Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky taky se přidávám, já jdu na konci srpna na první IUI tak nevím co mě čeká, chtějí po mě 1.000,– Kč a doplatek na pregnyl a utrogestan. Mimochodem pregnyl není v celý republice ted v sprnu k dostání mají nějaký výpadek. Takže mám zatím jen recept u sebe.
@JayLee píše:
u nás IUI je plne hrazena 6× do roka jen si platis Pregnyl a Ultrošale vsude je to jinak kazdopadne 1000 kc je porad mala castka trebas oproti IVF
Pregnyl neni k dostani jo?
![]()
ty jo to neni moc dobra zprava
a kolikaty jses dc?
Podle sdělení lékárníků z Prahy a severu Čech má pregnyl výpadek v dodávání ale ke konci měsíce prý bude, jeste nevím kolikátý den mám totiž malou cystu tak jdu 5DC na kontrolu a pak mi řekne doktorka
@pufferfish Ahoj holky, já jsem příklad toho, že po IUI lze otěhotnět. Četla jsem diskuzi. Jsem po 2 neúspěšných IVF a nakonec nám vyšlo IUI hned poprvé. Taky jsem četla, že někdo tvrdí, že po IUI přijdete o pokus v IVF. Je to blbost. Pojišťovna hradí 6 pokusů IUI každý rok Pokud můžu poradit a jde to ve vašem případě, zkuste nejprve IUI. Vím, že CARy ženou někdy ženy na IVF a třeba to ani nepotřebují. Je to hlavně kvůli penězům. Jasně, že u některých žen IUI prostě nejde. Nebojte se zeptat svého lékaře. Oproti IVF je tento zákrok procházka růžovým sadem. IVF není určitě bez bolestí a je pro tělo mnohem násilnější (narkóza a hlavně po odběru vajíček to taky není nic moc). Ale nechci strašit. Pouze srovnávám. Je pravda, že má IUI mnohem menší úspěšnost cca 5%, IVF 25%.Je to bezbolestné a levné. V den zákroku muž odevzdá sperma a oni si vás pozvou na zavedení. Je to jako prohlídka u gynekologa, nic neucítíte. A ještě můžete doma pojistit mimčo snaženíčkem. My jsme to tak udělali a čekáme holčičku. Tak držím palce. ![]()
@JayLee
Dneska mi v CARU řekli ať se nesnažím a přijedu, že mi napíšou něco jiného. Tak nevím Pregnyl prostě nějak není.
Už, aby to bylo ne kvůli mě, ale kvůli manželovi, bohužel musíme použít dárce tak se s tím pere.
Tak máme IUI posunuté na další měsíc, mrzí mě to, ta mrcha cysta se tam drží a tak doktroka nechce nic pokoušet, takže mám thyamin a budu čekat do zíří?
Píchal si někdo thyamin na cystu pomohlo to?
Zdravím vás a přidávám se k vám!!! v září se chystáme na IUI ![]()
Ahoj holky, taky jdeme v zari na IUI, pro nas to bude 1.pokus…ale budeme mit bez hormonalni stimulace…
Ahoj holky chtěla jsem se zeptat kolik stojí iui když si ho budu chtít hradit sama. děkuji ![]()
@jana1979 píše:
Ahoj holky chtěla jsem se zeptat kolik stojí iui když si ho budu chtít hradit sama. děkuji[/cit
Já platila 2400kč celkem za iui, záleží jak kde. Ale první pokus se nepovedl
@jana1979 píše:
Ahoj holky chtěla jsem se zeptat kolik stojí iui když si ho budu chtít hradit sama. děkuji
v gennetu v Praze by to vyslo na cca 4,5tis…je to ruzny
@jana1979 píše:
Ahoj holky chtěla jsem se zeptat kolik stojí iui když si ho budu chtít hradit sama. děkuji
jinak me rekla dr.ze u nestimulovane iui neni problem s pojistovnou, kdybych stimulovala, tak doporucila, at si leky platim sama, aby pak nebyl problem s pripadnym ivf
Jsem z Karviné takže přichází v uvahu Ostrava. Děkuji za info
Držím všem palečky at to snažení klapne na jedničku
Muj přítel je stydlín
tak uvidíme. AHOJKY
Ahojky holky, tak ja jdu na IUI přelom září říjen… už se na to docela těším, protože su zvědavá jestli nám to konečně výjde… a k těm cenám - my budem v Brně v Reprofitu platit 1500 za sono… tak zbytek bude asi na pojištovnu.