Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Hezký den přeju všem
já tři poslední dny spíš trpím bolestí, tak třeba se někdo najde a poradí
byla jsem 4 dny před KETem na vytržení stoličky, neměla jsem žádný zánět, zub bez nervů. problém byl v tom, že nešel vůbec ven, po hodině mě poslali na stomatochirurgii a vyřezali zub ven. po tom umrtvení to pak ani skoro nebolelo, a po dohodě s naším doktorem jsem teda absolvovala KET. jenže již druhý den po KETu se to všechno nějak probralo a dost to bolí. zánět bych mít neměla, mám vše růžové a klidné
vím, že je to velký zásah, a že to bude bolet, ale kdyby jste někdo poradil cokoliv na zmírnění bolesti, když nesmím prášky, tak vám budu vděčná. sice jsem nevěděla, že to bude tak komplikované, ale příště bych ten KET zcela jistě preventivně odložila.
Alen, me rikala pani doktorka, ze Ibuprofen 200 muzu. Mela jsem par dni po KETu hrozne bolesti hlavy. Vsak si zavolej do CARu a zeptej se, jestli muzes. Je lepsi si vzit jeden mirny prasek (ten navic stejne jeste mimi neovlivni v takovem rannem stadiu) nez trpet jak kun, to ma urcite horsi vliv nez prasek.
@skritek Petra děkuju ti radu, někde jsem si hledala na netu jestli bych nemohla alespoň použít Herbadent parodontol 50g gel na dásně nebo Herbadent ústní voda bylinná 300ml, jestli to nevadí, ale odpověď na to ještě z lékárny nemám. Jinak na ten brufen se zeptám, děkuju ![]()
Doporučuji homeopatika arnica montana 9ch.
První den jsem si dávala jednu nebo dvě kuličky po hodině, další méně častěji, pak jednou za den jednu kuličku.
Ibalgin byl za celou dobu potřeba jen jeden, jinak jsem při trhání zubu odvařená cca 10 dní šílenými migrénami a bolestmi.
@skritek Petra kuju, už by taky bylo načase ![]()
jinak pan doktor jinej z CARu mi řekl, že si klidně můžu vzít Aulin nebo brufen, když ještě nejsem těhotná, tak snad se nic nestane, trošku mám strach a radši bych teda šla do těch homeopatik ![]()
No, jak rikam, dokud se cvrcek poradne nezavrta a nezacne vyvijet, tak vazne se brufen muze, nemej strach… homeopatika jsou urcite vyborna, jen at tam neni nejaka prirozena slozka, co treba zpusobuje krvaceni nebo tak, ja je neznam, takze nemuzu radit a rozhodne je nehanim, ale ja bych sla do neceho vyzkouseneho ![]()
Mně trhali zub ve 6 týdnu po ET a mimi rostou jako z vody..paralen můžeš, mně řekla 3 X 1 nevadí…ale já ho nebrala. Pak už zub nebole. Před ET jsem měla Aulin a třikrát ATB. Ptala sem se v caru zda to nemůže mít vliv na otěhotnění a mudr. říkal, že absolutně. Ale je fakt, že já měla ATb pro těhule, protože mám na ATB alergii.