Těhotenství s darovanými vajíčky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
679
16.4.13 20:19

ja vim...

@Janis69 píše:
@servus Teď jsem chvilku přemýšlela, co může být DM… :think: Ale už jsem si dočetla další příspěvek :mrgreen:
Jinak moc, moc děkuju za štěstíčko a i za pozitivní informace ohledně mražáčků. :hug: Paní doktorka říkala, že jsou taková, jako když je zamražovali. když nám je mrazili, tak byly ve stadiu expandované blastocysty, kvalita 2 a dneska jsem měla ve zprávě, že jsou kvalita 1. Tak třeba se ten vývoj po rozmražení nějak pohnul. No uvidíme. Už se po těch nezdarech ani nedokážu tak nějak radovat a nejsem natěšená jako vždycky, když si je vezu domů, nějak jsem si to zakázala. Dokonce jsem se rozbrečela už cestou v autě, když jsme pro ně jeli, když jsem si představila, že z toho třeba zase nic nebude. No psychika si se mnou pěkně zahrává. Takže se na nic neupínám a o to víc budu doufám pak příjemně překvapená. :)

Je to tezke, ja vim. Ale je dobre, kdyz jsi trochu plakala, to se telu ulevi, a nic v sobe nedusis. Plac neznamena nic spatneho. Telo se zbavuje tlaku a stresu. Me to ceka presne za mesic, kdyz vse pujde dle planu. Mam bobky, ze darkyne chudera nejak nebude reagovat atd…furt mam z neceho strach :zed:. A pritom to zatim jde dobre. Ted jsem dostala plan - docela jsem koukala, ze prece jen musim taky ledaccos udelat, aby to klaplo s tou sliznici atd…Brala jsi take estrogeny a pak si pichala progesteron (Agolutin)? A take jsem se chtela zeptat, jestli jsi mela pisemnou „smlouvu“ s klinikou, jako kolik zralych vajicek garantuji apod.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
679
16.4.13 20:24

transfer...

@Janis69 píše:
@servus A k té zlici…Pokud ti řekli, že je to super, tak by to asi mělo být v poho. Já jsem teď měla přípravu v přirozeném cyklu a tak jsem měla strach, jak naroste, ale kupodivu narostla hezky sama. A už víš, kdy bude mít dárkyně OPU?
…je planovan kolem 14./15.5. Tak uvidime. Jeste se to jiste presne napasuje po druhem UZ darkyne.

Jo a expand. blastozysty - to je super! To urcite klapne!!! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
16.4.13 20:48

@servus Ja jsem to měla ze zamražených darovaných vajíček, tak mi odpadlo synchronizace s dárkyní a čekání, kolik bude vajíček. Měla jsem to v rámci nějaké studie ve spolupráci s nějakou švédskou firmou (nabídl mi to sám doktor). kdy mě celý tento proces stál „jen 30 tisíc“. Měla jsem k dispozici 8 zralých zamražených vajíček od vhodné dárkyně, bylo z čeho vybírat, takže ani nebyl problém vybrat typově ke mě. Všechna vajíčka se oplodnila a po prodloužené kultivaci zůstaly 4 nejvhodnější k transferu. První pokus v únoru jsem měla taky s umělou přípravou sliznice, kdy jsem od 1.dne cyklu brala estrimax 3 x denně a když byla sliznice dostatečně vysoká, myslím, že jsem ji měla při zavedení 11mm, tak mi tam šoupli 2 embryjka a ještě jsem zaváděla utrogestan. Tento pokus mám v přirozeném cyklu s ovulací, což znamená, že jsem nebrala nic a sliznice hezky narostla sama, byla jsem 12. DC na kontrole, sliznice 10mm a folikul 17mm, takže doktor říkal, že je to ideálně připraveno, tak jsem si akorát další den píchla ovitrell, co se píchá před OPU, akorát, že jsem můj folík nechali plavat :mrgreen: a šoupli tam dneska ty embryjka.Tak snad jsme tu přírodu dostatečně oblbli a nebude protestovat. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
16.4.13 20:56

@servus Jo a nějakou smlouvu nebo souhlasy ohledně darovaných vajíček jsme určitě podepisovali a doktor mi garantoval 8 zralých vajíček a tak to i bylo, i když to všechny do potřebného stadia nedotáhly, ale s tím se počítá a asi to ani nejde, aby byl všechny super.Tak snad už tady z těch dvou bude ten pravý silný jedinec. :pankac: Bojím se radovat, takže se snažím dělat, jakoby nic. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
679
16.4.13 21:05

@Janis: Jo, to jsi psala minuly tyden..vzominam si. Dobry napad:-) Jedna kamaradka byla chudera take s nervama uplne v pr…mela transfer s cerstvymi vajicky (DV), ale neklaplo to…tak se chudera nervove zhroutila. Je ji 43 let. Tak mesic mela pausu, sla k psycholozce, ta ji dala dohromady. O Velikonocich ji zavedli dva mrazacky, exp. Blastozysty…no a je tehotna. Dnes byla na UZ a uz tam byl videt jasny puntik:-)

