše:
Ahoj holkyjsem v jiné diskuzi ale cíleně jsem si teda našla diskuzi, kde plánujete IUI - od 1.4. 2012 je schválen totálně debilní zákon - dotedka platilo že pojištovna hradí 3 IVF, jenže nyní došlo ke změně a v zákoně není defininace mimoděložní tehotenství ale umělé a do toho spada i IUI. takže to znamená, že pokud by vám IUI nevyšlo třeba 4× a pak byste se rozhodly pro IVF tak už byste nemeli žádný pokus hrazený pojištovnou. nekdy na to doktor upozorní někdy ne… jsem v diskuzi na PCO, kde to snad lepe popisuji a našla jsem k tomu i něco na webu. Nekteré holky to řeši tak že si IUI hradí, aby si zbytečně neubíraly z IVF - protoze to je o dost dražší…podle všeho se to řeši, vedi o chybe v zákone ale nikdo neví, kdy se to upravi. Takže prosim jestli jste i na dalších diskuzí, prosím pošlete tuhle zprávu, ale co nejvíce z nás o tom ví
ja byla v květnu n IUI - nikdo mi neřekl, že semi to teda bude „odečitat“ z tech hrazených „pokus“ od pojistovny, kdybych to vedela, tak si to uhradim… aby si nevyčerpávala na pokusy IVF…
Ahoj holky nás čeká také první iui v srpnu. Záleží kdy dorazí mrcha a pak dle toho UTZ. Měli jsme v červenci, ale nějak folík prasknul dřív než měl. My si iui platíme sami. Tak ještě že tak. Hezký den. ![]()
Ahoj holky, chtěla bych vás trochu uklidnit
- poslední dobou jsem si zjišťovala, jak je to s tím novým zákonem, protože mám za sebou 4 IUI. Moje kamarádka, která pracuje přímo ve zdravotní pojišťovně, mi zjistila, že se to týká jen inseminací stimulovaných injekcemi. Já jsem z těch 4 pokusů stimulovala jednou injekcemi, takže mám vyčerpaný jeden pokus.
Vikky, tebe zdravím
- my už jsme spolu v jedné diskuzi společně „bojovaly“, tak tě vítám zpátky. Já už do dalších IUI nejdu, už na to nemám nervy, v září jdeme na IVF. Třeba vám přestávka prospěla a IUI se zadaří. ![]()
Ahoj tak já se taky chystám na dalším již 2. uiu, již jsem byla v únoru a bez výsledku.
A 5 měsíců a nic tak doufám, že se usměje štěstí a mimi bude. Ta změa zákoa mě vyděsila, jestli není lepší rovnou ivf.¨:-(
Ahoj holky, tak dneska o tom vyšel článek v MF Dnes - s tím že vědí že to je chyba pouze VZP se řídí chybou s vysvětlením, že přeci nebude porušovat zákon. Přesně tam píšou že to vede k tomu, že místo toho aby klientky zvolily „mírnější“ cestu - tak z důvodu změny zákona jdou rovnou na IVF, takže ve finále to pojištovnu vyjde i dráž… taky psali, že zatím netuší kdy dojde k upravě zákona… Přiznám, že netuším, zda rozlišují rozdíl stimulace injekce vs. prášky… a zda prášky jsou v pohodě a oni to do pokusů nezapočítávají - určo bych se na to zeptala doktora.
@JayLee raději se na to přesně zeptej doktora, největší problemy dela VZP. nekteré holky to raději řeší tak že IUI si hradí samy, aby se prostě nestalo, že se jim to odečte " z kreditu"
Jojo taky mám VZP a raději si platím iui, bude s pregnylem, člověk nikdy neví kolik budu potřebovat pokusů ivf, tak asi tak. Všem přeji hodně štěstí. ![]()
@JayLee to netusim, ale platila jsi prave jenom 30 kabli, protože to šlo na pojištovnu
Ahoj holky, rada bych Vas povzbudila, pokud Vas ceka IUI… Ja uz jsem dvakrat byla, poprve nic, ale hned podruhe jsem otehotnela a to mam jen jeden pruchozi vejcovod, takze sance tu urcite je (udajne kolem 20%). Bohuzel v nasem pripade to stesti nemelo dlouheho trvani, potratila jsem na konci 7. tydne a tak zkousime znovu. Ja jsem byla na IUI prave dneska, tak se modlim, aby to vyslo..
Pokud se to ted nepodari, tak pujdu v srpnu nebo zari znovu. Nemam VZP a doktor me ujistil, ze diky tomu muzu jit na placene IVF, kdyby to nevyslo. Vsem Vam moc drzim palce at se dockate zdraveho baby.. ![]()
@JayLee moje centrum má cenu 2400kč a plus léky, tak uvidím finální cenu se dozvím v srpnu papa ![]()
@pufferfish tak hodně štěstí, držím palce, ať je Dnes Den D!! ![]()