Ja teda chodim take k psycholozce…snazim se delat yogu, piji caje a jeste se chystam na akupunkturu. Delam co muzu, abych jeste jednou zazila stat se maminkou. Bez ditete si neumim ja ani muj muz zivot predstavit :,( Tak velmi doufam, ze JEDNOU to s tim DV vyjde…kdyz jinak jsem teda zdrava…no a v 38 letech (bude mi v lete) dnes zensky normalne rodi ze? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
16.4.13 21:17
@servus píše:
@Janis: Jo, to jsi psala minuly tyden..vzominam si. Dobry napad:-) Jedna kamaradka byla chudera take s nervama uplne v pr…mela transfer s cerstvymi vajicky (DV), ale neklaplo to…tak se chudera nervove zhroutila. Je ji 43 let. Tak mesic mela pausu, sla k psycholozce, ta ji dala dohromady. O Velikonocich ji zavedli dva mrazacky, exp. Blastozysty…no a je tehotna. Dnes byla na UZ a uz tam byl videt jasny puntik:-)
Ja teda chodim take k psycholozce…snazim se delat yogu, piji caje a jeste se chystam na akupunkturu. Delam co muzu, abych jeste jednou zazila stat se maminkou. Bez ditete si neumim ja ani muj muz zivot predstavit :,( Tak velmi doufam, ze JEDNOU to s tim DV vyjde…kdyz jinak jsem teda zdrava…no a v 38 letech (bude mi v lete) dnes zensky normalne rodi ze? :nevim:

Asi jsem to tady vlastně už psala :mrgreen: :mrgreen: Taky pořád doufám a věřím, že si to mateřství ještě užiju a vychutnám jinak, než před nějakými 20 roky. Mě je taky už 43, no co nevidět bude 44, takže podle mě jsi ještě rozhodně mladice. :pankac: A rodit v tomhle věku je dnes naprosto normální. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
16.4.13 21:21

@servus A v Německu taky máte možnost zamražených darovaných vajíček nebo se tahle metoda nepoužívá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
16.4.13 21:56

@Janis69 to jsou fak dobří frajeři, že to zkouší v čechách, tady by jim to neprošlo. dárkyně jsou sice anonymní, ale děti narozené z DV to musí vědět a mají možnost v dospělosti informace o dárkyni získat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
679
17.4.13 09:22

Dobre rano,

@zelenaprisera píše:
@Janis69 to jsou fak dobří frajeři, že to zkouší v čechách, tady by jim to neprošlo. dárkyně jsou sice anonymní, ale děti narozené z DV to musí vědět a mají možnost v dospělosti informace o dárkyni získat

Kde ze ty jsi jeste jednou? Bylo to Svedsko? V Cechach je to naprosto anonymni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
679
17.4.13 09:26

Dobre rano,

@Janis69 píše:
@servus A v Německu taky máte možnost zamražených darovaných vajíček nebo se tahle metoda nepoužívá?

Ne ne, v Nemecku ani nahodou. Tady je to uz roky velmi zhave tema. A je to postavene na hlavu. Spermie se daruji, ale vajicka ne :zed: 8o Co k tomu dodat. Oni jsou jeste stale postizeni 2. svetovou valkou, jak se delaly pokusy na lidech a same ty strasne veci…no tak se to furt resi a nemuzou se dostat k nejakemu vysledku. Take tu hraje obrovskou roli katolicka cirkev..no sila.
Ja jezdim do Brna, proto to jde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
17.4.13 09:40
@servus píše:
Ne ne, v Nemecku ani nahodou. Tady je to uz roky velmi zhave tema. A je to postavene na hlavu. Spermie se daruji, ale vajicka ne :zed: 8o Co k tomu dodat. Oni jsou jeste stale postizeni 2. svetovou valkou, jak se delaly pokusy na lidech a same ty strasne veci…no tak se to furt resi a nemuzou se dostat k nejakemu vysledku. Take tu hraje obrovskou roli katolicka cirkev..no sila.
Ja jezdim do Brna, proto to jde :)

Ty vlastně stejně jezdíš na léčbu sem. Všude dobře, ale doma nejlíp co??? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
679
17.4.13 09:42

no jiste..

@Janis69 píše:
Ty vlastně stejně jezdíš na léčbu sem. Všude dobře, ale doma nejlíp co??? :D

Ja jsem Moravacka jak vysita. Pres to vlak nejede. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
17.4.13 11:40
@servus píše:
Kde ze ty jsi jeste jednou? Bylo to Svedsko? V Cechach je to naprosto anonymni…

jj švédsko
včera jsem volala, že už nekojím a co teda teď. tak mi během tohoto týdne budou volat a domluvíme se, co a jak. doufám, že nebude žádnej problém a po 3 měsících bude KET

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
17.4.13 12:27
@servus píše:
Ja jsem Moravacka jak vysita. Pres to vlak nejede. :pankac:

Já jsem taky Moravačka. Odkud pocházíš? Někde od Brna? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
17.4.13 12:51

Hlásím se, že taky brno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie